Κ. Γαργάλας για το πάρκινγκ: «Είπαν ότι θα μας ταράξουν στη νομιμότητα- Να κοιταχθούν στον καθρέπτη»

Το πάρκινγκ στη Φιλελλήνων είναι εργοτάξιο και απαγορεύεται η είσοδος

Θέση για το πάρκινγκ στη οδό Φιλελλήνων παίρνει ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση κ. Κωνσταντίνος Γαργάλας μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, επισημαίνοντας ότι η εν λόγω εγκατάσταση από τη στιγμή που δεν έχει άδεια λειτουργίας και λειτουργεί με εργοταξιακή παροχή, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το κοινό και μάλιστα απαγορεύεται η είσοδος σε όποιον δεν έχει εργασία σε αυτό, καθώς πρόκειται ακόμη για ένα εργοτάξιο. Μάλιστα, ο κ. Γαργάλας επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή, αλλά και στις αρμόδιες υπηρεσίες όπως την Πυροσβεστική, καθώς εάν λειτουργούσε οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση χωρίς άδεια και κανόνες ασφαλείας, θα είναι ήδη σφραγιστεί.

«Μιλάμε για τα βασικά των πρωτοετών του Πολυτεχνείου. Το κτήριο λειτουργεί με εργοταξιακή παροχή. Αυτό σημαίνει ότι πρώτον υπάρχει εργοτάξιο, δεύτερον, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που πρέπει , δεν έχουν υλοποιηθεί οι μελέτες που συνοδεύουν το κτήριο. Τρίτον από τη στιγμή που είναι εργοταξιακή η παροχή σημαίνει ότι συστήματα τα οποία ενδεχομένως να απαιτούν σταθερότητα ρεύματος, σταθερότητα τάσης και ισχύος δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Από την πρώτη συνεδρίαση η δημοτική αρχή είχε υποσχεθεί ότι θα μας ταράξει στη νομιμότητα. Ας κοιταχτεί στον καθρέπτη», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γαργάλας.

Ο ίδιος , ως μέλος και του ΤΕΕ Μαγνησίας εξήγησε ότι όταν υπάρχει ένα εργοτάξιο σύμφωνα με όλους τους νόμους και τους κανονισμός ασφάλειας, απαγορεύεται η είσοδος σε όσους δεν έχουν εργασία. «Στα εργοτάξια των οικοδομών είτε είναι σε ημιτελή μορφή είτε σε πρώιμη μορφή θα δείτε ταμπέλα που γράφει απαγορεύεται η είσοδος στους μη έχοντες εργασία.

Όταν δεν έχει ολοκληρωθεί το κτήριο και δεν έχει παραληφθεί στο σύνολό της η λειτουργία του, δηλαδή να έχουν εκπονηθεί και υλοποιηθεί όλες οι μελέτες που προβλέπεται και συνοδεύουν το κτήριο , τότε το κτήριο απλώς δεν υφίσταται. Υφίσταται όμως ένα εργοτάξιο» υπογράμμισε ο ίδιος.

«Παράνομη η λειτουργία του- Η Πυροσβεστική δεν ακούει»;

Σχολιάζοντας ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ την τοποθέτηση του Αντιδημάρχου κ. Θάνου Θεοδώρου στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το πάρκινγκ στη Φιλελλήνων πήρε άδεια λειτουργίας έως 2031 είπε χαρακτηριστικά ότι «σε αυτή την πόλη όλα μπορούν να συμβούν! Υποθέτω ότι για να δοθεί η άδεια, κάποιος έλεγξε το κτήριο και τα βρήκε όλα σωστά.

Δεν ξέρω πως δόθηκε η άδεια. Υπάρχει ένα έλλειμα πληροφόρησης.  Η εισήγηση της Επιτροπής του Δήμου Βόλου αναφέρει ότι όντως υπάρχει εργοταξιακή παροχή, αλλά αυτή δεν παρεμποδίζει τη λειτουργία του κτηρίου. Ποια σχολή το έβγαλε αυτό; Είναι παράλογο και παράνομο. Είναι παράνομο! Φαντάζομαι εκ μέρους της Επιτροπής εκτιμήθηκε με έναν διαφορετικό τρόπο. Εγώ μεταφέρω τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, σκέπτεται και δραστηριοποιείται ο καθένας λογικός πολίτης στα πλαίσια του υφιστάμενου νόμου», επεσήμανε και σημείωσε ότι ευθύνες βαρύνουν και τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως πχ την Πυροσβεστική που ακόμη δεν έχει παρέμβει.

