«Χρυσές» δουλειές για απατεώνες που χτύπησαν στον Βόλο-Πως έπειθαν τα θύματα να τους δώσουν λεφτά

Λεία 45.000 € περίπου σε ένα δεκαήμερο, συνελήφθη η 55χρονη… «εισπράκτορας»

«Χρυσές» δουλειές έκαναν απατεώνες με φερόμενη έδρα τη Βουλγαρία, που έπειθαν συμπολίτες μας για νοσηλεία συγγενικών του προσώπων και κατάφεραν τις τελευταίες 10 μέρες να αποκομίσουν ποσό περίπου 45.000 €. Οι απατεώνες τις τελευταίες μόνον ημέρες κατάφεραν να αποσπάσουν 13.600 € από δύο γυναίκες στον Βόλο!

Η δράση τους αποκαλύφθηκε, χάρη σε κάμερα στον Βόλο που κατέγραψε τα χαρακτηριστικά 55χρονης Βουλγάρας που μάζευε τα χρήματα από κάδους σκουπιδιών ή άλλα σημεία που υποδείκνυαν στα θύματα.

Η γυναίκα που κατηγορείται για απάτη, χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για να δικαστεί, αλλά ζήτησε προθεσμία, το Δικαστήριο της όρισε δικηγόρο και θα καθίσει στο εδώλιο τη Δευτέρα, ενώ μέχρι τότε κρατείται. Σημειώνεται ότι η ίδια γυναίκα έχει συλληφθεί ξανά στον Βόλο για παραλαβή χρημάτων από θύμα απάτης και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση, ωστόσο αποφυλακίστηκε και συνεχίζει την ίδια δουλειά ξανά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα κατέθεσε ότι δρούσε για λογαριασμό άγνωστων σε αυτών ανδρών στη Βουλγαρία, όπου πηγαίνει τακτικά και αφήνει τα χρήματα που παραλαμβάνει σε διάφορα σημεία που της υποδεικνύονται τηλεφωνικά. Όλα έγιναν το πρωί της Πέμπτης, όταν άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη γυναίκα στον Βόλο και προσποιούμενος τον γιατρό, με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης για χειρουργική επέμβαση συγγενικού της προσώπου μετά από τροχαίο ατύχημα, την έπεισε να τοποθετήσει σε σακούλα το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ και να την εναποθέσει δίπλα σε κάδο απορριμμάτων κοντά στην οικία της, στην οδό Ζάχου, στον Βόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν από κάμερα τον σωματότυπο της γυναίκας και τα ρούχα που φορούσε, έκαναν έρευνα σε ξενοδοχεία του Βόλου και εντόπισαν τη γυναίκα σε ένα καινούργιο ξενοδοχείο στην παραλία, και τη συνέλαβαν, ενώ τα χρήματα που πήρε από την ηλικιωμένη βρέθηκα στην κατοχή της και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, οι δράστες ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, και πάλι με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου, μεσημβρινές ώρες της 31-03-2024 στο Βόλο, έπεισαν άλλη ηλικιωμένη ημεδαπή γυναίκα, να απορρίψει από το μπαλκόνι της οικίας της πορτοφόλι με το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, 3 χρυσές λίρες και άλλα τιμαλφή. Τα προαναφερόμενα τιμαλφή – κοσμήματα βρέθηκαν στην κατοχή της δράστιδας, καθώς επίσης, και το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ, και κατασχέθηκαν.

Τα ανωτέρω κατασχεθέντα τιμαλφή και χρηματικά ποσά αποδόθηκαν -κατά περίπτωση- στις παθούσες.
Επιπροσθέτως, από την κατοχή της συλληφθείσας κατασχέθηκαν -2- κινητά τηλέφωνα.

Τέλος, η 55χρονη συλληφθείσα και άγνωστος-οι συνεργός-οι της ενέχονται και σε περίπτωση απάτης, ομοίως με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου, που διαπράχθηκε την 26-03-2024 στη Λαμία, αποσπώντας από ημεδαπή γυναίκα το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.