Νοσηλευτές: «Οι άνθρωποι που κρατούν το χέρι του ασθενή στα καλά και στα δυσάρεστα» (φωτογραφίες)

Τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή στο Νοσοκομείο Βόλου

Είναι οι άνθρωποι που κρατούν το χέρι των ασθενών στα καλά αλλά και στα δυσάρεστα. Που με τις γνώσεις και τη φροντίδα τους στέκονται στο πλευρό των ασθενών, μικρών και μεγάλων. Σήμερα εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή και το προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου τίμησε την ημέρα, στέλνοντας μήνυμα για ενίσχυση αλλά και για υγεία όλων.

Αρτοκλασία πραγματοποιήθηκε σήμερα στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου Βόλου, με τον Σύλλογο εργαζομένων και τη Διοίκηση να τιμούν όσους νοσηλευτές και εργαζόμενους έχασαν τη ζωή τους αλλά και όσους συνεχίζουν με τις γνώσεις, την εμπειρία, το μεράκι και την αγάπη τους προς το επάγγελμα και τον πάσχοντα να προσφέρουν στο σύστημα υγείας.

Παρόντες στην εκδήλωση, νοσηλευτές, νοσηλεύτριες, προϊσταμένες των Τμημάτων, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιάννης Ντόκος, ο Υποδιοικητής κ. Σταύρος Μπαμπούνης, η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Κατερίνα Χαρανά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Ντίνος Μηνδρινός, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών κ. Νίκος Χαυτούρας, ενώ βρέθηκαν και εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή εργασίας, εξαιτίας μη εμβολιασμού τους.

Τους νοσηλευτές του Νοσοκομείου Βόλου ευχαρίστησε για την προσφορά τους ο Διοικητής κ. Ντόκος. Η νοσηλευτική υπηρεσία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του ΕΣΥ, τόνισε και επεσήμανε πως οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες έχουν δώσει αγώνες και ιδίως στην πανδημία, ενώ πολλοί έχουν χάσει τη ζωή τους. «Ο αγώνας που δίνουν δεν μπορεί να περιγραφεί. Είναι μεγάλος και όλοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Εμείς είμαστε δίπλα τους, κοντά τους, τους ενισχύουμε με προσωπικό και πιστεύω ότι παρόλο που η πανδημία δεν τελείωσε, θα βγούμε στο τέλος νικητές και αλώβητοι χωρίς να έχουμε άλλα θύματα. Στο τέλος θα νικήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντόκος.

Η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ. Χαρανά μετέφερε το διεθνές μήνυμα για την ημέρα, επισημαίνοντας πως το νοσηλευτικό προσωπικό  πρέπει να προστατευτεί και να ενισχυθεί από την πολιτεία, ενώ σχολίασε πως στο εξωτερικό κλείνουν τμήματα εξαιτίας της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, κάτι που θα πρέπει στην Ελλάδα να αποφευχθεί. «Χρόνια πολλά στο Νοσηλευτικό προσωπικό που με το σύνολο των δυνάμεων του για την αναχαίτιση της πανδημίας, συνεχίζει με γνώμονα την παροχή υψηλής ποιότητας περίθαλψης. Χρόνια πολλά στη ραχοκοκαλιά του συστήματος υγείας που βρίσκεται πάντα δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο, αθόρυβα με ήθος, ενσυναίσθηση και επαγγελματισμό. Προστατέψτε τα δικαιώματα του Νοσηλευτικού προσωπικού. Προστατέψτε το σύστημα υγείας», ήταν η ευχή της κ. Χαρανά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Μηνδρινός ζήτησε να γίνουν πράξεις οι υποσχέσεις των κυβερνώντων και να δουν επιτέλους τις μόνιμες προσλήψεις που έχουν ανακοινωθεί. Σε ότι αφορά την τροπολογία που θέλει να επανέρχονται στο σύστημα υγείας στις διοικητικές υπηρεσίες όσοι είναι σε αναστολή εργασίας, ο ίδιος σχολίασε πως « δεν κινδυνεύει η δημόσια υγεία από τους συναδέλφους. Θέλουμε να γυρίσουν οι συνάδελφοι, να βοηθήσουν και να προσφέρουν».

Για απαξίωση που λαμβάνει από την πολιτεία το νοσηλευτικό προσωπικό έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών κ. Νίκος Χαυτούρας, επισημαίνοντας πως δίχως νοσηλευτές δεν μπορεί να υπάρξει ισχυρό σύστημα υγείας.

«Δίπλα στον ασθενή στην καλή και στην κακή είδηση»

Η κ. Ελένη Καρακασίλη, γενική γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Βόλου και νοσηλεύτρια στο τμήμα Περιτοναϊκής Κάθαρσης μίλησε για το ανθρώπινο κομμάτι του νοσηλευτικού επαγγέλματος. Μετέφερε μια έκφραση της Florence Nightingale, της αγγλοϊταλίδας φιλάνθρωπου που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής σημειώνοντας πως «Οι ασθενείς υποφέρουν πολύ περισσότερο από άλλα προβλήματα που δεν έχουν σχέση με τον φάκελο ασθενείας τους, αυτό το κομμάτι δηλαδή που ασχολούνται οι γιατροί». Οι νοσηλευτές, όπως είπε η κ. Καρακασίλη,  πρέπει να επιλύσουν και αυτά τα προβλήματα και να απαλύνουν τον πόνο. Ο νοσηλευτής είναι κοντά και σε αυτόν που μαθαίνει την καλή είδηση, ότι θα είναι υγιής, με αυτόν που ακούει την κακή είδηση, είναι δίπλα στον ετοιμοθάνατο, δίπλα σε αυτόν που θα βγει από το χειρουργείο. Είναι σε όλες τις δύσκολες στιγμές, περνά περισσότερες ώρες με τους ασθενείς και σίγουρα είναι πιο ανθρώπινος ο παράγοντας που σχετίζεται μαζί του.

Δείτε φωτογραφίες 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.