Κ. Μαραβέγιας: «Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο πιο συνεπής και γενναίος Πρωθυπουργός μετά την μεταπολίτευση»

Επιλέγει τη σοβαρότητα και να ασχοληθεί μέχρι το τέλος της θητείας του με τα προβλήματα της χώρας

Ως τον πιο συνεπή και γενναίο Πρωθυπουργό της χώρας μετά την μεταπολίτευση χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη για τις δηλώσεις του στις οποίες ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, θέλοντας να διαψεύσει τα σενάρια των πρόωρων εκλογών. Ο κ. Μαραβέγιας τόνισε πως ο Πρωθυπουργός επιλέγει να διαχειριστεί τα δύσκολα ζητήματα που αφορούν στην χώρα και έκανε λόγο για έναν δύσκολο χειμώνα που έρχεται, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να βρει λύσεις για όλους τους Έλληνες.

 

«Ο Κ. Μητσοτάκης αναδεικνύεται στον σοβαρότερο και πιο γενναίο Πρωθυπουργό που γνώρισε η χώρα από τη μεταπολίτευση. Ο πιο συνεπής Πρωθυπουργός, ο πιο γενναίος στις αποφάσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί τις πιο δύσκολες, τις πιο πρωτόγνωρες συνθήκες που έζησε ποτέ η χώρα και φαινόμενα που ξεπερνούσαν τα σύνορα και που αφορούσαν όλο τον πλανήτη και παρόλα αυτά παρέμεινε συνεπέστατος, σταθερός στις αρχές του και εφάρμοσε και εφαρμόζει σχεδόν απαρέγκλιτα το πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει προεκλογικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαραβέγιας, σχολιάζοντας τη στάση και τη θέση του πρωθυπουργού για εκλογές στο τέλος της 4ετιας.

Ο Βουλευτής συνέχισε μιλώντας για τη στάση του πρωθυπουργού να επιλέξει την ολοκλήρωση της θητείας του ακόμη κι αν έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας με ενεργειακή κρίση και ακρίβεια λέγοντας πως μετά από έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα που πέρασε η ελληνική κοινωνία με οικονομικά ενεργειακά και όχι μόνο προβλήματα, ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να βγάλει τη χώρα στο ξέφωτο και απομακρύνει τον οποιονδήποτε τακτικισμό, επιλέγοντας τη σοβαρότητα να ασχοληθεί μέχρι το τέλος της θητείας του με τα προβλήματα της χώρας και τίποτα περισσότερο.

«Στο τέλος της 4ετίας, ο ίδιος, η ΝΔ και όλα τα πολιτικά κόμματα θα ξανακριθούν και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα γίνει σεβαστή, όπως προβλέπεται», υπογράμμισε ο κ. Μαραβέγιας.

 

Έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας

Και μπορεί τα σενάρια πρόωρων εκλογών να έχουν παύσει προς στιγμή, ωστόσο τα σενάρια για να έναν δύσκολο χειμώνα είναι υπαρκτά και επιβεβαιώνονται από την πραγματικότητα. Ο κ. Μαραβέγιας αποδέχτηκε το γεγονός ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι με το ενεργειακό και την ακρίβεια σε πρώτο πλάνο, σημείωσε όμως πως ήδη η Κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις για να μπορεί να στηρίξει κάθε Έλληνα. Ωστόσο σημείωσε πως οι λύσεις δεν βρίσκονται στο …τσεπάκι.

«Έχει μεγάλες προκλήσεις ο χειμώνας. Δεν έχω σαφείς απαντήσεις για να απαντήσω στο πόσο βαρύς και δύσκολος θα είναι ο χειμώνας. Μπορώ να με βεβαιότητα να πω ότι δεν θα είναι εύκολος χειμώνας. Ήδη έχουν δρομολογηθεί λύσεις, δεν είναι λύσεις που τις έχει κάποιος στο τσεπάκι του, υπάρχει ολόκληρος προβληματισμός για το πως μπορεί να λυθεί η ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας και να λυθεί η άνοδος στην τιμή της ενέργειας, που συμπαρασύρει μια σειρά άλλων προϊόντων και άρα εκτοξεύει την ακρίβεια και ρίχνει εκτός προϋπολογισμού κάθε Ελληνίδα και Έλληνα», σημείωσε.

