Νάνσυ Καπούλα: Iσότιμη μεταχείριση όλων των πολιτών, όλων των συνοικιών της πόλης

«Επιτακτική ανάγκη να αποκαταστήσουμε την καθαριότητα της πόλης πέρα από το κέντρο» είπε στο Ράδιο Ένα 102,5

Τις βασικές κατευθύνσεις στις οποίες θα κινηθούν οι παρεμβάσεις σε όλο το δήμο Βόλου και τις δημοτικές του ενότητες, παρουσίασε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Νάνσυ Καπούλα σε συνέντευξη της, στην πρωινή εκπομπή του Γ. Καρεκλίδη στο «Ράδιο Ένα».

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος – Έξυπνη Πόλη» ήταν αποκαλυπτική τόσο για τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται να υλοποιηθούν, όσο και για το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί για να αντιμετωπίζονται τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας της ως Δημάρχου Βόλου.

Βασικός κανόνας, όπως η ίδια τόνισε, θα είναι ισότιμη μεταχείριση όλων των πολιτών, όλων των συνοικιών της πόλης, όλων των δημοτικών ενοτήτων, υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρχει καθημερινός και ουσιαστικός διάλογος με κατοίκους και εκπροσώπους τους.

Η υποψήφια Δήμαρχος Νάνσυ Καπούλα, δήλωσε στη συνέντευξη της ότι επί της θητείας της, η δημοτική αρχή μέσω ενεργειακών αναβαθμίσεων θα μπορέσει να ελαχιστοποιήσει τις δαπάνες της για λειτουργικά έξοδα στα κτίρια της, να νοικοκυρευτεί, για να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους δημότες ποιότητα ζωής.

Επεσήμανε ότι μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας οι δυνατότητες του διευρυμένου δήμου Βόλου για την τουριστική αξιοποίηση θα προωθηθούν, καθώς αυτός είναι ο σύγχρονος και έξυπνος τρόπος για να γίνει ο Βόλος γνωστός ως τουριστικός προορισμός. «Ο κόσμος πλέον ενημερώνεται και επιλέγει προορισμούς μέσω του διαδικτύου όπου και πρέπει να επενδύσουμε».

«Η ψηφιακή πολιτική είναι επίσης αυτή που θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία του δημότη στο γκισέ του ληξιαρχείου και όλων των υπηρεσιών του Δήμου, χωρίς να αποκλείσουμε τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση. Να διευκολύνουμε τις ζωές όλων με σύμμαχο την τεχνολογία,» είπε η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος – Έξυπνη Πόλη».

Αναφορικά με τις δημοτικές ενότητες δέσμευση του συνδυασμού, όπως είπε η υποψήφια Δήμαρχος στη συνέντευξη της, είναι η σύσταση ξεχωριστής τεχνικής υπηρεσίας όπου η κάθε περιοχή θα έχει στο Δήμο δικό της μηχανικό για την καταγραφή των απαιτούμενων παρεμβάσεων, την εκπόνηση των μελετών και την επίβλεψη τεχνικών έργων, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί ομάδα άμεσης επέμβασης για τα έκτακτα περιστατικά.
«Είναι επιτακτική ανάγκη να αποκαταστήσουμε την καθαριότητα της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων πέρα από το κέντρο, με καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα και ισότιμο επίπεδο στις δημοτικές ενότητες. Γιατί μια πόλη που θέλει να σέβεται του δημότες δεν επιτρέπεται να έχει ξεχειλισμένους κάδους, εικόνες που βλέπουμε σε όλες τις συνοικίες της πόλης και τις δημοτικές ενότητες», όπως είπε.

Πρόσθεσε ότι για να πετύχουμε την καλή εικόνα της πόλης η πρόταση που θα εφαρμοστεί είναι η καθαριότητα, το πράσινο και οι μικρές παρεμβάσεις όπως οι αποκαταστάσεις οδών και πεζοδρομίων, να ενοποιηθούν ως υπηρεσία και να προγραμματίζονται σε ενιαίο πλαίσιο.
Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο σπουδαιότερο κεφάλαιο προσφοράς που θα ακολουθήσει ο δημοτικός συνδυασμός «Βόλος – Έξυπνη Πόλη».
Κι αυτό είναι ένας Δήμος κοινωνικής αλληλεγγύης με ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας που πρέπει να απλωθεί παντού. Αυτό θα γίνει πράξη με δομές συνεχούς λειτουργίας όπου διακριτικά και ουσιαστικά θα προσφέρεται η ασφάλεια σε κάθε δημότη, η σιγουριά ότι δεν είναι μόνος του μέσα στην πόλη. Εξασφαλίζοντας την ισότιμη εκπαίδευση με δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στα παιδιά που οι οικογένειες τους δυσκολεύονται, με παροχή προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής φροντίδας, για τις ευπαθείς και ανασφάλιστες ομάδες του πληθυσμού, αλλά και για τα παιδιά.

Τέλος, η ίδια δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και νέες ανακοινώσεις για το πρόγραμμα του συνδυασμού της, καθώς ήδη οι δημότες δηλώνουν ικανοποίηση από τις μέχρι τώρα εξαγγελίες της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.