Μολότοφ, μάρμαρα, καδρόνια και καπάκια της …ΔΕΥΑΜΒ (!) κατά των αστυνομικών

Άγρια επίθεση αντιεξουσιαστών, ευτυχώς χωρίς ζημιές, σε αυτοκίνητα και περιουσίες

Σκληρή, άγρια και για κάποιους, προσχεδιασμένη, φαίνεται ότι ήταν η επίθεση μερικών δεκάδων αντιεξουσιαστών κατά των αστυνομικών δυνάμεων προχθές στο Βόλο, μετά την ειρηνική πορεία για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατο του Αλ. Γρηγορόπουλου.
Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των αστυνομικών χθες στο Δικαστήριο και όσα συζητούνταν όλη την ημέρα στην Αστυνομία, για τα οργανωμένα επεισόδια που έγιναν στο Βόλο, οι τοπικοί αντιεξουσιαστές είχαν τη βοήθεια ομάδας Αθηναίων (!), που ήρθαν οργανωμένοι και με στόχο να δημιουργηθούν τα επεισόδια, που βεβαίως ήταν σε πολύ μικρότερη κλίμακα απ’ ότι στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Η ομάδα κρούσης, που είχε ετοιμάσει τα τελάρα μπύρας με δεκάδες μολότοφ, που φορούσε αντιασφυξιογόνες μάσκες και έβγαινε μπροστά για να τις πετάξει στις διμοιρίες της Αστυνομίας, ήταν περίπου 30 άτομα και από τον τρόπο που δρούσαν, φαίνεται ότι δεν ήταν Βολιώτες, αναφέρουν αστυνομικές πηγές.
Επίσης, είχε γίνει κατάλληλη προετοιμασία με τα λάστιχα αυτοκινήτων και τις ξύλινες παλέτες που έβαλαν φωτιά, ενώ για δεύτερη φορά έκανε την εμφάνισή του το ατσαλόσυρμα, που μπήκε ως οδόφραγμα σε δύο δρόμους με πετρέλαιο ή λάδια από κάτω και είχε σκοπό να πέφτουν οι αστυνομικοί, στην προσπάθειά τους να το περάσουν.

Τα «πολεμοφόδια» κατά των διμοιριών

Όσον αφορά στα «πολεμοφόδια» κατά των διμοιριών, υπολογίζεται ότι έπεσαν πάνω από 50 αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, τέσσερις απ΄ τις οποίες βρήκαν στόχο και πήραν φωτιά τα πόδια αστυνομικών, που όμως έσβησαν συνάδελφοί τους με φορητούς πυροσβεστήρες, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.
Εκτός από τις μολότοφ, προς το μέρος των αστυνομικών εκσφενδονίστηκε «βροχή» από πέτρες, κομμάτια μάρμαρου, πλακών πεζοδρομίων και όχι μόνο.
Αστυνομικός της ΟΠΚΕ, κατέθεσε χθες στο Δικαστήριο, ότι ομάδα νεαρών με κουκούλες και αντιασφυξιογόνες μάσκες τους επιτέθηκε απρόκλητα και πέταξε προς το μέρος τους καδρόνια, ακόμη και μερικά μαντεμένια καπάκια της ΔΕΥΑΜΒ, που θα μπορούσαν κάλλιστα να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά σε οποιονδήποτε συνάδελφό του.
Από την πλευρά τους οι δυνάμεις της Αστυνομίας, έκαναν χρήση περίπου 30 χημικών και κροτίδων λάμψης, ενώ τα μέτρα τάξης είχαν αναλάβει συνολικά τρεις διμοιρίες υποστήριξης από τον Βόλο, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα και σχεδόν το σύνολο του προσωπικού άλλων υπηρεσιών όπως της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ, της Ασφάλειας, καθώς και της Τροχαίας, που έκαναν διακοπές κυκλοφορίες, για να μην περνούν τα αυτοκίνητα από τα σημεία που πήγαινε η πορεία αρχικά και των επεισοδίων στη συνέχεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.