Παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητά ο Ν. Φορτούνας για την επένδυση Αλατά

Εκτός από εισαγγελική παρέμβαση, για να ξεκολλήσει ο φάκελος από την Αποκεντρωμένη

Έντονη ήταν η αντίδραση του δημάρχου Νοτίου Πηλίου Νίκου Φορτούνα για το θέμα της επένδυσης στον Αλατά, που ζητάει παρέμβαση ακόμη και του ίδιου του πρωθυπουργού για το θέμα, καθώς και εισαγγελική παρέμβαση για να ξεκολλήσει ο φάκελος του ΣΧΟΟΑΠ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση όπου βρίσκεται, από τις αρχές Αυγούστου. Ο δήμαρχος κατήγγειλε τον εκπρόσωπο της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κώστα Βολιώτη, τονίζοντας ότι αν δεν υπήρχε αυτός ο άνθρωπος, η επένδυση θα λειτουργούσε.
Ο δήμαρχος Ν. Πηλίου μίλησε στο «Ράδιο Ένα» και επισήμανε ότι «προς δόξα και τιμή όλων των κυβερνήσεων, στις 25 Σεπτεμβρίου 1998, υπογράφηκε η σύμβαση με τους επενδυτές στον Αλατά. Πέρασαν ακριβώς 20 χρόνια και μετά μιλάμε για ανάπτυξη και για επενδύσεις. Είναι για να γελάει κανείς».

«Υπερ…. πρωθυπουργός
της Ελλάδας ο Κ. Βολιώτης»

«Όλη αυτή την κατάσταση τη δημιούργησε ο υπερπρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Βολιώτης, που τον καταγγέλλω δημοσίως. Αν δεν υπήρχε αυτός ο άνθρωπος ο Αλατάς θα λειτουργούσε σήμερα. Με τις προσφυγές που έκανε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Δικαστήριο δεν είπε όχι στην επένδυση, απλά ζήτησε να ενταχθεί στο χωροταξικό σχέδιο για να προχωρήσει», τόνισε ο κ. Φορτούνας.
Ο δήμαρχος είπε ότι προχώρησε το ΣΧΟΟΑΠ Τρικερίου και της νησίδας Αλατά, ενώ οι αντιρρήσεις ήταν, ότι η νησίδα είναι κάτω των 500 στρ. ενώ αποδείχτηκε ότι είναι 550 στρ. και ότι είναι γη υψηλής παραγωγικότητας, κάτι που επίσης ξεπεράστηκε και κατατέθηκε ο ολοκληρωμένος φάκελος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
«Ο φάκελος βρίσκεται εκεί από τις αρχές Αυγούστου μέχρι σήμερα και ενώ ο αρμόδιος υπάλληλος, θα έπρεπε να εισηγηθεί με έκθεση, δεν το έπραξε με τη δικαιολογία ότι αναμένεται το χωροταξικό της Θεσσαλίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φορτούνας.

Ο δήμαρχος Ν. Πηλίου, τόνισε ότι με τη λογική αυτή πρέπει να παραλύσει το Κράτος, επειδή κάποτε έχει αποφασιστεί να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα και δήλωσε ότι απαιτεί εισαγγελική επέμβαση για το θέμα, καθώς καθυστερεί ένας υπάλληλος να γνωμοδοτήσει αν ο φάκελος είναι εντάξει ή όχι, ώστε να ακολουθήσει η υπογραφή από τον συντονιστή κ. Ντίτορα.
Ο κ. Φορτούνας είπε ότι ζήτησε ραντεβού με τον υπουργό για να τον ενημερώσει, θα δει που βρίσκεται το θέμα και σκοπεύει να στραφεί δικαστικά για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση «διότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σταματάει μια επένδυση και την ανάπτυξη μιας περιοχής», όπως είπε.
Κατήγγειλε δε τον κ. Βολιώτη ότι μάζεψε τις υπογραφές κατοίκων που έχουν εξοχικά σπίτια στο Λαύκο, προσέφυγε στο ΣτΕ και εμφανίστηκαν όλα αυτά τα προβλήματα που «φρενάρουν» την επένδυση για δύο δεκαετίες.

Παρέμβαση του πρωθυπουργού

Ο δήμαρχος Ν. Πηλίου, ζητάει την παρέμβαση του πρωθυπουργού για το θέμα, με επιστολή που έστειλε στο γραφείο του, στα γραφεία των υπουργών κ.κ. Σταθάκη και Φάμελλο, προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και προς το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι το έγγραφο που υπάρχει είναι τεκμηριωμένο και η νησίδα ανήκει στη ζώνη Α’ που μπορεί να γίνει η επένδυση.
Όπως ανέφερε, η χώρα δεν θα πάει μπροστά, αν χαθεί μια επένδυση της τάξης των 200 εκ. € με 300 θέσεις εργασίας, που θα ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα στην περιοχή με τα προϊόντα που παράγει και με τη μεταποίησή τους, μπορεί να πάει στη δευτερογενή παραγωγή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.