Γηροκομείο Βόλου: Έξι τελικά οι θετικοί στον κορωνοϊό ηλικιωμένοι- Ακόμη ένας εισήχθη στο Νοσοκομείο

Απίστευτες δικαιολογίες των αρνητών του εμβολιασμού εργαζομένων

Άλλοι δύο τελικά ηλικιωμένοι του Γηροκομείου Βόλου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μετά την έλευση των αποτελεσμάτων των μοριακών τεστ, ενώ προ ολίγου στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε ακόμη ένας ηλικιωμένος που βρέθηκε θετικός στον ιό, καθώς είχε δύσπνοια.

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του Γηροκομείου Βόλου μετά από τη διασπορά του κορωνοϊού από ανεμβολίαστο προσωπικό. Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκαν θετικές δύο εργαζόμενες, ενώ μετά από τεστ που υποβλήθηκε προσωπικό και ηλικιωμένοι βρέθηκαν την Τρίτη  τέσσερις εργαζόμενοι και τέσσερις ηλικιωμένοι θετικοί στον κορωνοϊό.

Όλοι τέθηκαν σε καραντίνα, όπως και οι στενές επαφές τους, ενώ σήμερα έφτασαν τα αποτελέσματα κι από νέα μοριακά τεστ και έδειξαν πως νοσούν από κορωνοϊό άλλοι δύο ηλικιωμένοι.

Την ίδια στιγμή ένας από τους ηλικιωμένους, μεταφέρθηκε από χθες στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ σήμερα εισήχθη ακόμη ένας, ο οποίος παρουσίασε δύσπνοια. Ευτυχώς, όπως σημειώνει στο magnesianews.gr ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου κ. Παύλος Πάνος οι ηλικιωμένοι είχαν εμβολιαστεί πλήρως και τα συμπτώματά τους είναι ήπια.

Θα κινηθούν ακόμη και νομικά οι αρνητές εργαζόμενοι

Στο μεταξύ, το θέμα του Γηροκομείου Βόλου φέρνει στο φως το μεγάλο ζήτημα των ανεμβολίαστων εργαζομένων σε μονάδες υγείας και μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων. Από τους 55 εργαζόμενους του Γηροκομείου μόλις οι 18 έχουν εμβολιαστεί με τους υπόλοιπους είτε να είναι αρνητές, είτε σκεπτικιστικές είτε επικαλούνται επικείμενες εγκυμοσύνες και θέματα υγείας.

“Υπάρχουν εργαζόμενοι καθαρά αρνητές. Άλλοι επικαλούνται επικείμενες εγκυμοσύνες και άλλοι θέματα υγείας όπως καρδιολογικά, προκειμένου να αποφύγουν τον εμβολιασμό”, τόνισε στο magnesianews.gr ο κ. Πάνος.

Μάλιστα, στο άκουσμα της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των εργαζομένων σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων, ορισμένοι εργαζόμενοι, όπως είπε ο κ. Πάνος είπαν πως θα κινηθούν ακόμη και νομικά για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να μην κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.