Καταστηματάρχες εστίασης: Η ένταση της δουλειάς δημιούργησε το επεισόδιο

Χρειάζεται παιδεία απ΄ όλες τις πλευρές, δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Στέφανος Στεφάνου

Το γεγονός ότι η ένταση της δουλειάς δημιούργησε το επεισόδιο κατά του εφοριακού στον Πλατανιά, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης, που συστήνει ψυχραιμία στις δύο πλευρές αλλά και Παιδεία, ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους επεισόδια.

Ο Στέφανος Στεφάνου ως νέος πρόεδρος των καταστηματαρχών εστίασης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα» και τόνισε ότι, «χωρίς να σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνει ο ανάλογος έλεγχος, υπάρχουν δύο διαστάσεις του θέματος: Από τη μία βγαίνει η πικρία και από την άλλη τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, που δεν δικαιολόγησε το επεισόδιο, τα μαγαζιά της Μαγνησίας, δεν έχουν την καλύτερη περίοδο, αλλά πασχίζουν με πολύ κόπο και ιδρώτα να τα καταφέρουν να επιβιώσουν, ενώ απέδωσε τα πολλά περιστατικά βίας κατά των ελεγκτών, σε πικρία και αγανάκτηση των ελεύθερων επαγγελματιών για την κατάσταση που βιώνουν για πάνω από 10 χρόνια.

Ο ίδιος είπε ότι μίλησε τηλεφωνικά με επαγγελματίες του Πλατανιά και είπε ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να αποκτήσουν παιδεία. «Και οι φίλοι εφοριακοί ή του ΣΔΟΕ ζορίζονται και έχουν εντολές να κάνουν τη δουλειά τους, κάτι το οποίο αντιλαμβανόμαστε και δεν έχουμε καμία αντίρρηση, αλλά η άλλη πλευρά των ελεύθερων επαγγελματιών που είναι η πιο επιβαρυμένη για πάνω από μια 10ετία, δίνει αγώνα για να βγάλει τα έξοδά της στην κορύφωση της καλοκαιρινής σεζόν», τόνισε.

Ο πρόεδρος των επαγγελματιών εστίασης είπε ότι δεν πιστεύει ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν έχουν κέρδη και βάζουν χρήματα στην άκρη.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό ανέφερε ότι πληροφορήθηκε για μια ένταση που υπήρχε στη δουλειά, γιατί είχε κόσμο και ίσως δεν κόπηκαν ορισμένες αποδείξεις για επιπρόσθετες παραγγελίες, με αποτέλεσμα να υπάρξει εκνευρισμός και να ακολουθήσει το επεισόδιο.

Επίσης τόνισε ότι τα περισσότερα επεισόδια έχουν δημιουργηθεί σε ώρες αιχμής που υπάρχει ένταση στα καταστήματα και συνέστησε ψυχραιμία και από τις δύο πλευρές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.