«Έρχεται πλέον… κοινωνική καταιγίδα»- Ποια μέτρα προωθούνται!

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Ένα, ο Αλέξης Μητρόπουλος, καθηγητής εργατικού δικαίου και πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ

Το γεγονός ότι έρχεται κοινωνική καταιγίδα μετά τις ευρωεκλογές, επισήμανε με δήλωσή του στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Αλέξης Μητρόπουλος, καθηγητής εργατικού δικαίου και πρόεδρος στην Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ). Εκτός από νόμους για μειώσεις στις συντάξεις χηρείας και κόψιμο παροχών, σφαγιάζει τους νέους που έχουν χαμηλούς μισθούς και βραχυχρόνια ασφάλιση με επιδόματα ανεργίας στο μισό.
Όπως αποκάλυψε η ΕΝΥΠΕΚΚ γνωρίζει ότι υπάρχει νομοσχέδιο που σφαγιάζει τις συντάξεις χηρείας, τα επιδόματα σε είδος κατηγοριών εργαζομένων, όπως των δημοσιογράφων, των τραπεζοϋπαλλήλων και δημοσίων υπαλλήλων, που είχαν καλύτερες παροχές από τα ταμεία τους, δηλαδή καλύτερες από το ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία.
Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, η κυβέρνηση ετοιμάζει ενιαίο κώδικα παροχών σε είδος και τις εξισώνει προς τα κάτω όλες, ενώ είχαν καταρτιστεί από κάποια ταμεία που λειτουργούν πλέον στο κέλυφος του ΕΦΚΑ.

«Ελπίζω να μην τολμήσει ο Πρωθυπουργός
να κάνει σφαγιαστικές περικοπές»

Όπως είπε, τα νομοσχέδια είναι έτοιμα και εξέφρασε την ελπίδα ο πρωθυπουργός να μην τολμήσει να κάνει τις σφαγιαστικές περικοπές στις συντάξεις, να κόψει τη μία από τις δύο συντάξεις λόγω θανάτου, που παίρνει η χήρα ή το χήρος, ούτε να τους ζητήσουν χρήματα λόγω του ότι δεν έγιναν οι περικοπές.
«Περιμένω κι εγώ πως θα ερμηνεύσει το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών ο πρωθυπουργός και αν θα εξακολουθήσει να ακούει τους θερμοκέφαλους που του εισηγήθηκαν την τεκμαρτή φορολόγηση των επαγγελματιών, οι μισοί από τους οποίους έχουν στοχοποιηθεί, αυτούς που του εισηγήθηκαν τις αλλαγές στα νοσοκομεία χωρίς υποδομές και χρήματα και αυτοί που δεν μπορούν να τιθασεύσουν την ακρίβεια του θηριώδους πληθωρισμού και της αισχροκέρδειας συγκεκριμένων ομίλων και κλάδων στην πατρίδα μας», ανέφερε.

Ανασχεδιάζει η κυβέρνηση να γίνει
μισό το επίδομα ανεργίας…

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι ανασχεδιάζει η κυβέρνηση να γίνει μισό το επίδομα ανεργίας σε όσους νέους και έχουν δουλειά με μικρούς μισθούς και βραχυχρόνια ασφάλιση, ενώ μεγάλα επιδόματα θα παίρνουν όσοι απολύονται από τον ιδιωτικό τομέα που είχαν μεγάλο μισθό και μεγάλη προϋπηρεσία. Ο ίδιος είπε ότι πιστεύει η κυβέρνηση να μην τολμήσει να το εισαγάγει, διότι θα πλήξει κυρίως νέους που είναι στη μερική απασχόληση, έχουν μικρές προϋπηρεσίες και μικρούς μισθούς.
Τέλος, ο καθηγητής αναφέρθηκε στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση άνοιξε τη συζήτηση και έχει πει ότι από 1-1-1207 θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας, υπό τη μόνη προϋπόθεση ότι θα αυξηθεί το προσδόκιμο των Ελλήνων, δηλαδή η Στατιστική Υπηρεσία θα πει αν τα έτη 2024, 2025 και 2026 οι Έλληνες έζησαν περισσότερο. Ο νόμος λέει ότι αν την προηγούμενη τριετία διαπιστωθεί ότι το προσδόκιμο του γενικού πληθυσμού αυξήθηκε, τότε θα αυξηθούν και τα όρια ηλικίας.
«Ανοήτως κάποιοι υποστηρίζουν, δυστυχώς και κυβερνητικά στελέχη ότι πρέπει να αυξηθούν περαιτέρω τα όρια ηλικίας, όταν οι επιστήμονες έχουν ενημερώσει και ξένους οργανισμούς ότι το δημογραφικό δεν πάει καλά στην πατρίδα μας και έχουμε κατάρρευση γεννήσεων. Επειδή οι γυναίκες έχουν στερηθεί τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις», ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.