Δ. Νασίκας: Θα επανεξεταστεί η δωρεά της ΕΒΟΛ

Τον Οκτώβριο ξεκινάει η ανάπλαση του πεζόδρομου Βελεστίνου

Το γεγονός ότι θα επανεξεταστεί το θέμα της δωρεάς έκτασης από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου για την ανέγερση Δημαρχείου στο Βελεστίνο, τόνισε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημ. Καρεκλίδη, ο Δημήτρης Νασίκας δήμαρχος Ρήγα Φεραίου.
Ο δήμαρχος εξήγησε, ότι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου, για όλα όσα έχει προσφέρει μέχρι σήμερα στο Δήμο, ενώ για τη δωρεά του οικοπέδου προς τον Δήμο, ανέφερε ότι έγινε μία κατάθεση πρόθεσης από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτα Πρίντζο, που θα εισηγούνταν στο Διοικητικό Συμβούλιο και στη συνέχεια στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης.
“Η κίνηση αυτή δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο και δεν χρειάζεται τόση έκταση στο θέμα, όταν έχουν προηγηθεί δεκάδες προσφορές του Αγροτικού Συνεταιρισμού στον Δήμο, όπως ασθενοφόρο για το Κέντρο Υγείας, παραχώρηση οικοπέδου για το αμαξοστάσιο, διατακτικές σε κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, προσφορές τροφίμων σε άπορες οικογένειες του δήμου επί χρόνια. Όλα αυτά τα πράγματα, δεν αναδεικνύονταν όλα αυτά τα χρόνια, ενώ βρεθήκαμε ξαφνικά να σχολιάζουμε μία πρόταση, για την οποία το μόνο που πρέπει να επισημάνουμε είναι , τα συγχαρητήρια και οι δημόσιες ευχαριστίες προς τον πρόεδρο”, επισήμανε ο δήμαρχος.

«Σε συνεχή διαβούλευση»

Αναφορικά με την ανέγερση του νέου Δημαρχείου Ρήγα Φεραίου, ο κ. Νασίκας, είπε κατατέθηκε αίτημα για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα “Αντ. Τρίτσης” και τόνισε ότι όλα αυτά τα πράγματα, είναι θέματα που βρίσκονται σε συνεχή διαβούλευση, μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη χρονική στιγμή για να υλοποιηθεί ένα θέμα.
Ο ίδιος, είπε ότι αυτή τη στιγμή υλοποιείται το αθλητικό κέντρο Στεφανοβικείου, για το οποίο όλοι αμφισβητούσαν ότι ο δήμος θα έπαιρνε δύο εκ. € και υλοποιούνται οι εργασίες.

“Κάποια στιγμή τα θέματα που βγαίνουν στη δημόσια σφαίρα, θα πρέπει να φιλτράρονται, γιατί για το συγκεκριμένο θέμα προβλήθηκε ότι υπήρξε μία αντιπαράθεση. Δεν υπήρξε καμία αντιπαράθεση, γιατί ούτε από τον πρόεδρο υπήρξε άλλη τοποθέτηση, ούτε και από τον Δήμο” και αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι όλοι συντεταγμένα θα πρέπει να επικροτούν τέτοιες προσπάθειες, γιατί το μόνο που μπορούν να φέρουν είναι καλό για τον τόπο.

«Είμαστε τυχεροί που ο κ. Πρίντζος
κατάγεται από τον Δήμο Ρ. Φεραίου»

Ο κ. Νασίκας είπε ότι “είμαστε τυχεροί που ο κ. Πρίντζος κατάγεται από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και αυτή η πρόθεσή του, αποτελεί μία συνέχεια της συνεχούς και διαχρονικής προσφοράς και στήριξης του Δήμου, γιατί έχουμε δεχτεί δεκάδες και πολύτιμες πράξεις αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τη γενική συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού, διότι ταυτίζονται σε πολλά μέρη ο αγροτικός Συνεταιρισμός και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου”.
Ο ίδιος προέβλεψε ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και ο χρόνος θα δώσει τις καλύτερες απαντήσεις σε αυτά τα θέματα.
Τον Οκτώβρη η ανάπλαση του πεζόδρομου
Αναφερόμενος στο έργο της ανάπλασης του πεζόδρομου στο Βελεστίνο, ο δήμαρχος ανέφερε ότι επρόκειτο να ξεκινήσει τον Μάρτιο, αλλά μετά από συνεννόηση με τον εμπορικό σύλλογο, αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,5 εκ. €, με χρηματοδότηση από την περιφέρεια Θεσσαλίας και η ολοκλήρωση του θα διαρκέσει ενάμιση χρόνο, ενώ θα συμβάλει στην αλλαγή της εικόνας και τη ζωή των κατοίκων του Βελεστίνου, αντικαθιστώντας ένα έργο που είχε γίνει επί δημαρχίας Κανάρη τη δεκαετία του ‘90.
Ο κ. Νασίκας τόνισε ότι ήρθε σε επαφή με τον εργολάβο και συμφώνησαν το έργο να γίνει σταδιακά, σε μία προσπάθεια να μην επηρεαστεί η δραστηριότητα των καταστημάτων, όσο αυτό είναι δυνατό.
Ήδη εστάλη ανακοίνωση στα καταστήματα, στον δακτύλιο που πρόκειται να γίνει η ανάπλαση, ώστε να συνδεθούν – όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμη – με το φυσικό αέριο και με το δίκτυο αποχέτευσης, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ώστε μετά την έναρξη των εργασιών, να μην εκκρεμεί καμία σύνδεση, για να μην χαλάσει ξανά το έργο που θα γίνει.

«Ασφαλτοστρώσεις και ανάπλαση
του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου»

Ακόμη ο δήμαρχος ανέφερε ότι στο επόμενο δίμηνο ξεκινούν ακόμη δύο μεγάλα έργα στο Βελεστίνο, οι ασφαλτοστρώσεις των δρόμων, που έχουν να γίνουν πάνω από 30 χρόνια και η ανάπλαση του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου, με νέο ταρτάν, χλοοτάπητα και αλλαγή των προπυλαίων.
Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα των ανεμογεννητριών στα Κανάλια, ο κ. Νασίκας, τόνισε ότι ως τοπικές κοινότητες αρχικά και στη συνέχεια ως δημοτικό συμβούλιο, γνωμοδότησαν αρνητικά ομόφωνα, αναμένεται η γνωμοδότηση του φορέα διαχείρισης Κάρλας, ως αρμόδιος για το περιβάλλον της περιοχής και οι αποφάσεις αυτές, συν την απόφαση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, θα διαβιβαστούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.
Ο δήμαρχος εξήγησε ότι τα εδάφη στα οποία έχουν χωροθετηθεί οι ανεμογεννήτριες, είναι διακατεχόμενα, δηλαδή την κυριότητά τους έχει το κράτος, ενώ την εκμετάλλευση και τα οφέλη είναι του Δήμου και για το λόγο αυτό η άδεια δίδεται από την Πολιτεία. Σε ό,τι αφορά στην Ι.Μ. Φλαμπουρίου ανήκουν οι τρεις από τις 19 συνολικά ανεμογεννήτριες, που ανήκουν σε εδάφη των Κοινοτήτων Κεραμιδίου και Καναλίων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.