Όπως ανέφερε έχουν έρθει ανακουφιστικά μέτρα που φαίνονται ήδη και κάποια που θα τα δουν οι πολίτες από την 1η Αυγούστου και μετά. «720 εκ. ευρώ  και πλέον δίνονται μόνο για τον Ιούλιο για την εξομάλυνση των τιμολογίων ρεύματος. Είναι μεγάλα τα νούμερα, είναι μεγάλο το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης στο να λύσει αυτό το μεγάλο θέμα για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Δεν αναιρεί όμως στο 100% τις δυσκολίες, αλλά τα μέτρα είναι σημαντικά», σημείωσε.

Ο Κ. Μητσοτάκης παραμένει συνεπέστατος για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και της χρησιμοποίησης του βέτο στην ενταξιακή πορεία της Β. Μακεδονίας στην ΕΕ αναφέρθηκε ακόμη ο Βουλευτής χαρακτηρίζοντας συνεπέστατο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο ζήτημα αυτό.  Η Ελλάδα, σημείωσε ο Βουλευτής διατηρεί το δικαίωμα του βέτο. «Δεν έχουν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων όλα τα επιμέρους μνημόνια που συνοδεύουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και προφανώς υπάρχει λόγος που γίνεται αυτό, οπότε και σε αυτό το θέμα η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν έχει μετακινηθεί ούτε ένα εκατοστό.

Έχω μείνει έκθαμβος με το  πόσες φορές έχει ακουστεί από το βήμα της Βουλής, από βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι η ΝΔ υποσχότανε προεκλογικά ότι θα αναιρέσει, θα ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Εάν χρειαστεί θα το ασκήσει το βέτο», υπογράμμισε.

Είμαστε στο πλευρό των Ουκρανών

Σε ότι έχει σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία ο κ. Μαραβέγιας ξεκαθάρισε πως η στάση της Ελλάδας είναι δίπλα στο πλευρό των Ουκρανών και συνεχίζει η χώρα να στηρίζει το δίκιο αυτού που δέχεται επίθεση. «Τα προβλήματα μεταξύ χωρών το 2022 επουδενί δεν πρέπει να λύνονται με αυτό τον τρόπο. Η Ελλάδα, μαζί με τους αδελφούς Κύπριους, ως μια χώρα που έχει υποστεί παρόμοια εισβολή στο παρελθόν δεν νομίζω ότι αρμόζει στην ιστορία και στον πολιτισμό της να κάνει κάτι διαφορετικό από το να είναι στην πλευρά του αμυνόμενου», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σερέτης τα πράξει τα δέοντα

Αναφορικά με την απόφαση της τελευταίας στιγμής του Υπουργείου Υγείας να δώσει παράταση σε όσους γιατρούς του ΕΣΥ βγαίνουν στη σύνταξη, επιθυμούν όμως να προσφέρουν έως το τέλος του χρόνου, μια διάταξη που αφορά και σε τέσσερις γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου ο κ. Μαραβέγιας από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί υπέρ αυτής της απόφασης. Ήταν ένας από τους βουλευτές που και δημόσια και κατ’ ιδίαν στους υπουργούς είχε θέσει το θέμα και πλέον επιβεβαιώνεται, καθώς οι γιατροί μπορούν να μείνουν και να προσφέρουν στο σύστημα.

Με βάση την απόφαση ο Διοικητής κάθε ΥΠΕ είναι αυτός που θα κρίνει ποιοι γιατροί πρέπει να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους και ποιοι όχι, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε Νοσοκομείου. Σε ότι αφορά στο Νοσοκομείο Βόλου και στους τέσσερις γιατρούς που επιθυμούν να μείνουν  ο κ. Μαραβέγιας σχολίασε χαρακτηριστικά πως «επειδή το πρόβλημα στην περιοχή μας είναι αυτονόητο ο κ. Σερέτης θα πράξει τα δέοντα».

Τέλος, σχολιάζοντας την προοπτική δημιουργίας Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Βόλου, ένα θέμα που έθεσε στον Πρωθυπουργό ο έτερος γιατρός και βουλευτής της ΝΔ κ. Θ. Λιούπης, ο κ. Μαραβέγιας κράτησε αποστάσεις, σημειώνοντας πως είναι υπέρ της αναβάθμισης των παροχών υγείας στο Νοσοκομείο του Βόλου, όμως συμπλήρωσε πως η πολιτική εμπεριέχει και το στοιχείο του ρεαλισμού.

«Είναι δύσκολο εγχείρημα, φυσικά με καθετί που θα βελτίωνε τις υγειονομικές συνθήκες στην πόλη θα ήμουν υπερ. Θεωρώ από την άλλη ότι η πολιτική έχει το στοιχείο του ρεαλισμού, πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, φυσικά θα προσυπέγραφα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαραβέγιας.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.