Στενή φίλη της οικογένειας Μπέου η νέα ιδιοκτήτρια του Ίσαλου

Το πόσο μικρή πόλη είναι ο Βόλος και ότι όλοι λίγο έως πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας, αποδεικνύει το γεγονός ότι η νέα διαχειρίστρια της εταιρίας που μισθώνει το δημοτικό αναψυκτήριο στο πάρκο του Αναύρου που λειτουργεί με την επωνυμία Ίσαλος, έχει σχέση με ανθρώπους της Δημοτικής Αρχής. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Μαγνησία» το συγκεκριμένο ακίνητο, που βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο του κριτικής για τον αποκλεισμό μέρους του παραλιακού μετώπου, έρχεται πλέον στα χέρια ανθρώπων που σχετίζονται στενά με τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέου και την οικογένειά του. Συγκεκριμένα, στις 14 Απριλίου αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ το πρακτικό ορισμού νέας διαχειρίστριας της εταιρίας ΙΣΑΛΟΣ Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, η οποία μισθώνει από το καλοκαίρι του 2015 το δημοτικό αναψυκτήριο. Η νέα διαχειρίστρια είναι στενή φίλη της οικογένειας Μπέου όπως επίσης και ο σύζυγός της. Μάλιστα οι δύο οικογένειες,, κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας έκαναν στενή παρέα, καθώς διέμεναν σε διπλανά διαμερίσματα της ίδιας πολυκατοικίας σε περιοχή του Βόλου, ενώ ο σύζυγος συνόδευε τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο σε πολλές από τις δράσεις του.
Η είσοδος της νέα διαχειρίστριας όμως δεν έγινε με τρόπο ώστε να εξασφαλίζει διαφάνεια για την διαχείριση ενός περιουσιακού στοιχείου της πόλης, κάτι που δεν αφορά την ίδια την επιχειρηματία αλλά τη σημερινή διοίκηση του Δήμου, αφού ο προηγούμενος διαχειριστής της εταιρίας εκδήλωσε το ενδιαφέρον να παρατείνει τη μίσθωση του ακινήτου για 12 χρόνια με σκοπό να προχωρήσει σε ανακαίνισή του και λίγους μήνες μετά αποφάσισε να αποχωρήσει, μεταβιβάζοντας την επιχείρηση. Ο εν λόγω επιχειρηματίας ήταν από καιρό γνωστό ότι είχε μετακομίσει στην Αθήνα όπου και δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά, ενώ αντίστοιχη δράση είχε αναπτύξει και σε νησί των Κυκλάδων, ελέγχοντας την επιχείρηση που διατηρούσε στον Βόλο από μακριά.

Η παράταση μίσθωσης

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου στις 16 Ιουλίου 2019 εγκρίθηκε από την πλειοψηφία, με τη μορφή κατεπείγοντος, η παράταση μίσθωσης του δημοτικού ακινήτου στον Αναυρο κατά 12 χρόνια σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 41 του Ν. 4605/2019. Η αρχική μίσθωση είχε γίνει στις 25/6/2015 και ίσχυε για πέντε χρόνια, δηλαδή έως τις 24/6/2020. Έτσι με το αιτιολογικό ότι ο επιχειρηματίας ήθελε να προχωρήσει σε επενδύσεις στο χώρο, ζήτησε την παράταση της μίσθωσης με μηνιαίο μίσθωμα 3250 από 3100 που ήταν πριν. Τηρώντας τις προϋποθέσεις του νόμου που ήταν να μην έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές μισθωμάτων ή άλλες οφειλές προς τον Δήμο και υποβάλλοντας βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο για εκσυγχρονισμό και ανακαίνιση του ακινήτου, το οποίο εγκρίθηκε από την αρμόδια υπηρεσία, η παράταση πήρε το «πράσινο» φως. Κάτι όμως φαίνεται πως συνέβη στο μεσοδιάστημα και ο διαχειριστής της εταιρίας αποφάσισε να αποχωρήσει παραδίδοντας ένα φιλέτο της πόλης σε μια νέα ιδιοκτήτρια η οποία συνδέεται με πρόσωπα της Δημοτικής Αρχής Βόλου και χωρίς να έχει ενημερωθεί για αυτή τη σημαντική αλλαγή το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Σε κάθε περίπτωση για να ισχύσει και αυτό που δήλωσε χθες ο Δήμαρχος βόλου Αχιλλέας Μπέος για τη «γυναίκα του καίσαρα» με αφορμή το ενδεχόμενο εμπλοκής του δημοτικού συμβούλου Βόλου Τρ.Γκογκινούδη με κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή των Παλαιών, θα πρέπει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει υπό κανονικές συνθήκες να δοθούν πειστικές απαντήσεις ώστε να εξασφαλιστεί η διαφάνεια στη διαχείριση της περιουσίας του Δήμου Βόλου ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται αντίδραση της Δημοτικής Αρχής σε τυχόν πολεοδομικές ή άλλες παρατυπίες που καταγγέλλει η αντιπολίτευση για το συγκεκριμένο ακίνητο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.