Φιλ. Κωνσταντινίδης: Δώρο… άδωρο η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

Δώρο …άδωρο χαρακτήρισε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας Φίλιππος Κωνσταντινίδης, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη, καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν μια “ανάσα” της τάξης, μόλις… των 1,85 ως 5,50 € τον μήνα, ανάλογα με τα έσοδά τους.
Όπως εξήγησε, η εισφορά αλληλεγγύης καταργήθηκε την 1η Ιανουαρίου 2021 για τον ιδιωτικό τομέα, ανεξαρτήτου εισοδήματος, ακόμη και επιχειρήσεων με κέρδη 100.000 και 150.000 €, παρόλα αυτά δεν εξαίρεσε από την εισφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, το μεγαλύτερο ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων έχει έσοδα 15.000 € ετησίως και κάποιοι περίπου 13.000 €. Αυτοί που έχουν έσοδα 13.000 € θα γλιτώσουν 22 € το χρόνο, δηλαδή 1,85 € τον μήνα, όσοι έχουν έσοδα 14.000 € θα πληρώσουν 3,60 € τον μήνα λιγότερα και όσοι ξεπερνούν τις 15.000 €, δεν θα αποδίδει 5,50 € τον μήνα…

«Κοροϊδία της κυβέρνησης»

Ο κ. Κωνσταντινίδης έκανε λόγο για κοροϊδία της κυβέρνησης, όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι εδώ και 12 χρόνια, από τη στιγμή των πρώτων μνημονίων που μειώθηκαν οι μισθοί τους στο 40%, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός. όταν η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αναγνώρισε τη διετία 2016-2017 μισθολογικά και ο πληθωρισμός τρέχει με πάνω από 12% και πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να λέμε ότι τα 2,5 ως 4,5 € τον μήνα είναι “ανάσα”…
Αντίθετα, η ΑΔΕΔΥ ζήτησε γενναία αύξηση των μισθών, ένα νέο μισθολόγιο για τον Δημόσιο τομέα, ξεπάγωμα του κλιμακίου 2016-17, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, αφορολόγητο στις 12.000 € που όλες οι κυβερνήσεις το έλεγαν αλλά δεν το έκαναν και συγχρόνως να κλείσει το θέμα με τα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, γιατί η επιτροπή που συστήθηκε συνεδριάζει από το 2015 με διαφορετική σύνθεση και ακόμη δεν έβγαλε πορίσματα.
“Άλλες είναι οι “ανάσες” που πρέπει να δοθούν στους μισθωτούς γενικότερα και στους δημοσίους υπαλλήλους και όχι αυτές που υποστηρίζει η κυβέρνηση”, ανέφερε ο πρόεδρος του Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ.

Ανοιχτή η ΑΔΕΔΥ σε φορείς και κόμματα

Σχετικά με τη συνάντηση με την Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε ότι το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ είναι ανοιχτό και συζητάει με όλους τους φορείς και τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να προωθήσει τις θέσεις, τις απόψεις της, να δώσει την οπτική των εργαζομένων σε όλους αυτούς οι οποίοι διαχειρίζονται η θέλουν να χτίσουν προγράμματα γύρω από τον Δημόσιο τομέα.
Στη συνάντηση με το ΠΑΣΟΚ έγινε ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που αφορούν το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, για τις θέσεις της ΑΔΕΔΥ για το κοινωνικό κράτος, την ασφάλεια, την υγεία, την Παιδεία, τι συμβαίνει σε επίπεδο Μαγνησίας με την υποστελέχωση των υπηρεσιών, αλλά και για τους νόμους που έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα τελευταία στους εργαζόμενους στο Δημόσιο, όπως ο Νόμος Χατζηδάκη για τις απεργίες.

Τα προβλήματα του ΕΦΚΑ

Ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε ότι έγινε αναφορά με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τοπικό ΕΦΚΑ, την υποστελέχωση και την αδυναμία που υπάρχει για γρήγορη απόδοση των συντάξεων. Όπως ανέφερε υπάρχουν προβλήματα από την ένωση όλων των ταμείων και την αδυναμία του ΕΦΚΑ Βόλου να συγκεντρώσει τα στοιχείων των ασφαλισμένων που ήταν σε άλλα ταμεία εκτός του ΙΚΑ.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι αντί να προσλάβει υπαλλήλους για τον ΕΦΚΑ, έδωσε την απόδοση των συντάξεων σε λογιστές και δικηγόρους που έπαιρναν τις εύκολες υποθέσεις, ενώ όσες συντάξεις έβγαιναν έπρεπε να ελεγχθούν από υπαλλήλους του ΕΦΚΑ. Αφού ναυάγησε αυτό το σχέδιο πήγαμε στη σύνταξη που με μια υπεύθυνη δήλωση, αλλά στις περιπτώσεις που υπάρχει δεύτερο ασφαλιστικό ταμείο, υπάρχουν προβλήματα και υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και θα περιμένει ο εργαζόμενος και αυριανό συνταξιούχος, πότε θα εκκαθαριστεί η περίπτωσή του για να πάρει την τελική σύνταξη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.