«Δεν έχει ακούσει κανείς από εκεί τι γίνεται;  Εάν λειτουργούσε μία παράνομη βιομηχανία, βιοτεχνία, ένα εργαστήριο ξυλουργικό χωρίς την απαιτούμενη άδεια της Πυροσβεστικής ή άλλων υπηρεσιών και περιερχόταν εις γνώση τους, θα το άφηναν να λειτουργεί έτσι; Το πρώτο πράγμα που θα έκαναν θα ήταν να πάνε να το κλείσουν», τόνισε ο ίδιος.

Υπέκρυψε η δημοτική αρχή το αίτημα λύσης σύμβασης του ιδιώτη

Παράλληλα, ο κ. Γαργάλας έστρεψε τα βέλη του στη δημοτική αρχή, λέγοντας ότι έγινε προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων καθώς δεν θεώρησε ως αυτονόητη ενέργεια και υποχρέωσή της την ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων την ημέρα συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, να κάνει γνωστό ότι  3-4 ώρες πριν είχε παραλάβει αίτημα λύσης σύμβασης που συνοδευόταν από πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ.

«Αυτό δεν υποκρύπτει δόλο, είναι ο ορισμός του δόλου. Απέκρυψε ότι υπήρχε κίνηση από τον ιδιώτη και μετά από επίμονες προσπάθειες όσων γνώριζαν ότι υπάρχουν τέτοια πράγματα και εξέλιξη αναγκάστηκε να πει ότι έχει αίτηση ακύρωσης σύμβασης από τον ιδιώτη. Η αξία της δικής σου δραστηριότητας είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Αυτό όμως ισχύει για μια νορμάλ δημοτική αρχή και όχι με μια δημοτική αρχή με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της», τόνισε ο κ. Γαργάλας και έκανε λόγο για τον μάγο Χουντίνι που ίσως αυτός ευθύνεται για την έκδοση της άδειας του πάρκινγκ.

«Δεν έχει βάλει κανένας την υπογραφή του για την οριστική ρευματοδότηση , για το πέρας των εργασιών , την ολοκλήρωση του κτηρίου. Κανένας μηχανικός δεν έβαλε υπογραφή. Πήρε άδεια ως δια μαγείας, μπορεί στον Βόλο να έχουμε έναν Χουντίνι. Εγώ στα 38 χρόνια επαγγελματικής πορείας δεν έχω συναντήσει Χουντίνι», σημείωσε.

Και συνέχισε επισημαίνοντας ότι « ο ρόλος των μάγων είναι αυτός, να εντυπωσιάζουν το κοινό παρουσιάζοντας μια πραγματικότητα που σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτή που φαίνεται.  Κι όλα αυτά γίνονται,  γιατί έχει εμπλακεί η δημοτική αρχή και η συλλογιστική της μέσα σε ένα κουβάρι όπου τα πάντα πρέπει να γίνονται για να φαίνονται και όχι για να λειτουργούν κατ’ ουσία και με διαχρονικότητα», ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η σύμβαση τελεσφόρησε προεκλογικά, ενώ τα πρώτα ζητήματα προκύψανε μετεκλογικά.

«Γίνονται πράγματα με μαγικό τρόπο. Όταν φύγει όμως ο μάγος, τι μένει; Αφήνει μια πραγματικότητα από άθλια ως τραγική. Δε θα γίνει τραγική εάν διασφαλιστεί η περιουσία του Δήμου για την εξυπηρέτηση του πολίτη, με διαφανή τρόπο και λογοδοσία», υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος.

Να ασχοληθεί το ΤΕΕ με το θέμα- Να δοθεί προς χρήση δωρεάν για τους πολίτες

Στο μεταξύ, ο κ. Γαργάλας επεσήμανε πως το ΤΕΕ Μαγνησίας θα πρέπει να ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό και έθεσε ως θέμα και τη διαχείριση του πάρκινγκ λέγοντας πως θα πρέπει να δοθεί δωρεάν προς χρήση, όταν ολοκληρωθούν όλα τα απαραίτητα, στους Βολιώτες, που είναι εκείνοι που το πλήρωσαν.

«Το κτήριο έγινε με χρήματα των δημοτών. Τα 10εκ. και πλέον που δόθηκαν πρέπει να αποδοθούν. Δεν παραδίνουμε περιουσία προς ανάδειξη οφέλους σε ιδιώτη,  εάν πρώτα δεν εξασφαλίσουμε το συμφέρον των πολιτών, με των οποίων την τσέπη και τον ιδρώτα έγινε αυτό το πάρκινγκ» είπε και σημείωσε ότι ο Δήμος θα πρέπει να λειτουργήσει το πάρκινγκ με δικό του μόνιμο προσωπικό και αυτό να είναι δωρεάν ή το πολύ να υπάρχει ένα ελαχιστότατο αντίτιμο 0,10-0.20 ευρώ την ώρα για να καλύπτονται τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.