Ευθύμης Τσάμης: «Δεν έχουν στελεχωθεί με γιατρούς οι δομές Υγείας-Χρειάζεται συντονισμός για τα τεστ»

Επιμένοντας και στην ατομική ευθύνη για τον περιορισμό του κορωνοϊού

Για τις διαπιστώσεις του Ιατρικού Συλλόγου μετά την επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Βόλου αλλά και για το τι γίνεται με τους ελέγχους και τα τεστ για τον κορωνοϊό μίλησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμης Τσάμης, στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση όλων των δομών με γιατρούς, αλλά και η τήρηση της ατομικής ευθύνης του καθενός.
Ειδικά για το Κέντρο Υγείας Βόλου, ο κος Τσάμης σημείωσε ότι χωροταξικά έχει οργανωθεί καλά, ενώ υπάρχει διαθέσιμο νοσηλευτικό προσωπικό, όχι όμως και ιατρικό, στρέφοντας τα πυρά του κατά της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ χαρακτήρισε μικρό τον αριθμό των δέκα τεστ που γίνονται εκεί. «Εμείς θέλουμε να υπάρχουν μόνιμοι γιατροί. Γίνονται κάποια τεστ, δέκα κάθε μέρα, αλλά θεωρούμε ότι είναι πολύ λίγα και αν το Κέντρο Υγείας παίξει τον ρόλο για έλεγχο των ελαφρών περιστατικών χρειάζονται περισσότερα, ειδικά το επόμενο διάστημα. Αν θέλουμε να αναδείξουμε τον ρόλο του, πρέπει να ενισχυθεί με γιατρούς και περισσότερα τεστ» σημείωσε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η συγκεκριμένη δομή μπορεί να αποσυμφορήσει το Νοσοκομείο αλλά και να βοηθήσει τους ιδιώτες γιατρούς στη διαχείριση περιστατικών με ενιαίο και συντονισμένο τρόπο. «Τρανταχτό παράδειγμα είναι το Νοσοκομείο Βόλου και οι 14 γιατροί που ακόμη αναμένονται εδώ και έναν χρόνο. Έχουν εκτεθεί και οι κυβερνητικοί βουλευτές που έλεγαν ότι θα έρθουν αυτοί οι γιατροί, που δεν θα κάλυπταν έτσι κι αλλιώς μεγάλο ποσοστό του ελλείμματος. Λείπουν 70 γιατροί αλλά ακόμη και αυτό δεν έχει γίνει» συμπλήρωσε.
Χρειάζεται συντονισμός για τα rapid tests
Ειδικά για τα rapid test και με αφορμή αυτά που ετοιμάζεται να προσφέρει ο Δήμος Βόλου, τόνισε ότι χρειάζεται ένας γενικότερος συντονισμός της όλης διαδικασίας, ακόμη και εκμετάλλευση κάποιων χώρων για κέντρα αναφοράς, όπως είναι το πρώην ΙΚΑ στη Νέα Ιωνία. «Βλέπουμε ότι ενώ δόθηκε χρόνος στην κυβέρνηση για στελέχωση των νοσοκομείων κάτι τέτοιο δεν έγινε. Οι ιατρικοί σύλλογοι από την άλλη, δεν συμμετέχουν σε καμία επιτροπή για να καταθέσουμε την άποψή μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.
Πέρα από τη συλλογική ευθύνη πάντως, ο κ. Τσάμης τόνισε ότι υπάρχει και η ατομική, στρέφοντας πυρά προς κάθε κατεύθυνση για την εξάπλωση των κρουσμάτων. «Οι καταστηματάρχες άπλωσαν τα τραπέζια τους, η κατάσταση που διαμορφώνεται και στις εκκλησίες… Ο συγχρωτισμός και ο συνωστισμός μεταδίδει τον ιό και στις εκκλησίες» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Τέλος, για το εμβόλιο, ο κ. Τσάμης σημείωσε ότι χρειάζεται προσοχή απ’ όλους μέχρι αυτό να βρεθεί, καθώς και ότι καμία μεγάλη εταιρεία δεν θα ρίσκαρε μία οικονομική ζημιά σε περίπτωση που θα κυκλοφορούσε κάτι που θα αποδεικνυόταν ότι δεν ήταν αυτό που θα έπρεπε. «Θέλουμε όμως χρόνο γιατί τέτοιου είδους εμβόλια δεν μπορούν να δημιουργηθούν εύκολα, αλλά βρίσκονται σε μία καλή φάση και πιθανότατα προς το τέλος του χρόνου να δοθούν στην κυκλοφορία» κατέληξε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.