Δημήτρης Νασίκας: Πληρώνουμε λάθη άλλων δεκαετιών

Με τη συνδρομή του Στρατού η αποκατάσταση ζημιών σε Κερασιά και Κανάλια

Με τη συνδρομή μηχανημάτων του Στρατού ξεκίνησε και γίνεται η αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, σε Κερασιά και Κανάλια.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο «Ράδιο-Ένα 102,5» ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας, «προσπαθούμε πλέον να επουλώσουμε τις πληγές μας», ενώ περιγράφοντας την κατάσταση που έζησαν ο ίδιος και οι κάτοικοι, τόνισε ότι «αυτό που έγινε, δεν μπορεί εύκολα να το πιστέψει κανείς… Έβλεπες νερό να βγαίνει, να γίνεται χείμαρρος από κάθε πλευρά, γιατί ο Κερασιώτης δεν μπορούσε να διαχειριστεί την ποσότητα του νερού που έπεφτε!».
Όπως υποστήριξε, «αν δει κανείς την σημερινή κατάσταση, θα διαπιστώσει ότι άλλαξε η γεωμορφολογία του εδάφους στην Κερασιά. Είναι οφθαλμοφανής η αρχική πορεία της κοίτης του Κερασιώτη, έχει εκτραπεί τουλάχιστον 50 μέτρα και όχι απλώς «έφαγε» τον δρόμο αλλά τον εξαφάνισε!».

Σύμφωνα με τον κ. Νασίκα, «υπήρξαν λάθη άλλων δεκαετιών που κάνουν να υποφέρουν οι νεότερες γενιές. Το 2009 είχε αποκοπεί ο δρόμος και προφανώς τότε , έγινε ευκαιριακό έργο. Πλέον πρέπει να γίνουν άλλου είδους υποδομές και να διαχειριστούμε με άλλη προοπτική την κατάσταση». Αναφορικά με τις αποκαταστάσεις των ζημιών, τόνισε ότι «εμείς έχουμε διαθέσει όλο το δυναμικό, όμως ανταποκρίθηκε άμεσα και ο στρατός και έστειλε έναν φορτωτή και φορτηγό». Όπως τόνισε τέλος, «έχει ενεργοποιηθεί κλιμάκιο για την καταγραφή ζημιών στις κατοικίες . Εκτιμούμε ότι υπάρχει πρόβλημα με 5-7 σπίτια στην Κερασιά και κοντά στις 35 οικογένειες στα Κανάλια».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.