Νίκος Πολίτης για απομάκρυνση Τσιώμου: «Δική μου επιλογή, ας κριθώ εγώ»

Ο νέος γραμματέας της ΝΕ Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ μιλά για την απόφασή του να συμμετάσχει ενεργά στο κόμμα

Ανοιχτά μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο νέος γραμματέας της ΝΕ Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Πολίτης τόσο για την απόφασή του να εμπλακεί ενεργά στο κόμμα, όσο και για την απόφασή του να επιλέξει ουσιαστικά νέα πρόσωπα στη Νομαρχιακή μη δίνοντας τη θέση της Αναπληρώτριας γραμματέας στην μέχρι πρότινος Γραμματέα κ. Φούλη Τσιώμου. Ο κ. Πολίτης τόνισε πως είναι δική του επιλογή αυτή και είναι έτοιμος να κριθεί. Αν και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την κ. Τσιώμου, σημείωσε όμως πως υπάρχουν άλλα άτομα με τα οποία μπορεί να επικοινωνήσει καλύτερα.

 

«Η απερχόμενη Γραμματέας έκανε μια πολύ σοβαρή δουλειά, έπεσε σε μια δύσκολη συνθήκη, καθώς από τα 13 άτομα της Νομαρχιακής, οι 6-7  είχαν φύγει από τον πρώτο χρόνο κι έμεινε μόνη της, πάλεψε μόνη της, διατήρησε και έφτιαξε τον χώρο, διαμόρφωσε ένα πολύ σωστό πλαίσιο και στο οικονομικό και σε όλα, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολίτης για την κ. Τσιώμου που η ίδια αυτοπροτάθηκε μεν για τη θέση της Αναπληρώτριας Γραμματέας, πρόταση όμως που δεν έγινε αποδεκτή με τη θέση να καταλαμβάνεται από την κ. Βακουφτσή.

Ο κ. Πολίτης αναφέρθηκε σε αυτό το γεγονός σημείωσε πως ήταν μία προσωπική του άποψη ότι εφόσον επιλέχθηκε εκείνος για Γραμματέας, θέλει γύρω του άτομα που να μπορεί να συνεργαστεί, άτομα που έχουν καλή επικοινωνία, έχουν συζητήσει περισσότερο, έχουν κοινό στόχο και  οπτική.

«Με την απερχόμενη γραμματέα δεν είχα τέτοια επικοινωνία. Θεωρώ και υποβάθμιση από γραμματέας να γίνει αν. γραμματέας. Είναι μια επιλογή δική μου, ας κριθώ εγώ», υπογράμμισε ο ίδιος.

Σε ότι αφορά δε στις τάσεις που υπάρχουν εντός του κόμματος και σε τοπικό επίπεδο ο νέος Γραμματέας σημείωσε πως υπάρχουν οι τάσεις, όμως οι γνώμες και οι διαφορετικές απόψεις είναι σημαντικές, γιατί μπορεί κανείς να πάρει τα θετικά αυτών. «Υπάρχει ομόνοια στον χώρο. Τάσεις υπάρχουν κι  αυτό είναι το καλό της δημοκρατίας. Να ακούμε κι άλλη άποψη και να πάρουμε τα θετικά της, να δημιουργήσουμε μια βέλτιστη κατάσταση. Αν για κάτι στη χώρα που πρέπει να είμαστε περήφανοι είναι το στοιχείο της απόλυτης δημοκρατίας», σχολίασε.

 

Δεν θέλω να είμαι παρατηρητής

Ο κ. Πολίτης μίλησε όμως και για την απόφασή του να εμπλακεί πιο ουσιαστικά με τα του ΠΑΣΟΚ, αν και ήταν ενταγμένος σε αυτό τον χώρο. Μετά από τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, το άνοιγμα της επιχείρησής του και τη δημιουργία οικογένειας ήρθε και η απόφαση για μια πιο πολιτική στάση στα πράγματα.

 

«Δεν μπορώ να κάθομαι και να είμαι παρατηρητής, θέλω να συνεισφέρω όσο μπορώ, με τον δικό μου οβολό, την δική μου πυγμή, τη θέληση με αυτό το κάτι παραπάνω, σε αυτό που λέγεται πολιτική, που επηρεάζει όλους μας. Πολιτική ασκούμε όλοι  οι πολίτες, δεν ασκείται μόνο από ένα Κοινοβούλιο, από βουλευτές. Οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία», είπε ο νέος Γραμματέας και συμπλήρωσε πως όλα όσα βίωσε ο ίδιος και η χώρα κατά τη δεκαετή κρίση αποτέλεσαν το έναυσμα για την ενεργή συμμετοχή του.

«Σκεπτόμενος ότι δεν θέλω να μείνω αμέτοχος σε αυτό, δεν έχω πολιτική στόχευση να γίνω βουλευτής , αλλά να είμαι μέσα στα πράγματα και να μπορέσω με τον τρόπο μου ή να διορθώσω στρεβλώσεις ή να προτείνω λύσεις και για την περιοχή μου  και για τη χώρα, ήθελα να εμπλακώ», εξήγησε, λέγοντας πως θέλει έναν καλύτερο τόπο για την δουλειά και την οικογένειά του και φυσικά για όλους τους πολίτες.

Αναφέρθηκε δε και στην πρόταση τοποθέτηση του Πρωθυπουργού για εισαγωγή εργαζομένων, με τον ίδιο να τονίζει πως πρέπει να μπουν όλοι σε μια λογική να βοηθήσουν τον τόπο, να μείνουν στον τόπο και έτσι θα βοηθηθούν και οι ίδιοι.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ανθρώπους γι’ αυτό το όραμα

Ο κ. Πολίτης επεσήμανε πως το ΠΑΣΟΚ έχει τους ανθρώπους γι’ αυτό το όραμα, μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς υπάρχει μια γενιά 40αρηδων με χρόνια εργασιακής εμπειρίας, χωρίς να είναι στον κομματικό σωλήνα, με ανθρώπους από την κοινωνία, ενώ και σε τοπικό επίπεδο υπάρχει αυτή η ανανέωση με ανθρώπους που προέρχονται από  πολλούς κλάδους, εργασιακούς, ακαδημαϊκούς, σε κοινωνικούς φορείς.

«Θέλουμε να προσπαθήσουμε για το καλύτερο ξεκινώντας από τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και να εργαστούμε για το κοινωνικό καλό», κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.