Μεϊκόπουλος στο Ράδιο ΕΝΑ: «Όταν υπάρχουν τέτοιες καταστροφές είναι λάθος να υπάρχουν συγχαρητήρια»

Ενώ ο Βουλευτής τόνισε πως έχει πέσει το βάρος στον καλλωπισμό και όχι στη λειτουργικότητα της πόλης

Σαφείς αιχμές για τη διαχείριση της σφοδρής βροχόπτωσης της 14ης Αυγούστου στον Βόλο από τη δημοτική αρχή, που άφησε στο πέρασμά της πλημμυρισμένους δρόμου και ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις άφησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, τονίζοντας πως το βάρος έχει πέσει στον καλλωπισμό της πόλης και όχι στη λειτουργικότητά της. Μάλιστα, ο Βουλευτής δεν δίστασε να σχολιάσει και τα συγχαρητήρια που δέχτηκε η δημοτική αρχή από την Υφυπουργό Παιδείας κ. Μακρή για τη διαχείριση της κακοκαιρίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως όταν υπάρχουν τέτοιες καταστροφές είναι λάθος να υπάρχουν συγχαρητήρια.

 

« Έχουμε ασχοληθεί πολύ με τον καλλωπισμό αυτής της πόλης, αλλά δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου με τη λειτουργικότητά της κι αυτό αποδεικνύεται ότι από ένα τέτοιο φυσικό φαινόμενο που παρέλυσε σχεδόν ολόκληρη η πόλη και ιδιαίτερα κάποιες πυκνοκατοικημένες περιοχές είχαν και φοβερό πρόβλημα, όπως στη Νεάπολη», είπε ο κ. Μεϊκόπουλος .

Συνέχισε δε, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν εν έτη 2022 από μια όντως έντονη νεροποντή να προκαλείται τέτοιο μεγάλο πρόβλημα και υπογράμμισε πως « όταν υπάρχουν τέτοιες καταστροφές νομίζω ότι είναι λάθος να υπάρχουν συγχαρητήρια. Σε τέτοιου τύπου καταστροφές όσο μικρές ή μεγάλες κι αν είναι,  πρώτα θα πρέπει να κινητοποιείται ο δημοτικός και ο κρατικός μηχανισμός, να γίνεται ένας απολογισμός, να δούμε εάν λειτούργησαν τα αντιπλημμυρικά έργα, εάν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα κι εκεί που υπάρχει το κενό να παρεμβαίνουμε. Ας αφήσουμε την επικοινωνιακή διαχείριση μιας δύσκολης κατάστασης κι ας ασχοληθούμε με την ουσία».

«Η κυβέρνηση παίζει …καθυστερήσεις στο θέμα των υποκλοπών»

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε όμως και στο μείζον πολιτικό θέμα, αυτό τον υποκλοπών, σχολιάζοντας πως η κυβέρνηση προσπαθεί να παίξει καθυστερήσεις προκειμένου να συσκοτίσει την ατμόσφαιρα γύρω από το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων και υποκλοπών.

«Νομίζω ότι την πρόθεσή της αυτή την επιβεβαιώνει και η λογική που επιλέγει να ανοίξει το ζήτημα στη Βουλή, καθώς προηγείται η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή ενώ κανονικά θα έπρεπε να έχει ήδη συγκληθεί η Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, προκειμένου να έρθουν όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι και να καταθέσουν στοιχεία. Άρα την Παρασκευή ξεκινά μια συζήτηση πολιτικών αρχηγών χωρίς καν να έχει ενημερωθεί η Βουλή», επεσήμανε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως είναι παράδοξο το γεγονός πως δεν θα είναι παρόντες ούτε ο κ. Ανδρουλάκης, ούτε ο απερχόμενος διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων και ο γεν. Γραμματέας του κ. Μητσοτάκη κ. Δημητριάδης, η υπεύθυνη για την ΕΥΠ Εισαγγελέας, ο υπεύθυνος της ΑΔΑΕ , ο υπεύθυνος του ΚΕΤΥΑΚ.

Επίσης, ο κ. Μεϊκόπουλος ανέφερε ως δεύτερο παράδοξο την πρόθεση της κυβέρνησης να υπάρξει μια δεκαετής έρευνα από το 2012 έως 2022 πάνω στο θέμα αυτό. «Αυτό σημαίνει ένας τεράστιος όγκος δουλειάς, διάχυση ευθυνών . Σιγά σιγά θα στρέφονται τα βλέμματα από τις επίμαχες υποθέσεις είτε τις όποιες αποκαλύψεις στο μέλλον για παρακολουθήσεις κι άλλων προσώπων», ανέφερε.

Τόνισε δε, πως υπάρχει απόλυτη πολιτική ευθύνη στο θέμα, δείχνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ εκτίμησε πως θα υπάρξουν και ποινικές ευθύνες.  «Υπάρχει μία απόλυτη ευθύνη πολιτική και εκτιμώ ότι θα υπάρξουν και ποινικές ευθύνες για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και την ευθύνη την απόλυτη την έχει ο κ. Μητσοτάκης», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως οι μέχρι τώρα αποκαλύψεις είναι η κορυφή του παγόβουνου, ενώ έκανε λόγο και για επιτελικό παρακράτος.

«Αδιέξοδη και καταστροφική η πολιτική Μητσοτάκη για την ενέργεια»

Στο μεταξύ, ο κ. Μεϊκόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της ενέργειας και τις ανακοινώσεις για την στήριξη των πολιτών με τις επιδοτήσεις των τιμών ρεύματος, με τον Βουλευτή να κάνει λόγο για αδιέξοδη αλλά και καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης.

«Οι ανακοινώσεις των προμηθευτών για τις τιμές ρεύματος Σεπτεμβρίου έχουν αποδείξει τι σημαίνει ακρίβεια Μητσοτάκη και πόσο αδιέξοδη και καταστροφική είναι η πολιτική του. Οι τιμές λιανικής έχουν πλέον σκαρφαλώσει σε πρωτοφανή επίπεδα, ενσωματώνοντας εις διπλούν την τάχα κατηργημένη ρήτρα αναπροσαρμογής κι έχουν μεταφέρει τα βάρη και τα ρίσκα των προμηθευτών στους καταναλωτές. Πρόκειται για άμεση συνέπεια μιας πολιτική Φρανκενστάιν που ακολούθησε η κυβέρνηση στην ενέργεια με πρόχειρες επικοινωνιακές, αποσπασματικές και αντικοινωνικές ρυθμίσεις, γιατί οι τιμές που ανακοινώθηκαν πάλι θα απαιτήσουν επιπλέον επιδοτήσεις, που θα χρηματοδοτηθούν από τα χρήματα των ίδιων των καταναλωτών μέσα από άδικες χρεώσεις. Η λογική της κυβέρνησης είναι μία στείρα επιδοματική τακτική, υποκριτική. Χρηματοδοτούν επί της ουσίας την ακρίβεια και δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ενεργειακής αγοράς, αλλά το επιδεινώνουν», κατέληξε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.