Μαραβέγιας στο Ράδιο Ένα 102,5: Ετοιμότητα και πολιτικός πολιτισμός από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ο βουλευτής Μαγνησίας αναφέρθηκε στο άσυλο, στους βαριά πάσχοντες και στα εργασιακά

Στην ετοιμότητα και τον πολιτικό πολιτισμό της κυβέρνησης της ΝΔ αναφέρθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κώστας Μαραβέγιας, αναφερόμενος στη συζήτηση και την κατάθεση νομοσχεδίων των τελευταίων ημερών, πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Ο βουλευτής μίλησε στο «Ράδιο Ένα» και τόνισε ότι η κυβέρνηση ήταν έτοιμη από καιρό να αναλάβει τα ηνία της χώρας, ήταν έτοιμη να καταθέσει όλα αυτά τα νομοσχέδια και τα είχε επεξεργαστεί. Τόσο στο νομοσχέδιο του υπουργού Επικρατείας, όσο και στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε προχθές το βράδυ, έγιναν σοβαρές συζητήσεις της επιτροπής που εισακούστηκε πάρα πολύ και θέσεις της αντιπολίτευσης έγιναν δεκτές από τους υπουργούς, με τροποποιήσεις επί των νομοσχεδίων αυτών.
«Η κυβέρνηση, θέλει να δείξει όχι μόνο την ετοιμότητά της, αλλά και ένα άλλο ύφος πολιτικού πολιτισμού, στο οποίο δεν ήμασταν συνηθισμένοι μέχρι τώρα. Νομίζω ότι κατατέθηκαν νομοσχέδια, που πλέον είναι νόμοι του κράτους, για πράγματα που μέχρι τώρα μιλάγαμε μεταξύ μας, όπως η κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου και η βελτίωση των συνθηκών διακυβέρνησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διότι σε πολλούς Δήμους της χώρας θα επέρχετο ακυβερνησία μετά το εκλογικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Μαραβέγιας.

«Άσυλο μπαχαλάκηδων»
Αναφορικά με την κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ελεύθερη διακίνηση ιδεών στα Πανεπιστήμια, όταν μέλη του «Ρουβίκωνα» και άλλων ακροαριστερών ομάδων, με όποιον διαφωνούσαν «τον πλάκωναν στο ξύλο» και διερωτήθηκε πως προστατευόταν από το άσυλο που μετατράπηκε σε άσυλο μπαχαλάκηδων. Τόνισε δε ότι όταν τα Πανεπιστήμια βανδαλίζονται δεν μπορούμε να λέμε ότι το άσυλο ήταν κάτι χρήσιμο, όπως είχε διαμορφωθεί τα τελευταία 20-25 χρόνια. Ο κ. Μαραβέγιας είπε ότι πρέπει να μάθουμε να τηρούμε τους νόμους, που είναι το άσυλο προστασίας των πολιτών. Για τη «μάχη» κατά της γραφειοκρατίας, ο βουλευτής ανέφερε ότι έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με νούμερα, πάνω στα οποία η κυβέρνηση θα κριθεί.
Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τους βαριά πάσχοντες, ο Κ. Μαραβέγιας συμφώνησε με την τοποθέτηση του Γιάνη Βαρουφάκη, ότι μια κυβέρνηση με τα πρώτα νομοσχέδια που καταθέτει δείχνει το ήθος και τον προσανατολισμό της, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αποφάσισε με το «καλημέρα» να δείξει χωρίς αναβολή το ανθρώπινο πρόσωπο και την κοινωνική ευαισθησία που διαθέτει.
Όπως εξήγησε, αποφάσισε σε δύο ομάδες βαρέα πασχόντων ασθενών, να παρέμβει ουσιαστικά και να τους γλιτώσει από μεγάλη ταλαιπωρία αναμονής για να παραλάβουν τα φάρμακά τους. «Ένας χημειοθεραπευόμενος, ο οργανισμός του οποίου είναι εξαιρετικά επιβαρυμένος, ή ένας ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας, δικαιούται να παραλάβει τα φάρματα στο σπίτι του ή από το φαρμακείο της γειτονιάς του. Δεν μπορούμε να ταλαιπωρούμε τους ανθρώπους κατ’ επίφαση της διαφάνειας και νομιμότητας», τόνισε και πρόσθεσε ότι το μέτρο θα επεκταθεί και σε άλλες ομάδες από βαριά πάσχοντες.

«Εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα»
Σχετικά με την αποχώρηση βουλευτών της αντιπολίτευσης και τις κατηγορίες που δέχτηκε ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης, ο βουλευτής είπε ότι οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης δεν είχαν να κάνουν με την ουσία τροπολογιών, αλλά με το γεγονός ότι κατατέθηκαν την τελευταία στιγμή. Όπως είπε, πρόκειται για τροπολογίες που αφορούν εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα και δεν μπορούσαν να αναβληθούν για 15 μέρες. Το ότι κατατέθηκαν τελευταία στιγμή, οφείλεται στο ότι έφτασαν στα χέρια του υπουργού οι εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που πρέπει να συνοδεύουν μια υπουργική τροπολογία, μισή ώρα πριν καταθέσει τις τροπολογίες, ανέφερε.
«Για το μεν πλαφόν στις συντάξεις υπήρχε αντικειμενικό θέμα, καθώς οι συντάξεις καταβάλλονται το τελευταίο δεκαήμερο κάθε μήνα και αν δεν περνούσε η τροπολογία για 4.600 €, σε λίγες μέρες, θα έπρεπε να πληρωθούν συντάξεις 24.000 €.
Η άλλη τροπολογία αφορούσε κατάργηση δύο άρθρων του Ν. 4611/2019 που ψήφισε τον Μάιο η προηγούμενη κυβέρνηση, που έβαζε φρένο στις προσλήψεις που είχε αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 15000 οι εργαζόμενοι στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος είπε ότι αποτράπηκε η μαζική μετατροπή σχέσεων εργασίας σε ορισμένου χρόνου, σε συμβάσεις έργου και σε υπεργολαβίες, που θα ενίσχυε τη μαύρη και αδήλωτη εργασία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.