Κώστας Αρβανίτης στο Ράδιο ΕΝΑ: « “Η Μητσοτάκης ΑΕ” ξέρει ότι έχουν τελειώσει τα ψωμιά της»

Σκληρή κριτική του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Έχουν τελειώσει τα ψωμιά της «Μητσοτάκης ΑΕ» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που αντέδρασε στον πόλεμο Ουκρανίας- Ρωσίας, αλλά και σε άλλα ζητήματα, όπως για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, την φιλοκυβερνητική  στάση των ΜΜΕ στη χώρα, αλλά και την οικονομική πορεία της χώρας.

Ο κ. Αρβανίτης αναφερόμενος στον πόλεμο Ουκρανίας- Ρωσίας και κατ’ επέκταση στην ένταση της ενεργειακής κρίσης, τόνισε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη «μπλόκαρε» το σύστημα, καθώς η Ευρώπη προχωρούσε σε μια λογική απεξάρτησης από το φυσικό αέριο, σταδιακή για τις επόμενες δεκαετία, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να γίνει το βήμα το 2022. Τόνισε πως ο πόλεμος εκτός από τα τραγικά αποτελέσματα στην Ουκρανία, φέρνει και ενεργειακή αλλά και επισιτιστική κρίση κι αν δεν ληφθούν οι κατάλληλες πολιτικές τότε θα δημιουργηθεί μεγάλο ζήτημα στο πως θα τραφεί ο πληθυσμός παγκοσμίως.

Δεν ενδιαφέρει την «Μητσοτάκης ΑΕ» η αλλαγή παραγωγικού μοντέλου στην Ελλάδα

Η επισιτιστική κρίση, που φαίνεται πως θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα, ανοίγει επιτακτικά τη συζήτηση της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου στη χώρα, προκειμένου να αποκτήσει αυτάρκεια. Ο κ. Αρβανίτης τόνισε πως είναι τεράστιο λάθος να στηριχθεί η χώρα στη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού, γιατί «όταν η χώρα δεν παράγει, δεν μπορεί να θρέψει, δεν εξάγει, οπότε δεν υπάρχει χρήμα και περιμένει να ισορροπήσει με τον δανεισμό ή από το πως θα πάει ο τουρισμός χωρίς λοιμό, χωρίς σεισμό και χωρίς τον Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος επισημαίνοντας πως η νέα ΚΑΠ που ψηφίστηκε από την ΕΕ δίνει τη δυνατότητα να χαραχθούν και εθνικές πολιτικές κάτι που δεν προβλέπονταν στην προηγούμενη ΚΑΠ. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Αρβανίτης, η Κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί τα εργαλεία που έχει, ότι δεν βρίσκεται σε μνημόνια και ότι υπάρχει η νέα ΚΑΠ γιατί « «η Μητσοτάκης ΑΕ» ξέρει ότι έχουν τελειώσει τα ψωμιά της και προσπαθεί να κάνει ό,τι deal μπορεί για να προχωρήσει η οικογένεια οικονομικά».

Πέντε χορηγοί του Μητσοτάκη αποφασίζουν ποια είναι ή όχι είδηση

Ως δημοσιογράφος επί δεκαετίες ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε και στην εικόνα της ελευθεροτυπίας στην χώρα, λέγοντας πως τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα «έπεσε» κατά πέντε θέσεις στα θέματα του κράτους δικαίου. «Υπήρχε θέμα στη χώρα και λίγο πριν τα μνημόνια. Το θέμα της μονοπωλιακής κατάστασης του τύπου, η μη στήριξη του περιφερειακού τύπου, το συνεταιριστικό σχήμα. Τώρα όμως έχει  παραγίνει το κακό. Τώρα πέντε χορηγοί του Μητσοτάκη αποφασίζουν ποια είναι ή όχι είδηση», υπογράμμισε.

«Υπάρχουν ωμές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη»

Σημείωσε δε πως η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί για δεύτερη φορά τον Υπουργό Δικαιοσύνης για να δώσει απαντήσεις γιατί η χώρα κατρακυλά στο θέμα του κράτους δικαίου, γιατί υπάρχουν ωμές, όπως είπε ο κ. Αρβανίτης, παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη.

