Γιαννούκας για το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου: Ο χώρος ανήκει στο Πανεπιστήμιο- Να γίνουν εστίες

Σχολίασε ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου με τηλεδιάσκεψη τα μέλη της μεταξύ άλλων θεμάτων, θα συζητήσουν και το ζήτημα του οικοπέδου της οδού Παρασκευοπούλου, οικόπεδο που το Πανεπιστήμιο αγόρασε το 2005 προς 150.000 ευρώ από τον τότε Δήμο Ν. Ιωνίας, προκειμένου να γίνει χώρος φοιτητικών εστιών. 16 χρόνια μετά ο Δήμος Βόλου το διεκδικεί, καθώς πιστεύει, όπως έχει αναφέρει και ο Αχ. Μπέος ότι έχει την κυριότητά του, προκειμένου να ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου.

Λίγο νωρίτερα από τη συνεδρίαση της Συγκλήτου, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Γιαννούκας μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη εξέφρασε τη γνώμη πως το οικόπεδο ανήκει στο Πανεπιστήμιο και ο σκοπός της αγοράς του, δηλαδή για την κατασκευή φοιτητικών εστιών είναι σημαντικός και πρέπει ο Δήμος Βόλου να βρει άλλο οικόπεδο για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου.
“Εφόσον ο χώρος ανήκει κι έχει αγοραστεί από το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο έχει πλάνο για τη δημιουργία πανεπιστημιακών εστιών, για το καλό του Πανεπιστημίου και το καλό του Δήμου και της πόλης, ο χώρος να αξιοποιηθεί για τον λόγο που τον έχει το Πανεπιστήμιο.
Κι εδώ στη Λάρισα υπάρχουν παρόμοια προβλήματα με χώρους που έχει πάρει το Πανεπιστήμιο από τον Δήμο Λαρισαίων ή που έχουν παραχωρηθεί για ένα χρονικό διάστημα για να αξιοποιηθούν. Δεν είναι ευθύνη του Πανεπιστημίου που πολλές φορές οι χώροι που αγοράζει ή οι χώροι που ο Δήμος και γενικώς η τοπική κοινωνία δίνει στο Πανεπιστήμιο για να αναπτυχθεί, γιατί το να δώσεις το οικόπεδο δεν σημαίνει ότι έχεις εξασφαλίσει ή η πολιτεία έχει δώσει τη δυνατότητα στα Πανεπιστήμια να χτιστούν οι υποδομές για τις οποίες έχει ζητήσει ή αγοράσει τους χώρους. Δεν είναι ευθύνη του Πανεπιστημίου η ανεπάρκεια της πολιτείας να χρηματοδοτήσει το σχεδιασμό του Πανεπιστημίου για να αναπτύξει εστίες ή άλλα τμήματα. Επομένως δεν είναι δικαιολογία ότι επειδή δεν αξιοποιήθηκε για κάποια χρόνια, όχι εξαιτίας ολιγορίας του Πανεπιστημίου, αλλά εξαιτίας ανεπάρκειας της Πολιτείας να υπάρχουν αιτήματα αυτός ο χώρος να γυρίσει πίσω και να μην αξιοποιηθεί για τον χώρο που σχεδίαζε το Πανεπιστήμιο.
Θα πρέπει κανείς να δει και να σταθεί στο ποια θα είναι η χρήση. Η χρήση είναι για πολύ καλό σκοπό αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν ελλείψεις στις εστίες για τους φοιτητές μας και αυτό είναι προς όφελος και του Βόλου και όλης της τοπικής κοινωνίας.
Πιθανόν και τα δύο χρειάζονται και εστίες και Δικαστικό Μέγαρο και δεν νομίζω ότι πρέπει να μπαίνουμε σε αντιπαράθεση. Και ο Δήμος μπορεί να βρει άλλους χώρους για να στεγάζει το Δικαστικό Μέγαρο. Δεν νομίζω ότι δεν μπορούν να βρεθούν άλλοι χώροι και κακώς έρχονται σε αντιπαράθεση χώροι που είναι χρήσιμοι και οι δύο για την πόλη του Βόλου”, είπε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.