Μ. Δραμητινός: Φασαρία χωρίς λόγο για τον γιατρό στο Ογκολογικό Τμήμα

Γραφειοκρατικό κενό λίγων ημερών, μέχρι να προσληφθεί ξανά ο επικουρικός για τρία χρόνια

Το γεγονός ότι δημιουργήθηκε χωρίς λόγο μεγάλη φασαρία, για άλλους ίσως λόγους, επισήμανε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός, αναφορικά με δημοσίευμα ότι μένει «ξεκρέμαστο» το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου, διότι έληξε η σύμβαση του επικουρικού γιατρού. Όπως είπε, ο γιατρός δέχτηκε να βοηθήσει, μέχρι να προσληφθεί ξανά σε 10-15 μέρες για τρία χρόνια, αλλά δεν το επέτρεψε ο μόνιμος γιατρός κ. Ρήγας.
Επειδή εκκρεμεί ακόμη η πρόσληψη της δεύτερης μόνιμης ογκολόγου και για το κενό που ήταν γνωστό ότι θα δημιουργηθεί, ο κ. Δραμητινός δήλωσε ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έρθει μερικές φορές ογκολόγος «δανεικός» από τη Λάρισα, για να βοηθήσει τους ασθενείς του τμήματος. Επιπλέον σε ένα περίπου μήνα, το πρόβλημα θα λυθεί δια παντός, καθώς στο Ογκολογικό Τμήμα θα υπάρχουν τρεις γιατροί.

Τεράστια η φροντίδα στο Ογκολογικό

Ο διοικητής του Νοσοκομείου ανέφερε ότι η φροντίδα που έχει γίνει για το Ογκολογικό Τμήμα, είναι τεράστια και προφανώς δημοσίευμα που αναφέρει ότι δεν μένει ο επικουρικός γιατρός και φεύγει, γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού ή για άλλους λόγους.
Η ουσία είναι ότι υπάρχει ένα γραφειοκρατικό κενό, που μας δημιουργεί αυτή την αναστάτωση, αλλά αυτά συμβαίνουν κάθε φορά με τους διορισμούς, τόνισε.
Ο κ. Δραμητινός διαβεβαίωσε ότι σε ένα μήνα περίπου οι γιατροί στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου θα είναι τρεις, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι δύο.
Όπως εξήγησε, κρίθηκε η θέση του δεύτερου μόνιμου γιατρού που άνοιξε το Νοσοκομείο, θα έρθει μια αξιόλογη γιατρός που είναι στη διαδικασία διορισμού, θέμα που είναι στη γραφειοκρατία ανάμεσα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο υπουργείο Υγείας, για να εκδοθεί το ΦΕΚ, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει έναν μήνα περίπου.

«Ταυτόχρονα η Διοίκηση, τον επικουρικό γιατρό που είχε, θα τον προσλάβει για τρία χρόνια. Η σύμβασή του έληξε χθες 31 Ιανουαρίου και τα χαρτιά του φεύγουν για ανανέωση της θητείας του και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 10-15 μέρες το αργότερο», τόνισε.
Ο διοικητής ανέφερε ότι το κενό που θα υπάρχει μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, θα είναι της τάξης των δύο εβδομάδων, στη χειρότερη περίπτωση, ενώ έγιναν ενέργειες να επισπευστεί η ανανέωση της σύμβασης, λίγο νωρίτερα.

«Θέλει να βοηθήσει, δεν δέχτηκε ο κ. Ρήγας»

Ο κ. Δραμητινός είπε ότι η φροντίδα που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο Ογκολογικό είναι μεγάλη και δεν θα έχει 1,5 γιατρό όπως μέχρι τώρα (έναν μόνιμο και έναν σε εκκρεμότητα), αλλά τρεις γιατρούς.
Αναφορικά με τον επικουρικό γιατρό του οποίου η σύμβαση έληξε, τόνισε ότι του ζητήθηκε από τη Διοίκηση και ο άνθρωπος δέχτηκε, να βοηθήσει, αλλά επειδή δεν έχει σύμβαση, δεν τον δέχτηκε ο μόνιμος γιατρός, ο κ. Ρήγας, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει.
Ο διοικητής είπε ότι η αλήθεια είναι ότι εφόσον δεν έχει σύμβαση δε νομιμοποιείται να γράφει συνταγές, αλλά θα μπορούσε να κάνει την παρακολούθηση των ασθενών. «Δεν μέμφομαι κανέναν, έπρεπε να έχει γίνει αυτή η διαδικασία και θα γίνει το συντομότερο δυνατόν. Αν στο δεκαπενθήμερο δεν καταφέρουμε να έχουμε αποτελέσματα γρήγορα, ήδη επικοινώνησα και κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε «δανεικό» γιατρό από τη Λάρισα», δήλωσε.
Ο κ. Δραμητινός, εξήγησε ότι μέχρι να προσληφθεί ξανά ο επικουρικός γιατρός, ογκολόγος από τη Λάρισα, θα έρθει στο Βόλο 2-3 φορές για να συνδράμει τις ημέρες που γίνονται εξωτερικά ιατρεία και να βοηθήσει τον ένα γιατρό που είναι μόνος του.

Υπερβολικά δημοσιεύματα

Ο διοικητής επισήμανε ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι υπερβολικά και προφανώς γίνονται για αντιπολιτευτικούς λόγους, καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.
Όπως είπε, πρέπει να γίνει αυτή η διαδικασία. Το καλοκαίρι, όταν οι δύο γιατροί του Ογκολογικού έπαιρναν άδεια, το τμήμα δούλευε με έναν γιατρό, τόνισε και συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί το τμήμα δεν μπορεί να δουλέψει με έναν γιατρό, για μια περίοδο 10-15 ημερών για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.
«Κάποιοι δεν βλέπουν με καλό μάτι το ότι το Νοσοκομείο πέρασε σε μία δεκαετία, με τα έργα 4 εκ. € και αυτά που έρχονται και θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση, το λέω καθαρά», ήταν η δήλωσή του, ενώ πρόσθεσε ότι η οποιαδήποτε φασαρία γίνεται για άλλους λόγους.
Το θέμα, τόνισε είναι ουσιαστικό, γιατί υπάρχει το κενό, αλλά η διαδικασία ήταν γνωστή και όλοι ήξεραν εδώ και τρεις μήνες, ότι για να αλλάξει η σύμβαση και να γίνει πρόσληψη για τρία χρόνια, έπρεπε να λήξει η σύμβαση και να παραιτηθεί, για να ζητηθεί η ανανέωση, ανέφερε ο διοικητής, που ευελπιστούσε ότι το κενό αυτό δεν θα ήταν μεγάλο, γιατί πίστευε ότι θα επισπευδόταν η θέση του μονίμου γιατρού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.