Παύλος Πολάκης στο Ράδιο ΕΝΑ: «Ο Κ. Μαραβέγιας είναι διπλά έκθετος- Στη Βουλή ο φάκελος»

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να έρθει στη Βουλή ο φάκελος της αίτησης χρηματοδότησης

Διπλά έκθετο χαρακτηρίζει ο πρώην Αν. Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης τον Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ κ. Κώστα Μαραβέγια, με αφορμή την αίτηση εταιρείας της συζύγου του για χρηματοδότηση από τον Αναπτυξιακό Νόμο με 4,2 εκ. ευρώ, όταν το κεφάλαιο της εταιρείας ήταν μόλις 5000 ευρώ και για επένδυση που αφορούσε σε Κέντρο Αποκατάστασης. Ο κ. Πολάκης μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να έρθει στη Βουλή ο φάκελος της αίτησης χρηματοδότησης, προκειμένου να εξεταστεί και να γίνει γνωστό πως και ποιος αποφάσισε να εγκριθεί.

“Είναι ηλίου φαεινότερο με βάση και τις απαντήσεις που ο ίδιος ο κ. Μαραβέγιας έδωσε στα κοινωνικά δίκτυα και στη σελίδα του προσπαθώντας ανεπιτυχώς να πείσει περί της αγνότητας των προθέσεων και ότι δεν τρέχει τίποτα, ότι ο ίδιος είναι πίσω από αυτή την εταιρεία.  Το ζουμί είναι ότι έστησε μία ΙΚΕ και μπόρεσε και πήρε επειδή είναι βουλευτής της ΝΔ, επειδή είναι μέλος αυτής της συμμορίας που κυβερνά αυτή τη χώρα, επιδότηση από τον Αναπτυξιακό 4,2 εκ. ευρώ και αυτό που παραμένει ακόμη σχετικά σκοτεινό είναι εάν πήρε προέγκριση δανείου για 4,5,6 εκ. για να παρουσιάσει ότι έχει τα χρήματα της επένδυσης ή δεν τα πήρε.  Ό,τι και να έχει γίνει, είναι διπλά έκθετος. Εάν πήρε τέτοια προέγκριση, ποια είναι η τράπεζα αυτή που με τέτοια εισοδήματα που δηλώνει και με χρέη 290.000 ευρώ του δίνει προέγκριση για 6εκ. και που είναι ο Στουρνάρας να ελέγξει την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος, η οποία απειλείται όπως έκανε με το δικό μου δάνειο των 100.000 ευρώ, το καθόλα νόμιμο σε όλα τα επίπεδα. Εάν δεν το πήρε το δάνειο, τότε είναι έκθετος ο Γεωργιάδης, ο Παπαθανάσης και ο υπηρεσιακός μηχανισμός του Υπουργείου που έδωσε την έγκριση να πάρει τα 4,2 εκ.”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

Υποστήριξε δε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να έρθει ο φάκελος της αίτησης χρηματοδότησης στη Βουλή, προκειμένου να φανούν τα έγγραφα που είχαν προσκομιστεί και κυρίως εάν υπήρχε έγκριση από τράπεζα, που έλεγε ότι θα προχωρήσει στον δανεισμό. Εάν δε υπήρχε αυτή η έγκριση, τότε ο κ Πολάκης αναρωτήθηκε πως ο φάκελος τελικά εγκρίθηκε για να λάβει επιδότηση από τον Αναπτυξιακό.

“Ήταν απαραίτητο να υπάρχει έγκριση δανείου για να εξεταστεί ο φάκελος. Χωρίς την απόδειξη ότι έχεις τα υπόλοιπα χρήματα της επένδυσης δεν εγκρίνεται η επιδότηση από τον Αναπτυξιακό. Μη δουλευόμαστε μεταξύ μας”, επεσήμανε ο πρώην Υπουργός.

Ο Μαραβέγιας γυρίζει να βρει Γηροκομεία και Κλινικές- Η σχέση με Λαρισαίο επιχειρηματία

Στο μεταξύ ο κ. Πολάκης επιτέθηκε στον κ. Μαραβέγια και για την εξήγηση του δεύτερου, πως το σχέδιο της δημιουργίας Κέντρου Αποκατάστασης, μέσω της χρηματοδότησης από τον Αναπτυξιακό Νόμο ήταν ένα σχέδιο επί χάρτου.

