Πάνω από ογδόντα ασθενείς με κορωνοϊο στο Νοσοκομείο Βόλου, έξι στη Μ.Ε.Θ.

Ενώ καταγράφηκαν έξι νέοι θάνατοι- Κρούσματα και σε ιδιωτική κλινική

Δεν έχει τελειωμό η λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού στον Βόλο. Μέσα σε λιγότερο από 24ωρες ακόμη έξι συμπολίτες «έφυγαν» από τη ζωή, ενώ πάνω 80 συνεχίζουν να νοσηλεύονται στις κλινικές Covid του Νοσοκομείου Βόλου. Τη δική τους μάχη όμως δίνουν να κρατηθούν στη ζωή και έξι άνθρωποι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid, με τους τρεις από αυτούς να είναι 50αρηδες.
Δραματική είναι η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Βόλου. Κάθε μέρα, κάθε νύχτα, γιατροί και νοσηλευτές δίνουν το 100% των δυνάμεών τους προκειμένου να περιθάλψουν τους ασθενείς, που συνεχώς αυξάνονται.
Στη μάχη τους όμως αυτή, δυστυχώς υπάρχουν και θύματα, με τη λίστα των νεκρών από κορωνοϊό να αυξάνεται δραματικά.
Την Τετάρτη νωρίς το απόγευμα, καταγράφηκαν δύο θάνατοι νοσούντων που νοσηλεύονταν στο Αχιλλοπούλειο ηλικίας 66 και 83 ετών, στις 2 περίπου τα ξημερώματα της Πέμπτης καταγράφηκε ακόμη ένα θύμα του κορωνοϊού ηλικίας 92 ετών, ενώ τις 7.30 το πρωί της Πέμτης άφησε την τελευταία του πνοή ένας 76χρονος. Στη διάρκεια της ημέρας οι νεκροί αυξήθηκαν, καθώς ένας άνδρας 80 ετών και μία γυναίκα 84 έχασαν τη μάχη με το θάνατο. Συνολικά 108 νέα κρούσματα στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, εκ των οποίων το ένα στις Β. Σποράδες.
Στο μεταξύ οι κλινικές covid έχουν κυριολεκτικά γεμίσει από ασθενείς. Χθες νοσηλεύονταν πάνω από 80 ασθενείς, τρεις νοσηλεύονταν σε θαλάμους αρνητικής πίεσης και έξι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid. Από τους έξι στη ΜΕΘ, οι τρεις είναι διασωληνωμένοι, ενώ οι μισοί είναι ηλικίας 50 ετών περίπου.

Στο Πανεπιστημιακό 4χρονο παιδί με τη μητέρα του

Ένα 4χρονο παιδάκι θετικό στον κορωνοϊό και η μητέρα του, επίσης θετική στον ιό, που νοσηλεύονταν τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο Βόλου, μεταφέρθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, προκειμένου να συνεχίσουν εκεί τη νοσηλεία τους.
Έξι κρούσματα και σε ιδιωτική κλινική
Τέλος, έξι κρούσματα εντοπίστηκαν σε ιδιωτική κλινική της πόλης, όλα σε νοσηλευομένους. Αμέσως κλήθηκε ο ΕΟΔΥ και χθες πραγματοποιήθηκαν πάνω από 80 μοριακά τεστ κορωνοϊού, προκειμένου να ελεγχθούν εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.