Καλοστημένη απάτη με πρόσχημα την επιστροφή φόρου- Τι στάλθηκε σε Βολιώτες

Οι επιτήδειοι δημιούργησαν ιστοσελίδα που μοιάζει με το gov.gr

Σε ακόμη μία καλοστημένη απάτη προχώρησαν επιτήδειοι, αυτή τη φορά προσπαθώντας να ξεγελάσουν Βολιώτες υποσχόμενοι επιστροφή φόρου. Μάλιστα, το πιο εντυπωσιακό είναι ότι δημιούργησαν και μία ιστοσελίδα που είναι σχεδόν όμοια με το gov.gr! Ευτυχώς Βολιώτης που δέχτηκε το μήνυμα και ενημέρωσε το magnesianews.gr δεν έπεσε στην παγίδα και αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το γεγονός, για να ενημερωθούν κι άλλοι πολίτες.

Πριν από λίγη ώρα, Βολιώτης δέχτηκε στο κινητό του τηλέφωνο ένα μήνυμα στα αγγλικά, το οποίο το ενημέρωνε ότι είχε επιστροφή φόρου 634,13 ευρώ και για να επιβεβαιώσει την κατάθεση θα έπρεπε να επισκεφθεί μία ιστοσελίδα, ο σύνδεσμος της οποίας αναφέρονταν στο μήνυμα και έμοιαζε πολύ με το gov.gr.

Ο δέκτης του μηνύματος, υποψιασμένος με τα όσα συμβαίνουν και με τα δεκάδες ψεύτικα μηνύματα και email, που υπόσχονται διάφορες επιστροφές χρημάτων, επισκέφθηκε την ιστοσελίδα από τον υπολογιστή του και δεν πάτησε κατευθείαν το σχετικό link του sms που δέχτηκε.

Μόλις είδε την ιστοσελίδα αντιλήφθηκε πως αυτή μοιάζει πάρα πολύ με το γνωστό πλέον σε όλους μας gov.gr, αλλά δεν ήταν αυτό. Μάλιστα, ο Βολιώτης έχει ήδη υποβάλλει την φορολογική του δήλωση και είχε επιστροφή φόρου, όχι όμως το ποσό που αναγράφεται τόσο στο sms όσο και στην ιστοσελίδα.

Πρόκειται για ακόμη μία απάτη που τάζει χρήματα σε ανυποψίαστους πολίτες, ιδίως αυτή την περίοδο που καταθέτουν τις φορολογικές τους δηλώσεις. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην δίνουν εύκολα προσωπικούς κωδικούς σε οποιοδήποτε μήνυμα λαμβάνουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.