Το μπουρίνι της Τρίτης φέρνει… μείωση της πίεσης στην υδροδότηση του Βόλου

Λόγω βλάβης στην ηλεκτροδότηση αντλιοστασίων πηγών

Δεν άφησε αλώβητο τον Βόλο το μπουρίνι που «χτύπησε» την πόλη το βράδυ της περασμένης Τρίτης, με την ΔΕΥΑΜΒ ν’ ανακοινώνει βλάβες σε αντλιοστάσια πηγών, καθώς και την απόφασή της να μειώσει την πίεση του νερού σήμερα Παρασκευή από τις 2 μετά το μεσημέρι έως και τις 6 το απόγευμα, αλλά και από τις 9 το βράδυ έως και τις 6 το πρωί του Σαββάτου, όπως έγινε γνωστό με συμπληρωματική ανακοίνωση. 

Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ, τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν βλάβη στο δίκτυο ενέργειας στα αντλιοστάσια των πηγών «Ξηράκια» και «Καλιακούδας», η οποία εντοπίζεται σε δύσβατο σημείο και η αποκατάστασή της προβλέπεται σήμερα στη διάρκεια του απογεύματος. Μάλιστα σημειώνει ότι λόγω της αδυναμίας λειτουργίας των αντλιοστασίων υπήρξε απώλεια περίπου 10.000 κυβικών μέτρων πηγαίου νερού, η οποία επέφερε προβλήματα ποσοτικής και ποιοτικής επάρκειας.

Γι’ αυτό λοιπόν, όπως αναφέρει η ΔΕΥΑΜΒ, για την διατήρηση του υδραγωγείου είναι αναγκαία η μείωση της πίεσης στις κύριες ζώνες υδροδότησης του Βόλου και της Ν. Ιωνίας σήμερα στις ώρες 14:00-18:00 αλλά και 21:00-06:00.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.