Γιορτάζουν οι Βολιώτες την Τσικνοπέμπτη: Δεν υπάρχει ούτε… άδεια καρέκλα!

Παραγγελίες και κρατήσεις σε ταβέρνες και ψητοπωλεία

Όχι τραπέζι, αλλά ούτε… καρέκλα δεν θα βρουν σήμερα οι Βολιώτες, που θέλουν τελευταία στιγμή να γιορτάσουν παραδοσιακά την Τσικνοπέμπτη, καθώς οι περισσότερες ταβέρνες και τα ψητοπωλεία της πόλης είναι ήδη sold out! Ακόμη και στα ψητοπωλεία, που δίνουν πακέτο, οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει και αν είναι κάποιος τυχερός θα βρει έστω και μερικά… σουβλάκια για το καλό!
Να το ρίξουν έξω θέλουν φέτος την Τσικνοπέμπτη οι Βολιώτες, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν πολύ νωρίτερα από κάθε χρόνο και έκαναν κρατήσεις σε ταβέρνες, ψησταριές και ψητοπωλεία για να τσικνίσουν παραδοσιακά.

Όσοι προσπάθησαν χθες να κλείσουν ένα τραπέζι σε κάποια ταβέρνα, κατάλαβαν πως …δεν υπάρχει όχι άδειο τραπέζι, αλλά ούτε κενή καρέκλα μιας και οι κρατήσεις έχουν γίνει εδώ και πολλές ημέρες.
Πάντως η γενική εικόνα στα περισσότερα καταστήματα εστίασης σε Βόλο και Ν. Ιωνία είναι πως οι Βολιώτες θα τσικνίσουν σήμερα και με το παραπάνω, είτε διαλέγοντας να επισκεφθούν κάποιο κατάστημα και να το ρίξουν έξω, είτε να μείνουν στο σπίτι παρέα όμως με ψητά και σούβλες.
Ο κ. Αχιλλέας Παπαχατζόπουλος ιδιοκτήτης της ταβέρνας “Τα σκαλάκια της Χαράς”, στην Άλλη Μεριά, μιλώντας στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ τόνισε πως το κατάστημά του είναι ρεζερβέ εδώ και 15 ημέρες!
“Φέτος ενδιαφέρθηκαν από πολύ νωρίς οι Βολιώτες για να κάνουν τις κρατήσεις τους για την Τσικνοπέμπτη. Το δικό μας μαγαζί πάντα είναι sold out αυτή την ημέρα, όμως φέτος η διαφορά είναι πως οι κρατήσεις έγιναν ακόμη πιο νωρίς”, σημείωσε ο ίδιος.
Παράλληλα ο κ. Παπαχατζόπουλος τόνισε πως οι Βολιώτες πλέον αρχίζουν και βγαίνουν περισσότερο για φαγητό και …κάτι αρχίζει και κινείται στην αγορά, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Όσοι είναι οι τυχεροί που εξασφάλισαν ένα τραπέζι στα “Σκαλάκια της Χαράς” μπορούν να δοκιμάσουν παϊδάκια, σούβλες , επιλεγμένα μαγειρευτά, πολλές σαλάτες και πλήθος άλλων πιάτων, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής.

Εξίσου καλά πηγαίνει αυτή η ημέρα και για τα ψητοπωλεία, όπως ο Αυλόγυρος, στην 2ας Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον κ. Κουντούρη, ιδιοκτήτη του ψητοπωλείου από τις προηγούμενες ημέρες οι πελάτες του καταστήματος έχουν φροντίσει να κάνουν τις παραγγελίες τους για την Τσικνοπέμπτη για να έχουν όλα τα απαραίτητα κρέατα και να διασκεδάσουν και να γιορτάσουν την ημέρα αυτή στο σπίτι, μαζί με την οικογένεια και φίλους.
“Αυτή την ημέρα ότι και να ψήσουμε, δεν φτάνει” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουντούρης, με τους πελάτες του Αυλόγυρου να γεύονται αυτή την ημέρα σούβλες από χοιρινό, κοτόπουλο, κοκορέτσι αλλά και πλήθος ψητών κρεάτων. Ο κ. Κουντούρης αν και έχει πολλές παραγγελίες ήδη που σχεδόν έχει ξεπουλήσει, θα ξεκίνησε και σήμερα το ψήσιμο και οι τυχεροί μπορούν να βρουν κάποιο από τα νόστιμα κρεατικά μέχρι το πολύ και το μεσημέρι.
“Ο Φεβρουάριος ήταν πολύ χειρότερος και από πέρυσι κι από πρόπερσι, όμως η Τσικνοπέμπτη είναι μία ξεχωριστή ημέρα. Πάντα την Τσικνοπέμπτη έχουμε δουλειά. Ωστόσο δεν μπορεί μόνο μία ημέρα να βγάλει στα σπασμένα των προηγούμενων. Εμείς όμως είμαστε εδώ και το παλεύουμε”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουντούρης, που ευχήθηκε καλή Τσικνοπέμπτη σε όλο τον κόσμο.

Μια πολλή καλή ημέρα διαφαίνεται πως θα είναι η σημερινή και για το “Κρέατος Τέχνης” στην οδό Δημητριάδος, καθώς σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη κ. Μάκη Τσίντρο, καθώς έχουν ξεκινήσει οι κρατήσεις αλλά και οι παραγγελίες για το σπίτι από τις προηγούμενες ημέρες.
“Εμείς λέμε στους πελάτες που έχουν κάνει κράτηση να έρθουν νωρίς κι έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα να έρθει κι άλλος κόσμος και να ξαναγεμίσουν τα τραπέζια. Βέβαια, καλό θα ήταν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με το μαγαζί για να τους κατευθύνουμε. Σε ότι αφορά τα ψητά που προορίζονται για πακέτο, εμείς σήμερα θα ψήνουμε όλη την ημέρα, οπότε όσοι θέλουν να τσικνίσουν, σίγουρα μπορούν να εξυπηρετηθούν”, ανέφερε ο κ. Τσίντρος.
Οι προτάσεις για φαγητό στο “Κρέατος Τέχνης” είναι πολλές όμως σήμερα, θα έχουν την τιμητική τους το κοντοσούβλι πρόβειου κρέατος, χοιρινού, αρνιού αλλά και η σπεσιαλιτέ που δεν είναι άλλο από το κοκορέτσι!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.