Κάθειρξη 8 ετών σε ηλικιωμένο για ασέλγεια σε βάρος 21χρονης στην Καρδίτσα

Επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, επέβαλε το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου σε έναν 73χρονο άνδρα από την Καρδίτσα που κατηγορούνταν για ασέλγεια σε βάρος 21χρονης κωφάλαλης ρομ στο πάρκο Παυσίλυπο της Καρδίτσας τον Ιούλιο του 2016.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι επέστρεφε από το καφενείο στο σπίτι του, στις 12 το μεσημέρι, όταν είδε το κορίτσι πεσμένο στο πάρκο και πήγε να το βοηθήσει.
Η κόρη του κατηγορούμενου κατέθεσε ότι ο πατέρας της δεν ασέλγησε σε βάρος του κοριτσιού, ενώ μια γυναίκα, απόστρατος των Ειδικών Δυνάμεων στον Στρατό, που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της, αντιλήφθηκε τη σκηνή, έδειρε τον ηλικιωμένο και με τη βοήθεια περαστικού τον ακινητοποίησαν μέχρι να τον συλλάβουν οι αστυνομικοί. Τέλος, κατέθεσε ο αστυνομικός που είχε συλλάβει τον ηλικιωμένο.
Παρά την πρόταση της εισαγγελέως έδρας για ποινή κάθειρξης επτά ετών, το Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα για ποινή κάθειρξης οκτώ ετών αι η έφεση που θα ασκήσει να έχει αναστέλλουσα δύναμη, δηλαδή να μην φυλακιστεί μέχρι να εκδικαστεί η έφεση που κατέθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.