Έτσι θα μεταμορφωθεί το Πεδίον του Άρεως στον Βόλο που θα φιλοξενήσει και την Αργώ

Αρχιτεκτονική πρόταση με Βολιώτη αρχιτέκτονα κατέκτησε την πρωτιά στον δημόσιο διαγωνισμό

Ανοιχτό δημόσιο Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό είχε προκηρύξει ο Δήμος Βόλου, προκειμένου να δεχτεί προτάσεις για την ανάπλαση του πολύ-λειτουργικού πάρκου στο Πεδίον του Άρεως, περιοχή που θα φιλοξενήσει και το Μουσείο της Αργούς. Την πρώτη θέση, μετά από ομόφωνη απόφαση της επιτροπής, έλαβαν οι αρχιτέκτονες μηχανικοί Θάνος Μουσμουλίδης και Δημήτρης Στεφανάκης, ο οποίος είναι Βολιώτης και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο κ. Στεφανάκης μοιράστηκε αυτή την επιτυχία της αρχιτεκτονικής ομάδας στα κοινωνικά δίκτυα σημειώνοντας πως το νέο πάρκο Πεδίου του Άρεως φιλοδοξεί, σε συνδυασμό με το νέο Μουσείο της Αργούς, να αναβαθμίσει την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης, να αναδείξει την ιστορία της και να ενισχύσει την ταυτότητα του τοπίου.

Η μελέτη, σύμφωνα με τον ίδιο μέσω ήπιων σχεδιαστικών και προγραμματικών κινήσεων, στοχεύει να δώσει έναν νέο χαρακτήρα στο πάρκο μετατρέποντας το σε πόλο έλξης κατοίκων και επισκεπτών. Κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις, χώροι εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, αθλητικές και οικονομικές δραστηριότητες, συνθέτουν την μελλοντική εικόνα του πάρκου, το οποίο φιλοδοξεί να ενισχύσει την κοινωνική και οικονομική ζωή της περιοχής και της πόλης του Βόλου συστήνοντας ένα νέο πολυλειτουργικό πάρκο στο Πεδίο του Άρεως.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την επιτροπή του Διαγωνισμού και τον Δήμο Βόλου για την εμπιστοσύνη στις ιδέες και τις προτάσεις μας! Το τελικό αποτέλεσμα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την βοήθεια των συνεργατών και ειδικών συμβούλων μας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά», επεσήμαναν οι νικητές του διαγωνισμού.

Ομάδα μελέτης:
Μελετητές:
Δημήτρης Στεφανάκης, Αρχιτέκτων Μηχανικός Π.Θ
Θάνος Μουσμουλίδης, Αρχιτέκτων Μηχανικός Α.Π.Θ
Συνεργάτες:
Φυτοτεχνική προμελέτη:
Αναστάσιος-Πέτρος Καζαμίας, Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος Α.Π.Θ
Στατικά και Κοστολόγηση:
Γεωργία Χατζηνικολάου, Αρχιτέκτων Μηχανικός Δ.Π.Θ
Σύμβουλοι:
Πλαίσιο Α.Ε, μηχανολογική προμελέτη εγκαταστάσεων και υφιστάμενων κτιρίων
Interform A.E, στατική προμελέτη ειδικών κατασκευών και υφιστάμενων κτιρίων
Οι αρχιτέκτονες ευχαριστούν και την εταιρεία ‘’Airgeo Μητσικώστας Αθανάσιος & Συνεργάτες’’ για τη βοήθεια στην λήψη φωτογραφιών μέσω drone.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.