Κυβέρνηση: Βλέπει εξελίξεις στην αξιολόγηση και επιτίθεται στον Στουρνάρα

«Τα επόμενα 24ωρα»

«Τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξουν εξελίξεις, έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία» εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Τζανακόπουλος επέρριψε ευθύνες στον Σόιμπλε και το ΔΝΤ για το γεγονός ότι καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Σε ερώτηση αν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει ζητήσει περικοπές της τάξης του 35% στις συντάξεις ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι ο κ. Σόιμπλε δεν έχει την αρμοδιότητα να ζητήσει κάτι τέτοιο.
«Εξάλλου, όταν θέλει κάτι, ο κ. Σόιμπλε το ζητάει δημόσια» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.
Ερωτηθείς για την πορεία της αξιολόγησης, εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξουν εξελίξεις μέσα στα επόμενα 24ωρα, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει τεχνική συμφωνία στο Eurogroup της Μάλτας στις 7 Απριλίου.
Με αφορμή τη δήλωσή του Αλέξη Τσίπρα στο Έθνος της Κυριακής ότι η κυβέρνηση θα ψηφίσει «μέτρα και αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το 2019», μόνο εάν -εν τω μεταξύ- υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για το χρέος και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται», ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός δεν λέει τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο. Επαναλαμβάνει την συμφωνία της 20ής Φλεβάρη».

Nέα επίθεση κατά Στουρνάρα

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Δ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «δεν είναι ευτυχές γεγονός» αυτό που συνέβη δύο φορές την περασμένη εβδομάδα, να τοποθετείται δηλαδή ο Γιάννης Στουρνάρας, περισσότερο ως πολιτικό στέλεχος και λιγότερο ως κεντρικός τραπεζίτης.
Κατηγόρησε τον Γιάννη Στουρνάρα ότι υιοθέτησε πολιτική ανάλυση που τον ταυτίζει με το κόμμα της ΝΔ, περί κυβερνητικής ευθύνης όσον αφορά τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης.
«Δεν μας είπε αν πρέπει να πάρουμε τόσα και άλλα τόσα μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση» προσέθεσε. Επιπλέον κατηγόρησε τον διοικητή της ΤτΕ ότι έκανε ένα βήμα πιο πέρα με την ομιλία του για το ασφαλιστικό, αφού εκφώνησε μια ιδεολογική ομιλία υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης και τάχθηκε υπέρ της πλήρους αποδιάρθρωσης του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος.
«Μας είπε ότι ακόμη και για τις φυσικές καταστροφές, το Κράτος πρέπει να αφήσει τον πατερναλισμό του και να υπάρξει υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση. Εδώ έχουμε μια 100% ιδεολογική τοποθέτηση, δεν είναι στο πλαίσιο της θεσμικής του ιδιότητας, δεν είναι τεχνοκρατική, είναι ιδεολογική- πολιτική.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.