Ενεργειακό πάρκο και αντιπλημμυρικά τα βασικά θέματα της ατζέντας του Δήμου Βόλου

Δεν έλαβε δεσμεύσεις από Υπουργούς ο Αχ. Μπέος, αλλά ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα

Χωρίς δεσμεύσεις για την υλοποίηση έργων από τους Υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Μεταφορών επέστρεψε στον Βόλο ο Δήμαρχος Αχ.Μπέος. Παρόλο που στην προαναγγελία της σημερινής συνέντευξης Τύπου ο Δήμος Βόλου είχε τονίσει ότι τα αποτελέσματα των επαφών του ήταν ικανοποιητικά, σήμερα έγινε γνωστό πως το κλίμα των συναντήσεων είναι καλό, όμως δεν υπήρξε καμία δέσμευση και κανένα αποτέλεσμα για κανένα έργο. Αυτό που υπήρξε ήταν ουσιαστικά μία ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα που θα πρέπει να τηρήσει ο Δήμος Βόλου, εάν θέλει να εκμεταλλευτεί τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν. Μέσα στα πλάνα λοιπόν του Δήμου Βόλου είναι η δημιουργία ενός ενεργειακού πάρκου, η υλοποίηση αντιπλυμμυρικών έργων, η αποκατάσταση του οδικού δικτύου και έργο για την υδροδότηση της περιοχής του Μαράθου, της Κριθαριάς και της Ν. Αγχιάλου.

Τα έργα που προσπαθήσει ο Δήμος Βόλου να εντάξει στα τέσσερα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Ταμείο Ανάκαμψης, το πρόγραμμα “Τρίτσης” και το ΕΣΠΑ παρουσίασε ο Αχ. Μπέος στοςυ αρμόδιους Υπουργούς, από τους οποίους ενημερώθηκε ουσιαστικά για το χρονοδιάγραμμα.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος για να ενταχθούν έργα σε κάποια από αυτά τα προγράμματα, πρέπει οι μελέτες του να έχουν ολοκληρωθεί και κατατεθεί έως τέλος Φεβρουαρίου, έως το τέλος του 2021 να έχει γίνει η δημοπράτηση των έργων και να έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος και τέλος έως το τέλος του 2023 να έχει γίνει απορρόφηση κονδυλίων και η εξέλιξη του έργου στο 60-65%.

Ενεργειακό φωτοβολταϊκό πάρκο από τον Δήμο Βόλου
Ένα ενεργειακό- φωτοβολταϊκό πάρκο για να καλύψει τις ανάγκες ενέργειας του Δήμου Βόλου και των νομικών προσώπων ετοιμάζεται να υλοποιήσει η δημοτική αρχή, με τον Αχ. Μπέο να ενημερώνει ότι έχει ετοιμαστεί ένας φάκελος προς αυτή την κατεύθυνση, ο οποίος θα κατατεθεί στις 15 Οκτωβρίου στο αρμόδιο Υπουργείο για να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, ο Δήμος πληρώνει αυτή τη στιγμή 7 εκ. ευρώ το χρόνο για ρεύμα. Η μονάδα δυναμικής 50megawatt θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Δήμου και των Νομικών Προσώπων και 3εκ. ευρώ που υπολογίζεται πως θα πλεονάζουν θα δίνονται ως βοήθημα σε ομάδες δημοτών με χαμηλό εισόδημα.
Για το συγκεκριμένο πάρκο φιναλίστ είναι δύο περιοχές. Ένα οικόπεδο 700 στρεμμάτων πριν τις Αλυκές κι ένα 1000στρέμματα στη Ν. Αγχίαλο. Όπως αναφέρθηκε ακόμη δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί σε ποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα θα ενταχθεί το εν λόγω έργο.
Ακόμη ο κ. Μπέος έκανε γνωστό ότι υπάρχουν δύο έτοιμες μελέτες για σχολικά κτήρια σε Βόλο, Ν. Ιωνία, Αγριά και Αγχίαλο και θα γίνει ακόμη μία καθώς χαρακτήρισε ντροπή το γεγονός ότι υπάρχουν κοντέινερς για σχολικές αίθουσες.

