Βόλος: Εκτινάχτηκαν οι μηνύσεις και καταγγελίες για ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος

Από τις 20 Μαρτίου μέχρι το τέλος του 2020 την περίοδο του lock down. Λιγότερες απ΄τον Ιανουάριο έως χθες

Εκτινάχτηκαν οι μηνύσεις, καταγγελίες και αναφορές για ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος την περίοδο του lock down, που αφορούν όχι μόνο την ατμοσφαιρική ρύπανση της πόλης του Βόλου και τις πηγές που την προκαλούν, αλλά πάσης φύσεως δραστηριότητες που μπορούν να ρυπάνουν το περιβάλλον.
Σύμφωνα με στοιχεία της Εισαγγελίας Βόλου, στο διάστημα από 20 Μαρτίου μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2020, την περίοδο μεταξύ άλλων και του αυστηρού περιορισμού της κυκλοφορίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, υποβλήθηκαν 20 μηνύσεις, καταγγελίες ή αναφορές περί ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος.
Από τις 20 υποθέσεις, στις 18 ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και οι υποθέσεις θα φτάσουν στο ακροατήριο.
Στο διάστημα από 1 Ιανουαρίου μέχρι και τις 13 Ιουλίου 2021, στην Εισαγγελία υποβλήθηκαν οκτώ μόλις μηνύσεις, καταγγελίες ή αναφορές για ρύπανση ή υποβάθμιση περιβάλλοντος και στις 5 περιπτώσεις ασκήθηκαν διώξεις και οι υποθέσεις θα φτάσουν στο ακροατήριο.
Οι καταγγελίες δεν αφορούν μόνο την ατμοσφαιρική ρύπανση της πόλης του Βόλου, για την οποία υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις, αλλά και άλλες περιπτώσεις όπως απόρριψη μπάζων ή φερτών υλών και ρύπων θαλασσίου περιβάλλοντος.
Σε κάθε περίπτωση οι ποινές φυλάκισης είναι αυστηρές, όπως και τα χρηματικά πρόστιμα, που μπορούν να φτάσουν από 3.000 ως και 500.000 €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.