Ολη η εστίαση «βουβή» εκτός από το «κρατίδιο» του Τσουγκριά (video)

Στραβά μάτια από Χαρδαλιά στην παρανομία του φίλου του Αχιλλέα Μπέου

Μπορεί η κοινωνική ζωή στη χώρα να επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα και οι επιχειρήσεις εστίασης να αγωνίζονται να επιβιώσουν σε ένα ασφυκτικό υγειονομικό πλαίσιο, όπου απαγορεύεται μάλιστα η μουσική, οι κανόνες όμως δεν φαίνεται να ισχύουν για όλους. Μπορεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς να εμφανίζεται αυστηρός απέναντι στους επιχειρηματίες που διεκδικούν την άρση της απαγόρευσης εκτέλεσης μουσικής, αποδεικνύεται όμως διαλλακτικός για να μην πούμε ότι κλείνει ουσιαστικά τα μάτια, όταν οι κανόνες δεν εφαρμόζονται από τον καλό του φίλο και Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο. Το προηγούμενο σαββατοκύριακο η οικογένεια Μπέου εγκαινίασε τη λειτουργία μπιτς μπαρ στον Τσουγκριά της Σκιάθου, με καλεσμένο τον Σάκη Ρουβά και τη σύζυγό του Κάτια Ζυγούλη. Όπως αποδεικνύεται από βίντεο που ανάρτησε ο δημοφιλής τραγουδιστής στο instagram, στο ανεξάρτητο «κρατίδιο» του Τσουγκριά φαίνεται πως δεν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες όπως σε ολόκληρη τη χώρα, αφού ακούγεται ξεκάθαρα δυνατή χορευτική μουσική που έπαιζε από τα ηχεία, υπό τους ήχους της οποίας μάλιστα διασκέδαζαν και χόρευαν οι θαμώνες.

Για το θέμα της μουσικής η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, ζήτησε με εξώδικό της από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά να προσκομίσει εντός τριών ημερών μελέτες που να αποδεικνύουν ότι η μουσική σε εξωτερικούς χώρους προκαλεί υπερμετάδοση του ιού.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του υφυπουργού ο ποίος υποστήριξε ότι «η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού και αυτό έχει αποδειχθεί παγκοσμίως από μεγάλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα και όλους τους λοιμωξιολόγους».

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν γίνονται έλεγχοι σε όλες τις επιχειρήσεις, χωρίς εξαιρέσεις, ακόμη και όταν πρόκειται για φίλους του υφυπουργού, όπως ο Αχιλλέας Μπέος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.