Διέπρεψαν τα σχολεία της Μαγνησίας στο 1ο Πανθεσσαλικό μαθητικό e -συνέδριο

Βραβευμένο έργο του Δημοτικού Σχολείου Ροδιάς. από το διαγωνισμό αφίσας-λογότυπου της ΠΔΕ Θεσσαλίας για τον εορτασμό του 1821
Σημαντικά τα έργα για την τοπική ιστορία, ενώ ζωγραφίστηκε σημαία γεωμετρικού τύπου!

Διέπρεψαν τα σχολεία της Μαγνησίας στο 1ο Πανθεσσαλικό μαθητικό e synedrio, που έγινε στις 14 και 15 Μαΐου, που είχε ως πρωταγωνιστή τον Ρήγα Βελεστινλή, αλλά και ιστορίες της Επανάστασης του 1821. Τα σχολεία της Μαγνησίας έκαναν τις 20 από τις 30 συνολικά εισηγήσεις και ανέδειξαν πολλά στοιχεία και το σημαντικότερο είναι η τοπική ιστορία περιοχών όπως ο Αλμυρός, η Σούρπη, η Σκιάθος και η Σκόπελος!
Η Σοφία Κανταράκη υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και τόνισε ότι το 1ο Πανθεσσαλικό μαθητικό e synedrio ήταν διαδικτυακό και έγινε στις 14 και 15 Μαΐου.
Όπως είπε, την Παρασκευή έγιναν οι εισηγήσεις της Πρωτοβάθμιας και το Σάββατο οι εισηγήσεις των σχολείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της Θεσσαλίας.
«Είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί η Μαγνησία στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχε τις περισσότερες συμμετοχές (τις 20 από τις 30 συνολικά εισηγήσεις), κάτι που οφείλεται εν μέρει ότι το δικό μας συνέδριο της Β’βαθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ως θεσμός υλοποιείται κάθε χρονιά», τόνισε η κα Κανταράκη.

«Δημιουργική πνοή και εφευρετικότητα»

Σύμφωνα με την ίδια, το συνέδριο της Δευτεροβάθμιας Μαγνησίας, κατατέθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, είχε ως πρωταγωνιστή τον Ρήγα γι’ αυτό και οι περισσότερες εισηγήσεις είχαν ως θέμα τη ζωή και το έργο του. Όπως ανέφερε και οι υπόλοιπες εισηγήσεις αφορούν την Επανάσταση του 1821, τους πρωταγωνιστές, τους οπλαρχηγούς, την Ελληνική σημαία, το μοναστήρι του Ευαγγελισμού στη Σκιάθο και γενικά τόνισε ότι ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση.
Η υπεύθυνη δραστηριοτήτων ανέφερε ότι οι μαθητές με δημιουργική πνοή, με εφευρετικότητα, με αγάπη για την πατρίδα και πλαισιώνοντας την επανάσταση με ιστορικά τεκμήρια, έβγαλαν τον καλύτερο εαυτό τους για εκείνο το μακρινό και ένδοξο παρελθόν.
Η κα Κανταράκη τόνισε ότι μέσα από τις τέσσερις θεματικές του συνεδρίου βγήκαν πολλά στοιχεία και το σημαντικότερο είναι η τοπική ιστορία περιοχών όπως ο Αλμυρός, η Σούρπη, η Σκιάθος και η Σκόπελος, πράγματα που κι εμείς οι ίδιοι δεν γνωρίζουμε.

Ιστορικά τεκμήρια

Για τα σχολεία, η υπεύθυνη δραστηριοτήτων τόνισε ότι το Γυμνάσιο Σούρπης παρουσίασε ιστορικά τεκμήρια από την εποχή της Επανάστασης, το 3ο Γυμνάσιο Βόλου έδωσε μια άλλη ματιά, ζωγραφίζοντας μια σημαία γεωμετρικού τύπου, που υπάρχει στο σχολείο και μπορεί ο καθένας να τη δει.
Επίσης, ανέφερε ότι έκανε εντύπωση η ταινία του Γυμνασίου Σκιάθου, που έγινε με χορηγία του Δήμου και αφορά στη δημιουργία της πρώτης Ελληνικής Σημαίας της ύφανσή της στον αργαλειό, της έλευσής της στο μοναστήρι του Σταθά και του Νικοτσάρα και τη συμβολή του μοναστηριού στον αγώνα. ¨Είδαμε το ταλέντο στην υποκριτική των μαθητών μας και το μόνο που έλειπε από το μαθητικό συνέδριο ήταν το χειροκρότημα», επισήμανε η Σοφία Κανταράκη.
Τέλος, ανέφερε ότι το συνέδριο μεταδόθηκε ζωντανά από το Πανελλήνιο σχολικό δίκτυο και θα αναρτηθούν όλες οι εισηγήσεις στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, όπου μπορεί ο καθένας να μπει και να δει τις εισηγήσεις και τις παρουσιάσεις των παιδιών, που είναι πολυποίκιλες και πολυμεσικές.

?

?

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.