Ευθύμης Τσάμης στο Ράδιο ΕΝΑ για την εκπομπή Τέλλογλου: Η αέρια ρύπανση είναι δολοφόνος

Αναδείχθηκε, αλλά δεν αναλύθηκε το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης στο Βόλο

Δεν έγινε σοφότερος ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλογου Μαγνησίας κ. Ευθύμιος Τσάμης από τη χθεσινοβραδινή εκπομπή του Τάσου Τέλλογλου, όπου υπήρχε αφιέρωμα στην αέρια ρύπανση στο Βόλο. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη ο κ. Τσάμης ξεκαθάρισε πως η αέρια ρύπανση είναι δολοφόνος και η εκπομπή ναι μεν ανέδειξε το πρόβλημα που υπάρχει στην πόλη, όμως δεν το ανέλυσε.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου τόνισε πως η πόλη δεν δυσφημείται απ’ αυτούς που αναδεικνύουν το πρόβλημα, αλλά από το ίδιο το πρόβλημα και ανέφερε ως υποχρέωση του ΙΣΜ να μιλά για το ζήτημα.
Παράλληλα σημείωσε πως στην εκπομπή δεν ζητήθηκε η γνώμη φορέων, όπως η άποψη του Δήμου, του ΤΕΕ, ενώ δεν έγινε αναφορά στο τι σημαίνει η καύση RDF, για το εργοστάσιο RDF που θα γίνει στο Βόλο και τι σημαίνει αυτό.

Τέλος, σχολίασε τα πρώτα λίγα αποτελέσματα της έρευνας Γουργουλιάνη -Σαχαρίδη που δείχνουν υπερβάσεις μικροσωματιδίων μία στις τρεις ημέρες, τονίζοντας πως η μελέτη τους δεν έχει να κάνει μόνο με τις υπερβάσεις, αλλά συσχετίζεται και με τις εισαγωγές στο Νοσοκομείο Βόλου περιστατικών με εγκεφαλικά, εμφράγματα και καρδιοαναπνευστικά νοσήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.