Αυτά είναι τα σχολεία της Μαγνησίας που θα λειτουργήσουν ως Πρότυπα και Πειραματικά

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας

Η απόφαση για τον χαρακτηρισμό σχολείων ως Πρότυπα και Πειραματικά έγινε γνωστή από το Υπουργείο Παιδείας πριν από λίγο. Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου, στα 28 Πρότυπα και 34 Πειραματικά που ήδη λειτουργούσαν, από σήμερα προστίθενται άλλα 50 συνολικά νέα σχολεία που χαρακτηρίζονται ως Πειραματικά ή ως Πρότυπα, 41 και 9 αντίστοιχα. Ο συνολικός αριθμός των Πειραματικών και Πρότυπων σχολείων είναι πλέον 112.

Τα Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία επεκτείνονται πλέον σε όλη τη χώρα. Έως σήμερα Πειραματικά σχολεία λειτουργούσαν σε 7 από τις 13, και Πρότυπα σε 5 από τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Από το σχολικό έτος 2021-2022, και στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις θα λειτουργούν Πειραματικά σχολεία, και στις 10 από τις 13 και Πρότυπα.

Η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου και οι εξετάσεις για τα Πρότυπα τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021.

Ποιες σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν ως Πρότυπα ή Πειραματικά από το σχολικό 2021-2022 στη Μαγνησία

Σημειώνεται πως πρόσφατα εκπαιδευτικοί των 1ου Γυμνασίου & 1ου Λυκείου Ν. Ιωνίας, όπως και των 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Βόλου, είχαν πραγματοποιήσει διαμαρτυρία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ζητώντας να μην χαρακτηριστεί κανένα σχολείο του νομού ως πρότυπο και πειραματικό, επισημαίνοντας πως θα χαθούν οι οργανικές τους θέσεις.

Η αντίδραση των εκπαιδευτικών των εν λόγω σχολείων, που είχαν πληροφορηθεί από δημοσιεύματα, πως η Διεύθυνση είχε προτείνει στο υπουργείο Παιδεία τα σχολεία τους για να γίνουν πρότυπα και πειραματικά, ήταν έντονη, ενώ σε λίγη ώρα σχεδιάζεται καθιστική διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών των 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Ν. Ιωνίας, αντιδρώντας στην απόφαση αυτή του Υπουργείου Παιδείας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.