Χιονοπτώσεις ακόμη και στον Βόλο

Κύμα κακοκαιρίας σε Μαγνησία και Σποράδες από το Σάββατο

Μία άκρως χειμωνιάτικη εβδομάδα ξεκινά από το Σάββατο το μεσημέρι με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και παγετό σε όλη τη Μαγνησία αλλά και τις Β. Σποράδες, σύμφωνα με τις προγνώσεις του μετεωρολόγου κ. Θεοφάνη Τακούδη.

Ο ίδιος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, ανέφερε πως το σκηνικό του καιρού αλλάζει άρδην και τώρα θα δούμε τα «δόντια» του χειμώνα. Αναλυτικότερα, σήμερα Παρασκευή ξεκινά η έλευση του βόρειου ρεύματος στην περιοχή. Ο καιρός θα είναι καλός, θα υπάρχουν στον Βόλο αραιές συννεφιές και διαστήματα με ηλιοφάνεια, ωστόσο η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση, με την μέγιστη τιμή στον Βόλο να είναι στους 13 βαθμούς Κελσίου.

Από το Σάββατο, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, ξεκινά η αλλαγή του σκηνικού του καιρού, αρχικά από τη δυτική Θεσσαλία με συννεφιές που σταδιακά θα πυκνώνουν και από το απόγευμα ξεκινά να επηρεάζεται και η Μαγνησία.

Το βόρειο ρεύμα κατεβάζει τη θερμοκρασία από το μεσημέρι σε μονοψήφιο αριθμό ενώ θα σημειωθούν το απόγευμα και βροχοπτώσεις. Κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και την Κυριακή θα σημειωθεί χιονόνερο στα πεδινό και χιόνια στα ορεινά, ενώ όσο περνάει η ώρα οι χιονοπτώσεις θα πλήκουν και χαμηλότερα υψόμετρα.
Στον Βόλο αναμένεται χιονόνερο την Κυριακή, ενώ από το απόγευμα και προς το βράδυ της Κυριακής πιθανώς να χιονίσει με μικρή πιθανότητα χιονόστρωσης στην πόλη, όμως χιονόστρωση θα σημειωθεί σε άλλες πεδινές περιοχες όπως στον Αλμυρό, τη Σούρπη ίσως και στο Βελεστίνο.
Ο υδράργυρος την Κυριακή στον Βόλο θα δείξει 2-3 βαθμούς Κελσίου και πιο χαμηλά στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ τη Δευτέρα πιθανώς να υπάρχει και χιονόπτωση μέσα στον Βόλο. Χιονοπτώσεις όμως θα σημειωθούν με ένταση στην Όθρυ και στο Πήλιο έως και το Τρίκερι ενώ χιόνι θα δουν και οι Βόρειες Σποράδες. Η θερμοκρασία θα δει κι άλλη πτώση καθώς θα κατέβει 4 έως 6 βαθμούς υπό το μηδέν τη Δευτέρα προς την Τρίτη.

Την Τρίτη η θερμοκρασία στον Βόλο θα κυμανθεί σε χαμηλα επίπεδα, καθώς ο ξάστερος ουρανός θα διακόψει προσωρινά τα φαινόμενα, θα κρατήσει όμως το τσουχτερό κρύο και τους έντονους ανέμους που θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 έως 8 μποφόρ.
Την Τετάρτη αναμένεται η θερμοκρασία να κυμανθεί από -3 έως 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα υπάρξει και ολικός παγετός,με τον κ. Τακούδη να συμβουλεύει ακόμη και τους κατοίκους των πεδινών περιοχών, να προσέχουν, καθώς ακόμη και μια μικρή χιονόστρωση με τον παγετό να γίνει επικίνδυνη.

Τέλος, η εκτίμηση είναι πως την Πέμπτη, την Παρασκευή και το επόμενο Σάββατο τα φαινόμενα θα συνεχιστούν με νέες χιονοπτώσεις που θα επηρεάσουν τη γραμμή Κίσσαβος- Πήλιο- Όθρυ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.