Π. Βαφίνης στο Ράδιο ΕΝΑ: “Το χιόνι φτάνει τους 15 πόντους στους οικισμούς και τους 25 στα ορεινά”

Η εικόνα στην Αλόννησο

Χιονοπτώσεις σημειώνονται και στην Αλόννησο, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Δήμαρχος του νησιού κ. Πέτρος Βαφίνης η έντονη χιονόπτωση εκδηλώθηκε από τις 3 τα χαράματα έως τις 6 το πρωί και από την αρχή του φαινομένου επιχειρούν μηχανήματα του δήμου αλλά και μισθωμένα ιδιωτικά.

Αυτή τη στιγμή το χιόνι έχει φτάσει τος 10-15 πόντους μέσα στους οικισμούς και τους 25-30 στα ορεινά.

Σύμφωνα με τον κ. Βαφίνη έχουν καθαριστεί  σχεδόν όλοι οι δρόμοι μέσα στους οικισμούς. “Αυτή τη στιγμή μηχανήματα καθαρίζουν σε Στενή Βάλα, Γέρακα, Αγ, Δημήτριο και θα προχωρήσουν και προς τις  κτηνοτροφικές μονάδες. Έως τις 12.30 θα ανοίξουμε όλο το οδικό δίκτυο νησιού για να μην χρειάζονται αλυσίδες”, ανέφερε ο Δήμαρχος και σημείωσε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει αραιή χιονόπτωση, που σύμφωνα όμως με τις προγνώσεις θα ενταθεί προς το μεσημέρι.

Ο Δήμος, τόνισε είναι επί ποδός με ανθρώπινο δυναμικό και μηχανήματα και υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν προβλήματα με το ρεύμα. Αύριο Τρίτη θα γίνει γνωστό, ανάλογα και με την πορεία της κακοκαιρίας εάν θα μπορέσει το δελφίνι να προσεγγίσει το νησί, καθώς σήμερα, Δευτέρα δεν υπάρχει δρομολόγιο προς το νησί.

Τέλος, ο κ. Βαφίνης μίλησε και για την πορεία των εμβολιασμών, σημειώνοντας πως οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών έχουν ξεκινήσει και στην Αλόννησο, χωρίς όμως μεγάλη προσέλευση. Σε ότι αφορά όμως στους ενήλικες το θετικό, όπως είπε ο Δήμαρχος είναι πως έχουν γίνει αρκετοί νέοι εμβολιασμοί α και β δόσης, ενώ οι εμβολιασμοί γ δόσης πηγαίνουν πολύ καλά.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.