Οργή συνταξιούχων για τα «χαράτσια» σε παραπεμπτικά και σε εμβόλια!

Πυρά του Ενιαίου Δικτύου κατά του Άδωνι Γεωργιάδη

Στα κάγκελα βρίσκονται για μία ακόμη φορά οι συνταξιούχοι απέναντι στις αποφάσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς βλέπουν ότι το κόστος για την υγεία τους συνεχώς αυξάνεται, ενώ πολλοί λαμβάνουν συντάξεις που μετά βίας φτάνουν τα 600 ευρώ. Οι αποφάσεις περί «χαρατσιού» 1-3 ευρώ στα παραπεμπτικά για τις ιατρικές εξετάσεις, αλλά και το επίσης «χαράτσι» των πέντε ευρώ για το κάθε εμβόλιο κορωνοϊού έχει προκαλέσει ήδη έντονες αντιδράσεις, με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων να εκδίδει σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας και να κάνει λόγο για συνεχόμενη προσπάθεια διάλυσης του ΕΣΥ και ιδιωτικοποίησης της Υγείας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δικτύου, Νίκος Χατζόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή έκανε λόγο για ξεκάθαρη έστω και σταδιακή προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Υγείας και του ΕΣΥ. «Αυτή είναι η πολιτική τους και φαίνεται πλέον κάθε μέρα. Τι μας λένε τώρα; Ότι θα πληρώνουμε το εμβόλιο πέντε ευρώ συν ΦΠΑ. Ότι για τις εξετάσεις θα υπάρχει ένα πρόσθετο κόστος 1-3 ευρώ στα παραπεμπτικά. Άρα πάνε κατευθείαν για τη διάλυση» σημείωσε για να συμπληρώσει: «Το θέμα είναι ότι αυτός ο κόσμος που παίρνει 500-600 ευρώ θα πεθάνει και δεν θα πηγαίνει ούτε στους γιατρούς. Αυτό θέλουν να εφαρμόσουν απ’ ότι φαίνεται, έστω και κομματιαστά. Βάζουν χρέωση πέντε ευρώ στα εμβόλια για τον κορωνοϊό, έστω κι αν αυτά παρέχονται δωρεάν από την ΕΕ».

Όπως αναφέρει και στην ανακοίνωσή του το Δίκτυο: «Ο νέος τιμοκατάλογος της ντροπής, «ευγενική προσφορά» του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη προς τα 2,5 εκατ. των συνταξιούχων, είναι εδώ και περιλαμβάνει ένα νέο χαράτσι στα παραπεμπτικά! Έχουμε και λέμε:

-Για διαγνωστικές εξετάσεις πρόσθετο κόστος 1-3 ευρώ.

-Για εμβόλιο κορωνοϊού, κόστος 5 ευρώ (μικρή λεπτομέρεια, τα εμβόλια αυτά η χώρα τα έλαβε… τζάμπα από την ΕΕ! Οι ασφαλισμένοι όμως, άρα και οι συνταξιούχοι, θα πρέπει εφεξής να τα πληρώνουν).

Είναι το νέο χτύπημα σε βάρος όλων ανεξαιρέτως των ασφαλισμένων, αλλά κυρίως των συνταξιούχων,  που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να πραγματοποιούν διαγνωστικές εξετάσεις λόγω ηλικίας ή να κάνουν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, για να αποφύγουν τα χειρότερα. Αλλά, αυτό γιατί να απασχολεί τον κ. Γεωργιάδη;».

Άλλωστε οι συνταξιούχοι αναφέρουν ότι έχουν προηγηθεί κι άλλες αποφάσεις από πλευράς Άδωνι Γεωργιάδη προς την ίδια κατεύθυνση, λίγες μόλις εβδομάδες από την ανάληψη των καθηκόντων του. «Φρόντισε να αυξήσει τις τιμές «σε ένα τσουβάλι» φάρμακα, φρόντισε να νομιμοποιήσει το φακελάκι με τα απογευματινά χειρουργεία και τώρα επιβάλλει αυξήσεις και στα παραπεμπτικά για εξετάσεις ή ακόμα και εμβόλια! Έπεται και συνέχεια, δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία. Αυτό που ξεχνάει όμως ο κ. Γεωργιάδης είναι ότι μπορεί να κοροϊδεύει λίγους για μεγάλο χρονικό διάστημα, ή πολλούς για μικρό χρονικό διάστημα, δεν μπορεί όμως να κάνει το ίδιο για όλους και για πάντα!» σημειώνει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ αποκάλυψε ότι ακόμη και οι συντάξεις πλέον τίθενται σε κίνδυνο, καθώς με βάση τον νόμο Βρούτση αναμένεται να γίνει επανυπολογισμός των απολαβών και να υπάρξουν απώλειες ακόμη και 150 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσει η Πολιτεία επιστροφή χρημάτων αναδρομικά!

Πάντως επεσήμανε ότι ο κόσμος μπορεί να κάνει τα πάντα για ν’ αντιδράσει και ν’ ανατρέψει αυτές τις πολιτικές, αν ενωθεί. «Οι εκλογές είναι μπροστά μας και ο κόσμος να αποφασίσει. Να σκοτώσουμε κάποιον δεν μπορούμε, αλλά πρέπει ο κόσμος ν’ αλλάξει τη στρατηγική και την πολιτική της χώρας που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια» σημείωσε, με το ΕΝΔΙΣΥ να στέκεται δίπλα στους συνταξιούχους και τους καλεί να συμπορευτούν μαζί του, για να αντιδράσουν συντεταγμένα απέναντι σε αυτές τις άθλιες όπως τις χαρακτηρίζει πολιτικές, που στόχο έχουν την καταδίκη 2,5 εκατ. συνταξιούχων στην απόλυτη εξαθλίωση.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.