Ενοικιάζεται δώμα στο πάρκινγκ της Φιλελλήνων χωρίς άδεια και χωρίς να έχει παραδοθεί το έργο!

Νοικιάζει «δώμα- φάντασμα» ο Δήμος Βόλου – Κατά οι μειοψηφίες

Για το δώμα «φάντασμα» στο πάρκιγκ της Φιλελλήνων αποφάσισε η δημοτική αρχή Βόλου, παρά τις αντιδράσεις των μειοψηφιών, να ξεκινήσει τη διαδικασία μίσθωσής του, μαζί με άλλα τρία καταστήματα στο ισόγειο του κτηρίου. Οι διαδικασίες αυτές ξεκινούν χωρίς να υπάρχει η αναθεωρημένη άδεια, ενώ το έργο του πάρκιγκ ακόμη δεν έχει παραχωρηθεί! Μάλιστα στην παρούσα άδεια το δώμα φαίνεται να είχε υπολογιστεί για θέσεις στάθμευσης και όχι για κατάστημα!

Όπως επεσήμανε η επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Νάνσυ Καπούλα στη διαδικτυακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου «Ούτε το έργο έχει παραδοθεί, αλλά και στην εισήγηση αναφέρεται η αρχική οικοδομική άδεια, η οποία τώρα βρίσκεται στη φάση της αναθεώρησης. Δεν καταλαβαίνω με τι στοιχεία θα πάμε σε διαγωνισμό; Προφανώς τα στοιχεία δεν επαρκούν για να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα για το διαγωνισμό κι αυτό σημαίνει πως οι όποιες ρήτρες που θα προκύψουν από τον ανάδοχο θα βαραίνουν τον Δήμο Βόλου».
Ο κ. Καπούλα σημείωσε πως στην εισήγηση αναφέρεται πως θα ενοικιάσει ο Δήμος ένα κατάστημα, σύμφωνα με την οικοδομική άδεια του 2010, που στην οικοδομική άδεια όμως του 2010 δεν προβλέπεται κατάστημα στο δώμα, αλλά θέσεις στάθμευσης! Εν ολίγης έφεραν προς ψήφιση στο ΔΣ την ενοικίαση ενός “δώματος- φαντάσματος”, μιας και η αναθεωρημένη άδεια βρίσκεται σε φάση τροποποίησης και δεν έχει ολοκληρωθεί!

Από την πλευρά του ο κ. Αποστολάκης, επικεφαλής της β ελάσσονας μειοψηφίας συμφώνησε με την κ, Καπούλα και ανέφερε δεν υπάρχει κάποια ενδεικτική τιμή εκκίνησης ώστε να δει και ο Δήμος πόσα χρήματα πρέπει να πάρει από τα καταστήματα. Αναρωτήθηκε δε πως χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη θα οριστεί μία τιμή, ενώ επεσήμανε πως πόσο τελικά θα πληρώσει ένας ανάδοχος, όταν προκύψει για η διαχείριση του πάρκινγκ, προκειμένου να αποσβέσει ο Δήμος τα 6εκ. ευρώ που έδωσε για να κατασκευαστεί το πάρκινγκ. Σημείωσε επίσης πως θα έπρεπε το δώμα να χρησιμοποιηθεί ως πάρκινγκ και όχι ως κατάστημα εστίασης ή κάτι άλλο, μιας και όπως και η δημοτική αρχή το έχει θέσει, οι θέσεις πάρκινγκ και το έργο είναι υπερ- απαραίτητο για την πόλη και τους δημότες.

Για ένα success story που θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί η υπόθεση παρκινγκ στη Φιλελλήνων έκανε λόγο ο κ. Παπαδούλης, λέγοντας όμως πως « τώρα ξαφνικά δημιουργείται μία κατάσταση όπου φαίνεται ότι αυτό ολόκληρο το κτίσμα έγινε ουσιαστικά για να λειτουργήσουν τρία μαγαζιά. Ο λόγος που έγινε το κτήριο είναι για πάρκινγκ και όχι για να γίνει σούπερ μάρκετ ή μπουζουκλερί. Για αυτές τις χρήσεις έχουν καταργηθεί 800 τετραγωνικά μέτρα σε ένα κτίριο το οποίο έχει γίνει για να λύσει κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης».
Δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα των επικεφαλής των μειοψηφιών ο αντιδήμαρχος κ. Θάνος Θεοδώρου ανέφερε πως οι όροι για τη μίσθωση των τριών καταστημάτων και του δώματος θα έρθουν στην οικονομική επιτροπή, σημείωσε πως η αναθεωρημένη άδεια είναι στη φάση της τροποποίησης και τα θέματα της εκμίσθωσης ήρθαν στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να μην χαθεί χρόνος, λέγοντας πως τα καταστήματα δεν έχουν σχέση με την ανάδοχη εταιρεία που θα λειτουργήσει το πάρκινγκ για όφελος του Δήμου.

Όλες οι παρατάξεις που αποτελούν τη μειοψηφία καταψήφισαν την εισήγηση ενοικίασης των τριών καταστημάτων με την παράταξη της κ. Καπούλα να ψηφίζει λευκό, καθώς δεν υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα του έργου και της αναθεωρημένης άδειας, ενώ για την ενοικίαση του δώματος όλοι ψήφισαν κατά… πλην της δημοτικής αρχής που έφερε το θέμα και θέλει ταχύτατα να ενοικιάσει και τα καταστήματα του ισογείου, αλλά και το δώμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.