Αισιοδοξία για συμμετοχή στην ανάδειξη προέδρου στον Κεντροαριστερό σχηματισμό

Ξεκινάει «παρέλαση» των υποψηφίων. Δέκα τα εκλογικά κέντρα στη Μαγνησία

Ιδιαίτερα αισιόδοξα ως προς τη διάθεση για συμμετοχή στις εκλογές, ανάδειξης του προέδρου του νέου φορέα, δήλωσε ότι βλέπει τα πράγματα στην Κεντροαριστερά, ο Φώτης Λαμπρινίδης δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος για το Ν. Μαγνησίας από την επιτροπή Αλιβιζάτου, για τις εκλογές της «Δημοκρατικής Συνεργασίας», που μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5».
Όπως είπε, τα μηνύματα που έρχονται από παντού είναι θετικά και σε συνδυασμό με την πολλαπλότητα των υποψηφιοτήτων, που ο καθένας θα φέρει στη διαδικασία κόσμο, που θα δώσει «σάρκα και οστά» στο νέο φορέα που θα ιδρυθεί.
Ο κ. Λαμπρινίδης, είπε ότι ρόλος του είναι να οργανώσει και να υποστηρίξει όλη την προεκλογική προσπάθεια των υποψηφίων και τις μέρες της εκλογής να διασφαλιστεί ότι θα είναι άψογη, αδιάβλητη και θα ολοκληρωθεί ομαλά. Ο υπεύθυνος της Μαγνησίας, τόνισε ότι ο νέος φορέας έχει ταυτότητα, υπάρχει κοινό πρόγραμμα από πέρυσι και αποφάσεις συνεδρίου, που δείχνουν ποιος είναι ο νέος φορέας και ο οποίος ξεκίνησε τη διαδικασία με δική του ευθύνη για την ανάδειξη του προέδρου του.
Ο Φ. Λαμπρινίδης τόνισε ότι από πέρυσι υπάρχει πόρισμα κοινής επιτροπής διαλόγου μεταξύ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, που επίσης είναι κοινό για όλους και δεν ξεκινάει από μηδενική αφετηρία η διαδικασία. Όπως είπε υπάρχει σοβαρό, προγραμματικό υπόβαθρο, συμφωνημένο και επεξεργασμένο, το οποίο μάλιστα έχει προωθηθεί πολλές φορές, είτε εντός Κοινοβουλίου, είτε μέσα στην κοινωνία και στο λαό.

Περιοδείες υποψηφίων
Ο υπεύθυνος της Μαγνησίας, τόνισε ότι υπάρχει αυτοδέσμευση των υποψηφίων ότι θα περάσουν από τις έδρες των 13 περιφερειών της χώρας, ενώ εκτίμησε ότι οι περιοδείες των υποψηφίων θα εμπλουτιστούν με επισκέψεις στους άλλους νομούς των περιφερειών και στο εξωτερικό, όσοι το έχουν προκρίνει.
Η επιτροπή Αλιβιζάτου θα πλαισιωθεί σε κάθε νομό από έναν εκπρόσωπο κάθε υποψηφίου, που θα διεκπεραιώσουν το ρόλο της καλής παρουσίας των υποψηφιοτήτων. Ο κ. Λαμπρινίδης είπε ότι θα πρέπει να μεθοδευτούν οι συναντήσεις με τους φορείς, οι δημόσιες εκδηλώσεις, για όσους θέλουν να μιλήσουν σε ευρύ ακροατήριο, τις επαφές με τους πολίτες και τον όποιο τρόπο οι ίδιοι προκρίνουν.

Στη Μαγνησία Καμίνης και Γεννηματά
Οι υποψήφιοι, θα χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΕ για να προκρίνουν τον προγραμματικό τους λόγο και ο κ. Λαμπρινίδης είπε ότι το χρονικό περιθώριο των δύο μηνών είναι ένα ασφαλές διάστημα γι’ αυτό το σκοπό. Ο ίδιος είπε ότι ο καθένας από τους 10 υποψήφιους πρέπει να τονίσει το πολιτικό και προγραμματικό του στίγμα και να πει γιατί θέλει να ηγηθεί ενός νέου φορέα στην Κεντροαριστερά και ενός σοσιαλδημοκρατικού φορέα στην Ελλάδα με σύγχρονες βάσεις.
«Την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζει ο κ. Καμίνης να έρθει στη Θεσσαλία και στη Μαγνησία, ακολουθεί προς τα μέσα Οκτωβρίου η κ. Γεννηματά και η ατζέντα θα είναι ανοιχτή το δίμηνο, ώστε όταν πραγματοποιηθεί η εκλογή να έχουν ακουστεί και να έχουν ακούσει τους πολίτες, κάνοντας την επικοινωνία τους με το κοινό», δήλωσε ο υπεύθυνος της επιτροπής για τη Μαγνησία.
Ακόμη, άρχισε ο ορισμός των εκπροσώπων υποψηφίων στο Νομό, που θα είναι συνεργάτες του Φώτη Λαμπρινίδη. Εκπρόσωπος του κ. Θεοδωράκη ορίστηκε ο δικηγόρος Θόδ. Κανελλής, του κ. Ανδρουλάκη ο Δη. Τσιμπανάκος και της κ. Γεννηματά ο Δημ. Κουτσούκος.

Δέκα τμήματα στη Μαγνησία
Για τη διαδικασία των εκλογών ο κ. Λαμπρινίδης είπε ότι οι υποψήφιοι συμφώνησαν ομόφωνα ότι θα ξεκινήσουν κατ’ αρχήν με 527 εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που πρακτικά σημαίνει ότι ο κάθε Δήμος θα έχει μίνιμουμ ένα εκλογικό τμήμα. Για το Ν. Μαγνησίας προβλέπονται μίνιμουμ 10 εκλογικά τμήματα (ένα σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο, τρία στις Σποράδες, δύο στο Βόλο και ένα στη Ν. Ιωνία), ενώ αν συνεκτιμηθεί αργότερα, μπορεί να προκύψουν και περισσότερα.
Οι ημερομηνίες των εκλογών θα οριστικοποιηθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Ο κ. Λαμπρινίδης τόνισε ότι στη διαδικασία μπορεί να ψηφίσει κάποιος εξ αποστάσεως, με on line σύνδεση των τμημάτων και των εκλογικών καταλόγων, με μετάβαση του εκλογέα στο εκλογικό τμήμα που βρίσκεται την ημέρα ων εκλογών, ενώ δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμη η εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.