Χαρά Κεφαλίδου: Με τρομακτικά προβλήματα ξεκινάει η σχολική χρονιά

Στο «Ράδιο ΕΝΑ» μίλησε η βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του ΚΙΝΑΛ

Μήνυμα για τους επιτυχόντες και μη στα ΑΕΙ έδωσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Ν. Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, που μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και τον Ηλία Κουτσερή και επικεντρώθηκε στη νέα σχολική χρονιά, που όπως είπε ξεκινάει με τρομακτικά προβλήματα.
Μάλιστα, ως σημαντική χαρακτήρισε την ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ κυρίως για τα παιδιά και τις οικογένειές τους η Χαρά Κεφαλίδου.
Όπως είπε, η προσπάθεια των παιδιών που γίνεται για 12 χρόνια, αφορά αυτή τη στιγμή και είναι λίγο δύσκολο να έχεις μια πορεία 12 χρόνων και να κρίνεται από ένα αποτέλεσμα, ενώ έστειλε μήνυμα στα παιδιά που είχαν κάποιους στόχους και ίσως δεν μπόρεσαν μέσα από την πολύ δύσκολη συγκυρία της πανδημίας να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα: «Είναι μόνο μια στιγμή. Τίποτα δεν χάνεται, έχουν μπροστά τους όλο το χρόνο να σκεφτούν, να αναθεωρήσουν και να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία», όπως ανέφερε.
Η τομεάρχης Παιδείας του ΚΙΝΑΛ ευχήθηκε καλά αποτελέσματα και να έχουμε έναν όσο πιο ομαλό κύκλο την επόμενη σχολική χρονιά που όμως ξεκινάει με τρομακτικά προβλήματα.

Η χώρα εξέπεμψε μήνυμα μεγάλης χαλαρότητας

Σύμφωνα με την κα Κεφαλίδου, η ημέρα έναρξης των σχολείων θα είναι … «βλέποντας και κάνοντας», καθώς αναμένεται η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, με την επιστροφή και των τελευταίων εκδρομών, να υπάρξει μια καλύτερη αποτύπωση, όμως σε κάθε περίπτωση, ο ιός έχει μια δυναμική, βρίσκεται σε εξέλιξη, κάτι που γνωρίζαμε εξαρχής από τους ειδικούς.
Η βουλευτής Δράμας είπε ότι η χώρα άνοιξε τον τουρισμό αρκετά απροετοίμαστη, εξέπεμψε μήνυμα μεγάλης χαλαρότητας, λέγοντας ότι είναι ασφαλής στην προσπάθεια να ισορροπήσουμε σε σχέση με την οικονομία και όλο αυτό δημιούργησε μια εικόνα χαλαρότητας και, παρόλα αυτά, εμείς τώρα πάμε να ανοίξουμε τα σχολεία με μοναδικό κριτήριο και μέτρο προστασίας τη μάσκα. «Αυτό από μόνο του δείχνει ότι ή λέγονται μισές αλήθειες, γιατί η υπουργός δεν είπε όλη τη γκάμα των εναλλακτικών προτάσεων που έχει ή ότι το υπουργείο κρύβεται πίσω από τη …μάσκα, διότι το μείζον αυτή τη στιγμή, είναι η τήρηση των αποστάσεων, πέρα από τη τήρηση των αυστηρών υγειονομικών κανόνων», ανέφερε.

«Δεν υπήρξε συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες»

Η κα Κεφαλίδου εκτίμησε ότι η υπουργός έπρεπε να πει ότι για να υπάρχουν αποστάσεις χρειάζονται νέες αίθουσες και επιπλέον εκπαιδευτικοί, ενώ πρόσθεσε ότι ανακοινώθηκε η πρόσληψη 10.000 εκπαιδευτικών, που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες από την τήρηση των αποστάσεων, ενώ δεν υπήρξε συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες και οι περισσότεροι δήμαρχοι δεν μπήκαν στη διαδικασία να ψάξουν χώρους, όπως βιβλιοθήκες, γυμναστήρια και δημόσια κτίρια.
Η τομεάρχης Παιδείας, εκτίμησε ότι το υπουργείο αντί να ψάξει να βρει χώρους, σπατάλησε δύο πολύτιμους μήνες το καλοκαίρι στην προσπάθειά του να δημιουργήσει ένα κομματικό επιτελείο διευθυντών εκπαίδευσης και αυτό είναι ολέθριο.
Η ίδια ανέφερε ότι το καλοκαίρι θα μπορούσε να γίνει επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, για τη χρήση της μάσκας, πως πρέπει να μιλήσουν στα παιδιά και επιπλέον έπρεπε να υπάρχει δωρεάν τεστ, μέσω του ΕΟΠΥ, για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, για να έχουμε καλύτερη εικόνα της νόσου, ώστε να προσαρμόζουμε τα μέτρα ανάλογα.
Επίσης υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει εξέταση των αναγκών και δυνατοτήτων ανά νομό, εάν όλα λειτουργούν όπως πρέπει, ενώ τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα ο διαγωνισμός για την πρόσληψη του προσωπικού καθαριότητας που είναι στην ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών, επισημαίνοντας ότι δεν νοείται την 1η Σεπτέμβρη να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία και να μην έχει γίνει μια γενική καθαριότητα και απολύμανση των σχολείων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.