Κατερίνα Παπανάτσιου στο Ράδιο ΕΝΑ: “Έγινε γιουρούσι στο δημόσιο χρήμα με τη σφραγίδα Μητσοτάκη”

Δριμεία κριτική της Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση

Για γιουρούσι και πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα, στο όνομα της πανδημίας, με τη σφραγίδα Μητσοτάκη έκανε λόγο μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, ασκώντας δριμεία κριτική στον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων του δημοσίου από πλευράς Κυβέρνησης. Η κ. Παπανάτσιου τόνισε πως υπάρχει πολιτικό ζήτημα αναφορικά με τα χρήματα που δόθηκαν με απευθείας αναθέσεις, υποστήριξε πως η κυβέρνηση αξιοποιεί το δημόσιο χρήμα προς ημετέρους και μεγάλα συμφέροντα και ταυτόχρονα δεν απολογείται στους πολίτες για το που πήγαν τα χρήματα, σε ποιους και με ποιο τρόπο.

Η κ. Παπανάτσιου επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην εξουσία σεβόταν το δημόσιο χρήμα και το αξιοποιούσε προς όφελος της οικονομίας και της χώρας μας, γι΄αυτό και επιτεύχθηκε ο στόχος και η χώρα κατάφερε και βγήκε από τα μνημόνια, και ρύθμισε το χρέος.

Με αφορμή δε την επίσκεψη του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων η κ. Παπανάτσιου υποστήριξε πως τα χρήματα που αφορούσαν την πανδημία είναι κάποια εκατομμύρια και τα υπόλοιπα δεν αφορούν την πανδημία, αλλά αφορούν άλλου είδους συμβάσεις.

“Στην πανδημία αφορούσαν μόνο 320εκ. Και στο όνομα της πανδημίας έγιναν 2.7 δις ευρώ απευθείας αναθέσεις. Μιλάμε για γιουρούσι, για πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα με τη σφραγίδα Μητσοτάκη. Εμείς καλέσαμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση και αυτό που ζητήσαμε από την Κυβέρνηση είναι να απολογηθεί στον Έλληνα φορολογούμενο”, υπογράμμισε η Βουλευτής.

Συνδέοντας τις παραπάνω δαπάνες με το θέμα της ακρίβειας, η κ. Παπανάτσιου ανέφερε πως η Κυβέρνηση ισχυρίζεται πως δεν μπορεί να μειώσει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στο κατώτατο όριο της ΕΕ, κίνηση που ζητά η Αξιωματική Αντιπολίτευση, γιατί εάν προχωρήσει σε μείωση, δεν θα έχει έσοδα.

“Δεν μας λέει όμως ότι όλα αυτά τα χρήματα που τα δίνει και πως τα δίνει. Πως αξιοποιεί το δημόσιο χρήμα; Γιατί είναι επιλογή της ΝΔ να δίνει χρήματα για τις μεγάλες περιουσίες. Θα φέρει στην Βουλή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου στα ακίνητα, που είναι για τις πολύ μεγάλες περιουσίες, αυτό δεν αφορά τις μικρές περιουσίες, δεν αφορά στην οικογένεια του Βολιώτη πολίτη. Αφορά πολύ λίγα άτομα. Επειδή ξέρω και τις περιουσίες της περιοχής μας αφορά πολύ λίγους, και δεν αφορά στο σύνολο των πολιτών.

Έχει κάνει κι άλλες κινήσεις προς όφελος των μεγάλων εισοδημάτων. Όλες οι ενέργειές τους είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Εκεί είναι τα συμφέροντά τους, αλλά μην μας λέει ότι δεν έχει να δώσει επίδομα μεγαλύτερο, ούτε για να στηρίξει τα νοικοκυριά, ούτε να στηρίξει την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Επιλογές είναι που δίνει τα χρήματα. Τα δίνει στους ημετέρους και στα πολύ υψηλά εισοδήματα, που κάνει ελαφρύνσεις. Είναι πολιτική επιλογή κι έπειτα δίνει το κοκαλάκι όπως έδωσε το επίδομα τα Χριστούγεννα κι αν θα δώσει τώρα το Πάσχα”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπανάτσιου.

Η πρώην Υφυπουργός Οικονομικών συμφώνησε πως υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες που δημιουργούν κρίση σε όλο τον κόσμο, ωστόσο τόνισε πως η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να κάνει τον απολογισμό της προς τους πολίτες.

Συνέχισε δε την κριτική της επισημαίνοντας πως η ΝΔ δεν πρεσβεύει την πολιτική των λαϊκών στρωμάτων, ούτε της μεσαίας τάξης και αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που έχουν οι αγρότες και είπε πως συνεταιρισμός της περιοχής έλαβε λογαριασμό ρεύματος του πρώτου εξαμήνου, που είναι ακριβότερος από το ρεύμα όλης της χρονιάς.

“Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μέτρα για τον αγρότη, για τους συνεταιρισμούς, για τις επιχειρήσεις. Κλείνουν επιχειρήσεις και στον Βόλο και το βλέπουμε”, σχολίασε.

Δεν συγκλίνω με τις απόψεις Τσακαλώτου

Η κ. Παπανάτσιου μίλησε όμως και για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και τις δηλώσεις Τσακαλώτου περί ανασφάλειας του Αλέξη Τσίπρα. Η Βουλευτής πήρε σαφείς αποστάσεις από τον πρώην Υπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά πως “Δεν θα απολογηθώ για τον κ. Τσακαλώτο. Με είχε Το τι δηλώσεις κάνει ο οποιοιδήποτε σύντροφός μου αφορούν εκείνους. Δεν συγκλίνω με τις απόψεις κανενός. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πανέτοιμος, έχει τους συμβούλους που πρέπει να έχει δίπλα του, έχει ανανεώσει και το team συμβούλων και είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα. Ο στόχος μας είναι να φύγει η ΝΔ και πρέπει να γίνει γρήγορα. Δεν μπορεί να διαχειριστούν αυτοί οι άνθρωποι τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα έρθουν τα δις από την Ευρώπη για να τα μοιράσουν και να κάνουν πλιάτσικο”.

Η κ. Παπανάτσιου τόνισε πως πρέπει η ΝΔ να φύγει από την εξουσία και να έρθει στη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να διαχειριστεί με τον σωστότερο τρόπο τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης “ έτσι ώστε να έχουμε αύξηση του ΑΕΠ στην Ελλάδα, να έχουμε θέσεις εργασίας, πιο καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, να φέρουμε πίσω νέους ανθρώπους και να κάνει ένα βήμα μπροστά η χώρα μας. Δεν θέλουμε χρήματα ταμένα από δω και από κει”, σχολίασε η Βουλευτής.

Τέλος σχολίασε και το θέμα της διαγραφής Κύρτσου, με αφορμή τα όσα ισχυρίζονταν για την υπόθεση Novartis επισημαίνοντας πως “ Όλοι βλέπουν σκάνδαλο εκτός από τον κ. Μητσοτάκη”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.