Γονέας σε Γυμνάσιο της Νέας Ιωνίας αρνείται να παρακολουθήσει το παιδί του μάθημα με τη μάσκα

φωτογραφία αρχείου
Ενώ πέντε καθηγητές στη Μαγνησία δηλώνουν άρνηση να φορέσουν μάσκα στο μάθημα

Και μπορεί οι μαθητές της Μαγνησίας από τα πιο μικρά παιδιά μέχρι και αυτά του Λυκείου να κατέθεσαν τα διαπιστευτήριά τους αναφορικά με τη χρήση της μάσκας στις αίθουσες, φαίνεται όμως πως ορισμένοι, ευτυχώς ελάχιστοι, εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να αρνούνται τη χρήση της.
Ειδικότερα, πέντε καθηγητές της Μαγνησίας, σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπο Σταχτέα αρνούνται να βάλουν μάσκα και να κάνουν μάθημα, αποκαλούμενοι διάφορους λόγους, οι οποίοι όμως δεν συντάσσονται στους λόγους απαλλαγής, που καλύπτουν τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας. Από τη Διεύθυνση και τα σχολεία γίνονται προσπάθειες να μεταπεισθούν οι εν λόγω εκπαιδευτικοί, καθώς αποτελούν μειοψηφία, μιας και σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα στο νομό τηρεί πιστά τις οδηγίες. Επιπλέον τους τονίζεται πως είναι δημόσιοι υπάλληλοι και θα πρέπει να εφαρμόζουν τον νόμο.
Μάλιστα, για όσους εκπαιδευτικούς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, τα αρμόδια Υπουργεία έχουν προβλέψει ειδικούς κανόνες, αλλά και την άδεια ειδικού σκοπού, για την οποία μπορούν να κάνουν χρήση. Ήδη, 12 εκπαιδευτικοί στο νομό έχουν καταθέσει αίτημα για να λάβουν την άδεια αυτή.
Στο μεταξύ, σε Γυμνάσιο της Ν. Ιωνίας παρατηρήθηκε το φαινόμενο γονέας να καταθέσει επιστολή, με την οποία αρνείται το παιδί του να παρακολουθήσει μάθημα με προστατευτική μάσκα και είναι διατεθειμένος το παιδί τους να “χάσει” την εκπαιδευτική χρονιά παρά να ακολουθήσει τις οδηγίες. Εκείνο βέβαια που προκαλεί εντύπωση είναι πως το κείμενο της επιστολής είναι ίδιο με άλλες επιστολές που κατατέθηκαν σε άλλα σχολεία στην επικράτεια.
Πάντως, σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το κλίμα στα σχολεία του νομού είναι πολύ καλό σε σχέση με την τήρηση των πρωτοκόλλων, τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τους μαθητές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.