«Κύμα» παραμονής δασκάλων και νηπιαγωγών στην εργασία

Μόλις εννέα εκπαιδευτικοί συνταξιοδοτήθηκαν το 2017

Συνεχίζεται το «κύμα» παραμονής στην εργασία, των δασκάλων και νηπιαγωγών της Μαγνησίας, τα δύο τελευταία χρόνια, καθώς το 2017 συνταξιοδοτήθηκαν μόλις εννέα εκπαιδευτικοί, που βράβευσε χθες ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου Δασκάλων, πέρυσι συνταξιοδοτήθηκαν εννέα εκπαιδευτικοί, το 2016 επτά, το 2015 συνταξιοδοτήθηκαν 31, το 2014 54 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, ενώ η μεγάλη «φυγή» παρατηρήθηκε το 2010 που έφυγαν με σύνταξη 90 εκπαιδευτικοί στη Μαγνησία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Απόστολο Μούσιο, χρόνο με το χρόνο, όλο και λιγότεροι εκπαιδευτικοί συνταξιοδοτούνται, αφενός επειδή οι μειώσεις στις συντάξεις έθιξαν κατά πολύ τους εκπαιδευτικούς και αφετέρου, διότι με το νέο ασφαλιστικό του 2016, παρατείνεται ο εργασιακός βίος, ειδικά σε μητέρες ανήλικων παιδιών, από έξι μήνες μέχρι και 17 χρόνια!
Στοιχεία του Συλλόγου δείχνουν ότι, ενώ Πανελλαδικά ο ηλικιακός μέσος όρος των δασκάλων και νηπιαγωγών είναι τα 43 χρόνια, στη Μαγνησία ο μέσος όρος είναι τα 49 χρόνια, κάτι που ερμηνεύεται ότι όλο και περισσότεροι δεν συνταξιοδοτούνται, ενώ δεν γίνονται και διορισμοί νέων εκπαιδευτικών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.