“Επίθεση” στην Μητρόπολη για παιδικό σταθμό πάνω σε ρέμα
Ένα ακόμη έργο που θέλει ο Δήμος να ενταχθεί σε κάποιο από τα τέσσερα προγράμματα έχει σχέση με την αντιπλημμυρική προστασία σε Αγριά, Αγχίαλο αλλά και Βόλο. Ο Αχ. Μπέος “επιτέθηκε” στη Μητρόπολη Δημητριάδος και την έδειξε με το δάχτυλο, επισημαίνοντας ότι έχτισε νηπιαγωγείο στην Αγριά πάνω σε χείμαρρους και ρεματιές και γι’ αυτό και το 2017-2018 πλημμύρισε η Αγριά.
“Η Αγριά είχε πλημμυρίσει το 2017-2018 γιατί μέσα στους χείμαρρους και τις ρεματιές είχαν χτίσει η Μητρόπολη ένα νηπιαγωγείο και ο ΟΣΚ ένα Δημοτικό κι έβγαιναν τα νερά και είχε πλημμυρίσει η Αγριά . Τραγικά πράγματα”, είπε χαρακτηριστικά ο Αχ. Μπέος.
Για τον λόγο αυτό και υπό τον φόβο νέων πλημμυρών ο Δήμος θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα δύο αντιπλημμυρικές μελέτες, προκειμένου να τις ολοκληρώσει και να ενταχθούν τα έργα σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Παράλληλα, ο κ. Μπέος ανέφερε πως μέσα στα έργα που προτίθεται να προωθήσει μέσω των εν λόγω προγραμμάτων είναι η αποκατάσταση του οδικού δικτύου, το Μουσείο της Αργούς αλλά και η υδροδότηση, μετά από μελέτη της ΔΕΥΑΜΒ, των περιοχών Μαράθου, Κριθαριάς και Ν. Αγχιάλου.

Νέα “επίθεση” σε Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο για το Πανθεσσαλικό
Μεταξύ των συναντήσεων που είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Βόλου ήταν και οι επικεφαλής της ΕΤΑΔ, που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Ο Αχ. Μπέος έριξε για ακόμη μία φορά τα βέλη του στον Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, λέγοντας πως εκείνος και ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνονται για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει περιέλθει το Πανθεσσαλικό στον Δήμο Βόλου.
Σημείωσε ότι έχει ήδη ενημερώσει τους Βουλευτές κ.κ. Μπουκώρο και Μακρή, που έχουν μεγαλύτερη βουλευτική εμπειρία, αλλά και τους κ.κ. Λιούπη και Μαραβέγια για το θέμα του Πανθεσσαλικού, ζητώντας τους να ψάξουν να βρουν γιατί ακόμη δεν έχει δοθεί στον Δήμο.
Ανέφερε ότι ήδη έχει δώσει τα χέρια με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Βλαστό, υπάρχει θετική εισήγηση και στις 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφασιστεί εάν τελικά το Πανθεσσαλικό θα περάσει στα χέρια του Δήμου.

“Δεν έχει ικανότητα η Περιφέρεια για τον Περιφερειακό”
Ερωτηθείς εάν είναι σύμφωνος να αναβάλει το έργο του Περιφερειακού η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο κ. Μπέος μπέρδεψε ουσιαστικά με τα λεγόμενά του. Είπε χαρακτηριστικά “Δεν έχει τέτοια ικανότητα η Περιφέρεια κατά τη δική μου γνώμη. Θα είμαι υπέρ να τον κατασκευάσει, όχι να τον διαχειριστεί”.

“Έριξε” τις ευθύνες …στον Βολικάκη!
Κάποιες ακόμη φράσεις του Αχ. Μπέου προκάλεσαν σύγχυση για το περιεχόμενό τους κι αυτή τη φορά αφορούσαν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον Βολιώτη πρωταθλητή ποδηλασίας Χρήστο Βολικάκη.
Χθες, ο Δήμος Βόλου εξέδωσε ανακοίνωση που έλεγε πως ο Δήμος ανταποκρίθηκε πλήρως στο μέρος της ευθύνης που είχε αναλάβει, δηλαδή την παραχώρηση του χώρου για το Ποδηλατοδρόμιο αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι η Περιφέρεια δεν έχει προχωρήσει από την πλευρά της και σημειώνονταν πάλι στην ίδια ανακοίνωση ότι ο Αχ. Μπέος είπε “Είναι κρίμα να γυρίσει ο Χρήστος από την Ολυμπιάδα με ένα μετάλλιο και να μην έχει που να το παρουσιάσει”.
Σήμερα, ο Αχιλλέας Μπέος “έδειξε” ότι ο πρωταθλητής ήταν αυτός που ανέδειξε το θέμα και τον έβγαλε… στη σέντρα.
“Κώστα δεν χρειάζεται να απαντάς. Δεν σου έκανε επίθεση το παιδί. Ο Βόλος είναι καλά και εμείς σε προστατεύουμε” είπε μεταξύ άλλων, δημιουργώντας την εντύπωση ότι ο Χρήστος Βολικάκης ήταν αυτός που ανέδειξε το θέμα του Ποδηλατοδρομίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.