H μετατροπή μεζονέτας στην Πορταριά Πηλίου σε δύο αυτόνομες airbnb κατοικίες (φωτογραφίες)

_autotone
Από τη interior designer Σοφία Αδάμ

Μετά από απόφαση των ιδιοκτητών Νικολάου Βούρου, Δημητρίου Βούρου και Δώρας Σαρακατσάνου να μετατρέψουν μια εξοχική κατοικία σε δύο αυτόνομα σπίτια, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν ως airbnb κατοικίες, στόχος της διακοσμήτριας Σοφίας Αδάμ ήταν να δημιουργήσει χώρους λειτουργικούς, χωρίς εντάσεις, άρτιο εξοπλισμό και φυσικά εντυπωσιακούς με στυλ και ταυτότητα.

Τα διαμερίσματα διαμορφώθηκαν έτσι ώστε να φιλοξενούν μέχρι και τέσσερα άτομα το κάθε ένα, γιατί αυτός ήταν και ο στόχος των ιδιοκτητών.
Οι χρήστες κατά την είσοδό τους συναντούν το καθιστικό, που μπορεί να λειτουργήσει επιπλέον και σαν έξτρα χώρος διανυκτέρευσης προσφέροντας φυσικά στους επισκέπτες άνεση στις διακοπές. Επιβλητικό στοιχείο στο διαμέρισμα του κάτω ορόφου είναι το επιβλητικό ύψος που η διακοσμήτρια το εκμεταλλεύτηκε για να γίνει χώρος κρεβατοκάμαρας με όλες τις ανέσεις.

Η ζεστή επένδυση πέτρας στον μεγάλο τοίχο σε συνάρτηση με τον κρυφό φωτισμό στην οροφή και τη ζεστασιά του ξύλου στις κατασκευές αναδεικνύουν την ρουστίκ μορφή των κατοικιών, ενώ συγχρόνως δίνουν άποψη και στυλ στον χώρο.
Στο δεύτερο διαμέρισμα υπήρχε δυνατότητα κατασκευής τζακιού όπου κι εκεί ο συνδυασμός των ξύλινων δοκαριών στην κουζίνα με τις ρουστίκ επιφάνειες των τραπεζιών καθώς επίσης και η επένδυσή πέτρας αποπνέουν ζεστασιά τονίζουν την ομορφιά του Πηλίου και εναρμονίζονται άψογα με το περιβάλλον.

Στην κρεβατοκάμαρα οι υφές και τα χρώματα γαληνεύουν και επιπλέον τα δύο κρεμαστά φωτιστικά, που έχουν τοποθετηθεί πάνω από τα κομοδίνα φωτίζουν και ζεσταίνουν την πέτρα στο κεφαλάρι του κρεβατιού.
Το συνολικό design των κατοικιών είναι σε ρουστίκ ύφος εστιάζοντας φυσικά η διακοσμήτρια στην λειτουργικότητα και στην άνεση των χωρών όπου οι γήινες αποχρώσεις στους τοίχους με κάποιες χρωματικές πινελιές στους πίνακες και στα διακοσμητικά χαρίζουν στυλ και φινέτσα για αξέχαστες διακοπές.

SERENITY
by Elite Dwellings

Δείτε φωτογραφίες

_reflectionremoval
_autotone

_autotone

_autotone
_autotone
_autotone
_autotone

Πηγή: Περιοδικό Home Deco

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.