Η ΕΠΟ παραπέμπει τον Μπέο και ζητά να τεθεί σε αργία από τη Δημαρχία Βόλου

Νέα κόντρα

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις του Αχιλλέα Μπέου με την ΕΠΟ με αφορμή τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που τελικά, δεν θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, παρά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, η Ομοσπονδία παραπέμπει τον δήμαρχο Βόλου στην Επιτροπή Δεοντολογίας λόγω της έγγραφης συναίνεσης που είχε δώσει για τον τελικό, η οποία αναιρέθηκε μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Από την ΕΠΟ μάλιστα, προτίθεται να ζητήσουν να τεθεί σε αργία ο δήμαρχος Βόλου.

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία διοίκησης του Πανθεσσαλικού με ανακοίνωση της απέκλεισε τη διεξαγωγή του τελικού της 24ης Μαΐου στο συγκεκριμένο στάδιο μιλώντας με σκληρά λόγια για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Tι προηγήθηκε
Το μεσημέρι ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ το Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου ως έδρα διεξαγωγής του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας, το βράδυ η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ακυρώθηκε!

Αιτία, σύμφωνα με την επίσημη θέση της Ομοσπονδίας, είναι η ανακοίνωση της Επιτροπής Διαχείρισης του Πανθεσσαλικού σταδίου, την οποία η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία χαρακτήρισε «χυδαία».

«Σχετικά με τη χυδαία ανακοίνωση της επιτροπής διαχείρισης του Πανθεσσαλικού, την οποία αφήνουμε στην κρίση των φιλάθλων, από την ΕΠΟ τονίζεται το εξής:

Η ομοσπονδία ήταν έτοιμη για αυτή την παλινωδία για αυτό και τις προσεχείς μέρες θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της σχετικά με τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδας».

Ως εκ τούτου η αναζήτηση ξεκινά από το «μηδέν» με ζητούμενο ποια γήπεδα πληρούν τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του αγώνα, με κυριότερη εκείνη της «ουδέτερης έδρας».

Το σενάριο του ΟΑΚΑ είναι δύσκολα υλοποιήσιμο, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στη φυσική έδρα της μίας φιναλίστ (ΑΕΚ), άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ουδέτερο έδαφος.

Επιπροσθέτως, στο Ολυμπιακό Στάδιο βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες και κατά τρίτο υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη διοίκησή του και την ΕΠΟ, καθώς η πρώτη έχει κάνει λόγο για οφειλές της Ομοσπονδίας, η οποία από την πλευρά της απάντησε πως τέτοιο θέμα δεν υφίσταται.

Δεν απομένουν λοιπόν παρά γήπεδα της επαρχίας, όπως για παράδειγμα οι «Ζωσιμάδες» στα Γιάννενα, το Παμπελοποννησιακό της Πάτρας και η AEL FC Arena, που περίπου ισαπέχουν από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

«Μπορεί να γίνει σε κάποιο χωράφι, εδώ αποκλείεται»
Nωρίτερα, σε ανακοίνωσή της η Εταιρία Διαχείρισης του Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου τόνιζε:

«Πληροφορηθήκαμε ότι μια επιτροπή της ΕΠΟ, εκτελεστική της πλάκας, που μας έχει συνηθίσει να συνεδριάζει και να παίρνει, κατά το δοκούν, απίθανες αποφάσεις για το ποια ομάδα θα ανέβει ή θα πέσει από τις κατηγορίες που ελέγχει, θεώρησε ότι έχει την εξουσία να επιβάλλει την επιθυμία της και σε μας, συγχέοντας προφανώς τον Δήμαρχο Βόλου με τον Λευτέρη Αυγενάκη, που τους δέχεται σαν συνομιλητές.
Ξεκαθαρίζουμε ότι η επιτροπή αυτή, με τα μέλη υπαλλήλους – πιστούς υπηρέτες γνωστών συμφερόντων μπορεί να σκέφτεται και να συσκέπτεται με όποιους εκείνη θεωρεί σαν αρμόδιους, αλλά θα πρέπει να γνωρίζει ότι μετά από τόσο κόπο το μόνο που θα πετύχει είναι να διεξάγει τον τελικό σε κάποιο χωράφι στον θεσσαλικό κάμπο ή στο φιλόξενο γήπεδο των Πράσινων Πουλιών. Στο Πανθεσσαλικό, πάντως, αποκλείεται.
Στην πόλη του Βόλου υπεύθυνη να παίρνει αποφάσεις για θέματα που την αφορούν είναι η νόμιμη και δημοκρατικά εκλεγμένη Δημοτική μας Αρχή, και αποφάσεις όπως αυτή της συγκεκριμένης επιτροπής αρχειοθετούνται όπου δει: εκεί που δεν πιάνει μελάνι…»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.