« Ο Μητσοτάκης και ήμουν ο πρώτος που το έλεγα,  είναι ακραία δεξιά, γιατί μας σέρνει μέσα στο ιδεολογικό αποτύπωμα του Βίσεγκραντ και στο κομμάτι της οικονομίας πως αντιλαμβάνεται την εργατική δύναμη, την αξία και την υπεραξία και στο κομμάτι του κράτους δικαίου και τώρα με την περίπτωση της Ουκρανίας που ήμασταν οι πρώτοι που στείλαμε κατασχεμένα καλάζνικοφ στην Ουκρανία ως μια τυχοδιωκτική κίνηση αλληλεγγύης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανίτης επισημαίνοντας πως οι Ευρωπαίοι ενημερώνονται για τα πάντα, για τη λίστα Πέτσα, για τη δολοφονία Καραϊβάζ, για τις αλλαγές στην ηγεσία της δικαιοσύνης.

 

Αναλώσιμος ο Μητσοτάκης- Δεν υπάρχει αυτοδυναμία ούτε τη δεύτερη Κυριακή

Αναφορικά με συζητήσεις για μια ενδεχόμενη κυβέρνηση τεχνοκρατών ο κ. Αρβανίτης σχολίασε πως αυτά είναι σενάρια που συζητούνται σε συγκεκριμένα κλαμπ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι όπως το 2015, έχει κι άλλα αντανακλαστικά. Θεωρώ ότι ο Μητσοτάκης είναι αναλώσιμος πια για το σύστημα και θα δούμε πως θα κινηθεί. Αυτός προσπαθεί να σώσει τον εαυτό του,  οι άλλοι τις δουλειές που έχουν κλείσει και οι τρίτοι το κόμμα τους», υποστήριξε και ανέφερε πως στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία ούτε την δεύτερη Κυριακή.

Μάλιστα ανέφερε ότι η μείωση της φορολογίας ήταν απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ που ο Κυριάκος Μητσοτάκης την παρουσίασε ως δική του, ενώ «σήκωσε» την έμμεση φορολογία παντού. Παράλληλα, υποστήριξε πως όσα έγιναν στο κομμάτι της ψηφιακής αναβάθμισης της χώρας, δεν έγιναν από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Πιερρακάκη, αλλά προετοιμάζονταν επί τέσσερα χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τέλος χαρακτήρισε και σκάνδαλο την πώληση της ΔΕΗ.

Σε σχέση με την οικονομική πορεία της χώρας ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καταπέλτης εναντίον της κυβέρνησης.

«Εμείς λέμε ότι αυτοί πρέπει να φύγουν τώρα, γιατί κάθε μέρα που περνάει είμαστε κοντά σε μια μεγάλη χρεωκοπία. Μπορεί το 2015 να φαντάζει παράδεισος μπροστά σ’ αυτά που θα αφήσει ο Μητσοτάκης. Αν δείτε πως πηγαίνουν οι δείκτες και η καθημερινότητα του πολίτη θα σκάσει το κανόνι και θα είναι μεγάλο και θα πάμε πάλι να διαπραγματευτούμε με μνημόνια», τόνισε ο κ. Αρβανίτης.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφασίζει για 800 ευρώ κατώτατο μισθό και η ΓΣΕΕ για 735

Τέλος, ο Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στο θέμα του κατώτατου μισθού και της επικείμενης αύξησής του, τονίζοντας πως στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητά για 800 ευρώ κατώτατο μισθό, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι η ΓΣΕΕ αιτείται 735.

«Ο Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή και η προηγούμενη κυβέρνηση με τον Σαμαρά,  είχαν δημιουργήσει τον υποκατώτατο μισθό και βεβαίως τη μείωση του μισθού. Δυστυχώς αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι η Γενική Συνομοσπονδία Ελλάδος με τον κ. Παναγόπουλο αντί να βάζει το αίτημα που βάζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα 800 ευρώ, βλέπω τηλεοπτικό σποτ για 735 ευρώ», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.