Ν. Ηλιόπουλος: Εξειδικευμένα προγράμματα σε περιοχές όπως η Μαγνησία, με υψηλή ανεργία

Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νάσος Ηλιόπουλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Η Κυβέρνηση, είπε στο "Ράδιο-Ένα", θα παλέψει για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις από το 2019

Για εξειδικευμένα προγράμματα μέσω των απαραίτητων καταρτίσεων, αλλά και με επιδότηση θέσεων εργασίας, σε περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλα ποσοστά ανεργίας, όπως η Μαγνησία, δεσμεύθηκε μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5» και τον Γιώργο Καρεκλίδη, ο Υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος.

Όπως τόνισε ο ίδιος, το σημαντικό είναι ότι απ΄το 2014 έως 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία «ΕΡΓΑΝΗ» έχουν δημιουργηθεί 293 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, αποτυπώνεται ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του έτους, με 55.000 περισσότερες προσλήψεις σε σχέση με τις απολύσεις. Πρέπει να δουλέψουμε όμως, ώστε η τάση αυτή, να γίνει καλύτερη». Σύμφωνα με τον ίδιο, «πλέον έχουμε τον τρόπο να βγάλουμε πιο εξειδικευμένα προγράμματα μέσω των απαραίτητων καταρτίσεων ή με επιδότηση θέσεων εργασίας», ενώ σημείωσε, ότι από το 2015 για τη Θεσσαλία έχουν δοθεί σε ανάλογα έργα, ποσά 76 εκ ευρώ από το υπουργείο Εργασίας για σχεδόν 20.000 ανέργους, ενώ δόθηκε ποσό 13 εκ. ευρώ για τη Μαγνησία, όπου σχεδόν τα 6,5 εκ σε προγράμματα που υλοποιεί τώρα.

Για τις συντάξεις

Αναφερόμενος στο θέμα των περικοπών των συντάξεων και των όσων προβλέπονται στην συμφωνία για τις αρχές του 2019, ο κ. Ηλιόπουλος, υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει να το αντικρούσει, έχοντας τα επιχειρήματα των λανθασμένων αριθμών του ΔΝΤ, αλλά και των μεγάλων πλεονασμάτων που προκύπτουν. Όπως σημείωσε, «υπάρχουν συντάξεις με θετικές προσωπικές διαφορές που δεν θα θιγούν, ενώ όσες έχουν αρνητική προσωπική διαφορά δεν σημαίνει ότι οι περικοπές θα είναι παντού 18%, αλλά έως το 18%.». Τόνισε ότι είναι σίγουρο, πως αυτό το μέτρο η Κυβέρνηση, προσπαθεί να βρει τον τρόπο να μην το υλοποιήσει, έχοντας ως επιχείρημα ότι το μέτρο συμφωνήθηκε στη βάση λανθασμένων οικονομικών στοιχείων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.