Μάριος Κάτσης: “Εγκληματικά ένοχη η κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας”

Δριμεία κριτική από τον Βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ

Εγκληματικά ένοχη χαρακτήρισε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριος Κάτσης την Κυβέρνηση της ΝΔ ως προς την αδράνειά της και τη διαχείριση της πορείας της πανδημίας, επισημαίνοντας πως είναι κυνική απέναντι στην πλειοψηφία της κοινωνίας. Ο κ. Κάτσης μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ανέφερε πως η Κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου και η χώρα πηγαίνει στον αυτόματο πιλότο, με τον Βουλευτή να ασκεί δριμεία κριτική και για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης ως προς τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του νέου πανδημικού κύματος.

“Η κυβέρνηση είναι και εκτός τόπου και εκτός χρόνου. Η χώρα πηγαίνει στον αυτόματο πιλότο δεν μπορεί να στηριχθεί κανείς σοβαρά στις πλάτες μιας κυβέρνησης,  η οποία ούτε θέλει, ούτε μπορεί να λάβει σοβαρά μέτρα για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, να θωρακίσει το ΕΣΥ και να προστατεύσει και τον πληθυσμό από τη μετάδοση μιας υπερμεταδοτικής μετάλλαξης, αυτή της Όμικρον. Απορώ με ποιους μιλάει, πως συνεννοούνται εκεί στο Μαξίμου”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κάτσης, συμπληρώνοντας πως όλοι γνώριζαν ότι έρχεται το νέο πανδημικό κύμα.

Μάλιστα ο ίδιος χαρακτήρισε τους κυβερνώντας κυνικούς και αλαζόνες, σημειώνοντας ότι προτιμούν να είναι ευχάριστοι παρά χρήσιμοι για την κοινωνία, αγνοώντας ότι έρχεται αυτό το κύμα της πανδημίας.  “Σε μία ημέρα, τη στιγμή που υπερδιπλασιάζονται τα κρούσματα ο Πρωθυπουργός βρίσκεται διακοπές και μας ενημερώνουν από το Μέγαρο Μαξίμου ότι μην ανησυχείτε θα έχει ανοιχτό το κινητό του. Βεβαίως και δικαιούται να πάει διακοπές, αυτό που δεν δικαιούται ο πρωθυπουργός είναι να μην αντιλαμβάνεται ποιες είναι οι ιεραρχήσεις που πρέπει να βάλει. Και οι προτεραιότητες αυτή την περίοδο είναι να σώσει οτιδήποτε κι αν σώζεται από την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία και στην εξέλιξη της πανδημίας που με τις εγκληματικές ευθύνες του ίδιου και της κυβέρνησής του έχει αμελήσει όλο αυτό το διάστημα και πεθαίνουν πάρα πολλοί συμπολίτες μας και ταυτόχρονα υπερμεταδίδεται το νέο στέλεχος της Όμικρον, χωρίς να λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο”, είπε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Αναφερόμενος στις εισηγήσεις των ειδικών και τις τελικές αποφάσεις της Κυβέρνησης ο κ. Κάτσης επεσήμανε πως οι αποφάσεις της Κυβέρνησης δεν διέπονται από κανόνες διαφάνειας και λογικής κι αυτό έχει σοβαρότατο αντίκτυπο στην αξιοπιστία και το αίσθημα εμπιστοσύνης που οφείλει να καλλιεργεί μία κυβέρνηση.

“Το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να πιστέψει, να υπακούσει, να εμπνευστεί, να συνταχθεί γύρω από τις αποφάσεις της κυβέρνησης είναι εξαιτίας του γεγονότος ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, δεν έχει καμία αξιοπιστία κι έχει τεράστιο ζήτημα εμπιστοσύνης”, είπε ο κ. Κάτσης και συμπλήρωσε πως η νοσηρότητα των 21600 κρουσμάτων θα φανεί τις επόμενες ημέρες και διερωτήθηκε τι θα γίνει εάν οι διασωληνωμένοι από τους 600 περίπου που είναι σήμερα φτάσουν τους 700 ή και 800.

“Δεν πρέπει εγκαίρως να πάρουν μέτρα για να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες του συστήματος; Να επιτάξουν ιδιωτικές κλινικές. Γιατί είναι covid free ο ιδιωτικός τομέας; Πότε θα το κάνουν αυτό;  Ελπίζουμε και ευχόμαστε η Όμικρον να είναι μια μετάλλαξη που δεν σε κάνει να νοσήσεις βαριά. Αλλά αν γίνει τι θα κάνουμε;”, αναρωτήθηκε ο Βουλευτής.

Σχολίασε πως η κυβέρνηση είναι εγκληματικά ένοχη εξαιτίας της αδράνειας και της διαχείρισης που έχει αποφασίσει και ταυτόχρονα είναι πολύ κυνική απέναντι στην πλειοψηφία της κοινωνίας   γιατί , όπως σημείωσε, ενώ έχει χάσει την εμπιστοσύνη της,  προσπαθεί να δηλώσει σε λάθος στιγμή, σε λάθος χρόνο ότι όλα πάνε καλά και είναι υπό έλεγχο πηγαίνοντας …διακοπές.

“Είναι άτυχη η κοινωνία που έχει μια κυβέρνηση που είναι αναντίστοιχη των καταστάσεων”, κατέληξε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.