Λογιστής κατηγορήθηκε ότι «πείραξε» δήλωση

Επειδή ήθελε να πάει σε άλλον και επιβλήθηκε στο ζευγάρι φορολογουμένων, πρόστιμο 12.000 €

Ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή και έφεση κόστισε σε Βολιώτη λογιστή, η διαμάχη που είχε με ζευγάρι πελατών του, καθώς το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο για πλαστογραφία. Το ζευγάρι τον κατηγόρησε ότι, όταν έμαθε ότι θα πήγαιναν σε άλλο λογιστή «πείραξε» τη δήλωσή τους, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί πρόστιμο από τη ΔΟΥ 12.000 €.
Το Νοέμβριο του 2015 ζευγάρι που διατηρούσε εμπορικό κατάστημα στο Βόλο συνεργαζόταν χρόνια με τον κατηγορούμενο, ο οποίος είχε τους κωδικούς του TAXISNET, καθώς ο άνδρας και η σύζυγος του δεν γνώριζαν από υπολογιστές.
Κάποια στιγμή το ζευγάρι διαφώνησε με τον λογιστή και θέλησε να πάει σε άλλο φοροτεχνικό, οπότε ζήτησε από τον κατηγορούμενο παραδώσει τους κωδικούς εισόδου. Ο κατηγορούμενος δεν το έπραξε, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να απευθυνθεί στην Εφορία για έκδοση νέων κωδικών.
Την επόμενη ημέρα από την ενεργοποίηση τους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν «πειραγμένη» η δήλωση Ε9 και εξαιτίας αυτού του γεγονότος, η Εφορία τους είχε επιβάλλει πρόστιμο για ανακριβή δήλωση ύψους 12.000 € μαζί με τις προσαυξήσεις, αφού αντί για 100 τετραγωνικά που ήταν η κύρια κατοικία τους, “αυξήθηκε” από τον κατηγορούμενο στα 300 τ.μ….
Το ζευγάρι πήγε στην Εφορία κάνοντας τροποποιητική δήλωση και κατάφερε τελικά να τη … «γλιτώσει» με μόλις 200 €, ενώ υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του λογιστή.
Ο λογιστής, που ήταν παρών στο Δικαστήριο, στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν έκανε πλαστογραφία σε καμία περίπτωση, καθώς είναι επαγγελματίας με χρόνια εμπειρία στον κλάδο και δεν έκανε μια τέτοια πράξη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.