Τα νέα «στοιχήματα» και οι προκλήσεις για την επόμενη ημέρα της Μαγνησίας

Αρκεί να εξασφαλιστεί συνεργασία και να εισακουστούν προτάσεις που θέτουν φορείς και πρόσωπα

Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές και την όποια Κυβέρνηση σχηματιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα, δεν μπορεί, αναπόφευκτα, να μην συνεχιστεί μια συζήτηση για το μέλλον του τόπου μας, τόσο της Μαγνησίας, όσο και ευρύτερα της χώρας μας, θέτοντας προβληματισμούς, αλλά και στόχους.

Κατανοώντας παράλληλα βέβαια, ότι κάποια πράγματα πήγαν… σίγουρα «στραβά», αλλά και προτείνοντας λύσεις, ως «Όμιλος Καρεκλίδη», θεωρούμε, ότι όλοι ως πολίτες, έχουν το δικαίωμα της σωστής ενημέρωσης, της γνώσης, αλλά και το σχηματισμό της γνώμης.

Πλέον, και κάτω από τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν τόσο προεκλογικά, όσο και όλα τα προηγούμενα χρόνια, κρίνεται επιβεβλημένη μια ιδιαίτερη οπτική, στην επόμενη ημέρα της νέας διακυβέρνησης της χώρας. Αλλά και πέρα από αυτή, μετά το τέλος της προβλεπόμενης τετραετίας, όσο μακροπρόθεσμα είναι αυτό εφικτό…

 

Τα νέα «στοιχήματα» και οι προκλήσεις

Η νέα Κυβέρνηση άλλωστε, θα κληθεί να διαπραγματευτεί τους δημοσιονομικούς στόχους που θα πρέπει να εκπληρώνονται τα επόμενα πολλά χρόνια, να διαχειριστεί το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της ακρίβειας, αλλά και να βρει τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που θα δημιουργήσουν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, οι συνεχείς αυξήσεις των επιτοκίων.

Θα πρέπει όμως, να δώσει και απτά δείγματα γραφής, όσον αφορά στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του κράτους, πέραν των όποιων βημάτων έγιναν μέχρι σήμερα, αλλά και να διασφαλίσει την πορεία αποκλιμάκωσης του χρέους, ώστε να μη διαταραχθεί η πρόσβαση της χώρας στις αγορές.

Για το επόμενο οικονομικό επιτελείο, οι προκλήσεις θα είναι σίγουρα, πολλές. Όπως και σε όλα τα άλλα επίπεδα … που αφορούν πρωταρχικά ασφαλώς την Οικονομία, αλλά κατ΄επέκταση την Ανάπτυξη, την Τεχνολογία, την Καινοτομία, την Βιομηχανία, την Εκπαίδευση, την Έρευνα, τον Πολιτισμό και όσα άλλα θέματα, θελήσαμε και εμείς, μέσα από την έκδοση «Επόμενη Μέρα» που κρατάτε στα χέρια σας, να εμβαθύνουμε και να ζητήσουμε την άποψη ειδικών και ανθρώπων που με τη γνώση τους, μπορούν να προσφέρουν στον δημόσιο διάλογο.

Πρόκειται για σημαντικούς τομείς – πυλώνες ουσιαστικά μιας χώρας, για τους οποίους πρέπει να συμφωνήσουμε και να προχωρήσουμε χωρίς χρονοτριβή…

 

«Ποια και πως μπορεί να είναι αυτή η επόμενη μέρα;»

Θεωρώντας ότι πρέπει να υπάρξει μια σαφής στροφή ενδιαφέροντος σε τομείς εντάσεως γνώσης, η τεχνολογία μπορεί για παράδειγμα, να είναι επιταχυντής της βιωσιμότητας, με πολλές πτυχές, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά σαν και αυτές που αναπτύσσουν όπως θα διαβάσετε οι επιστήμονες που φιλοξενούνται, σε θέματα ενέργειας, κυκλικής οικονομίας, τεχνολογιών για τις βιομηχανίες, τεχνολογικών λύσεων για τη φύση και την αγροτική παραγωγή, όπως και κάθε άλλη εξέλιξη, ενδυναμώνει την πορεία του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων κ.α.  Οι θεσμικοί φορείς και οργανισμοί , αλλά και κάθε άλλος αρμόδιος, προτείνεται να ξεκινήσουν άμεσα τις συνέργειες και να αναπτύξουν από κοινού δράσεις και οδικούς χάρτες για την ανάπτυξη και χρήση τεχνολογιών, στο πλαίσιο μιας κοινωνίας που έχει ως βασική της αρχή, τη βιωσιμότητα.

 

Λύσεις και προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα

Εμείς, μέσα από την πολυσέλιδη έκδοση «Επόμενη Μέρα», προσπαθήσαμε να καταγράψουμε ποια και πως μπορεί να είναι αυτή η επόμενη μέρα, ποιες οι προοπτικές, ποια η συμβολή της ανάπτυξης και της τεχνολογίας, αλλά κυρίως, να παρουσιάσουμε τις λύσεις και τις προτάσεις στα μεγάλα προβλήματα, με τη συνδρομή ανθρώπων που γνωρίζουν, ο καθένας απ΄την πλευρά του, το θεματικό αντικείμενο με το οποίο ασχολείται.

Περιλαμβάνει απόψεις πολιτικών και εκπροσώπων θεσμικών, παραγωγικών και άλλων φορέων, οργανώσεων, οργανισμών, μελών «Δεξαμενών Σκέψης», ακαδημαϊκών κ.α.

Στο επίκεντρό μας, η ακρίβεια, η ενέργεια, τα οικονομικά και οι τράπεζες, τα χρηματοδοτικά προγράμματα, η Βιομηχανία και οι ΒΙΠΕ, οι μικρομεσαίοι, οι εργαζόμενοι , ο τουρισμός, ο πρωτογενής Τομέας, ο πολιτισμός, η Τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και σημεία «κλειδιά» για την πόλη, το νομό και τη χώρα μας, όπως το λιμάνι του Βόλου και η ανάπτυξή του.

Αυτό που διαπιστώνουμε, μέσα απ τις τοποθετήσεις όλων των ανθρώπων που τοποθετήθηκαν ανοικτά με τις προτάσεις και διαπιστώσεις τους, είναι ότι τελικά, υπάρχει ελπίδα και προοπτική για την επόμενη ημέρα της Μαγνησίας και της χώρας, αρκεί να εξασφαλιστεί συνεργασία και να εισακουστούν οι προτάσεις, που θέτουν όλοι οι φορείς , οι επιστήμονες, καθώς και άλλα πρόσωπα.

Ας αποτελέσουν όλα αυτά, μια καλή «μαγιά» στη «ζύμωση» που πρέπει να γίνεται, στο πλαίσιο μιας ομαδικής δουλειάς για τον τόπο μας, ώστε να «γευτούμε» όλοι μαζί ως κοινωνοί, τα όποια θετικά αποτελέσματα…     

 

Η έκδοση κυκλοφορεί σήμερα, Σάββατο 20 Μαΐου, στα περίπτερα, ΔΩΡΕΑΝ, με την εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ. Ζητήστε την…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.