“Ήταν σχέδιο επί χάρτου; Τι πάει να πει; Καταθέτεις με μονοπρόσωπη ΙΚΕ με κεφάλαιο 5000 ευρώ αίτημα για να πάρεις 4,5 εκ. επιδότηση, εγκρίνεται και είναι σχέδιο επί χάρτου; Εγώ λέω ότι αυτή είναι η αρπαχτή που ήθελε να κάνει ο Μαραβέγιας, γιατί ξέρει πως δεν θα ξαναβγεί. Το ξέρω όπως το ξέρει κι αυτός. Ο οποίος γυρίζει και προσπαθεί να βρει κτήρια από Γηροκομεία κι από κλινικές για να τα αγοράσει. Με τι λεφτά θα τα αγοράσει; Με αυτά που χρωστά στην τράπεζα, με αυτά που θα πάρει ως δάνειο ή με αυτά που θα έπαιρνε ως επιδότηση. Προκύπτουν και κάποια στοιχεία για αγορές κάποιων κλινικών ή κάποιων γηροκομείων που έχει πάει ο κ. Μαραβέγιας, αυτά θα βγουν τις επόμενες ημέρες και πιο επίσημα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί πως θα συνεχίσει να μιλά για τις δραστηριότητες του κ. Μαραβέγια, με τον ίδιο να αναφέρει για το όνομα ενός Λαρισαίου επιχειρηματία που ασχολείται με μάσκες. Στο ερώτημα δε εάν υπάρχει συνεργασία των δύο ο κ. Πολάκης σημείωσε πως ” Αυτό μένει να αποδειχτεί. Ο Λαρισαίος έχει και κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα και μπορεί να ενδιαφέρεται να ανοίξει και στον Βόλο. Υπάρχουν πληροφορίες δημοσιογραφικές γι’ αυτό και δεν έχω βγει να το πω επίσημα. Όταν το έχω επίσημα θα το πω με το όνομά του. Εγώ δεν ντρέπομαι να πω τα πράγματα με το όνομά τους, όταν είμαι σίγουρος. Όπως και τα υπόλοιπα με τα Γηροκομεία και τις Κλινικές που ψάχνει ή που γύριζε γύρω γύρω εκεί στον Βόλο ο κ. Μαραβέγιας , θα τα πούμε κι αυτά πολύ επίσημα”.

Εκείνο που θέτει ως πρώτο βήμα ο πρώην Υπουργός είναι να  έρθει ο φάκελος της αίτησης χρηματοδότησης στη Βουλή. “Να δούμε τι είχε μέσα και ποιος έχει την ευθύνη. Να δούμε τις ευθύνες του κ. Γεωργιάδη, του κ. Παπαθανάση, του υπηρεσιακού μηχανισμού, το εάν το ενέκρινε το δάνειο ορκωτός ελεγκτής μόνο χωρίς υπάλληλο υπηρεσιακό του Υπουργείου Ανάπτυξης με βάση την τροπολογία που κατέβασε ο κ. Γεωργιάδης, που άλλαξε τον νόμο του 2016. Γιατί έκανε αυτή την αλλαγή στον νόμο μας; Επέτρεψε την έγκριση των επενδυτικών σχεδίων να τη δουν ορκωτοί ελεγκτές, εάν δεν απαντήσει γρήγορα ο υπηρεσιακός μηχανισμός του Υπουργείου. Εγώ κερνάω, εγώ παραγγέλνω. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας, να κάνουμε τους πλούσιους, πλουσιότερους και τους φτωχούς, φτωχότερους. Ο Γεωργιάδης και ο Παπαθανάσης την έβαλαν την τελική υπογραφή, αλλά να δούμε ποιος εισηγήθηκε να πάρει 4,2 εκ. μια μονοπρόσωπη ΙΚΕ με 5000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο”, κατέληξε ο κ. Πολάκης.

Κατ’ ευφημισμό λέγεται ελληνική δικαιοσύνη- Τι πρέπει να αλλάξει άμεσα

Στο μεταξύ ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε και στην υπόθεση Siemens και στην απαλλαγή λόγω παραγραφής των αδικημάτων, τονίζοντας πως θα πρέπει να υλοποιηθούν οι τέσσερις προτάσεις που ο ίδιος έχει καταθέσει, καθώς όπως επεσήμανε, είναι ο μοναδικός τρόπος για να αλλάξει πορεία η κατ’ ευφημισμό ελληνική δικαιοσύνη.

«Δυστυχώς ένα πολύ μεγάλο κομμάτι στους ανώτερους κύκλους της είναι και διεφθαρμένο και σάπιο. Έχω κάνει τέσσερις προτάσεις. Οι άνω των 60 να προχωρήσουν σε εθελοντική αποστρατεία. Οι ανώτεροι βαθμοί που είναι ξεδιαλεγμένοι είναι αυτοί που γίνεται και όλο το παιχνίδι, μην κλείνουμε τα μάτια.  Δεύτερον πρέπει να υπάρξει είτε πολύ μεγάλη αύξηση των εισακτέων στη Σχολή Δικαστών, είτε και δεύτερη Σχολή Δικαστών, που να μπορέσει να παράξει τα πρώτα χρόνια 400-500 δικαστές τον χρόνο από δικηγόρους που θέλουν να ασχοληθούν με τον δικαστικό κλάδο, για να ενισχυθεί με νέο αίμα το δικαστικό Σώμα, διότι οι  3300 συνολικά δικαστές, εισαγγελείς, πρωτοδίκες, εφέτες κτλ που απαρτίζουν το δικαστικό Σώμα στη χώρα δεν φτάνουν για να διερευνήσουν και να απονείμουν δικαιοσύνη. Και οι δύο άλλες προτάσεις, που εδώ φαίνεται χαρακτηριστικά για τη Siemens ότι υποθέσεις που αφορούν διασπάθιση δημοσίου χρήματος θα πρέπει πρώτα να ενοποιηθεί η προανάκριση με την κύρια ανάκριση, γιατί στη Siemens στην κύρια ανάκριση χαθήκαν 7-8 χρόνια. Έγινε η προανάκριση, βρέθηκαν τα στοιχεία, ασκήθηκαν οι διώξεις και μετά ξανά ανάκριση από την αρχή. Και η τελευταία πρόταση είναι όταν πηγαίνει στο Δικαστήριο να μην έχει αναβολές πάνω από 1-1,5 μήνα σε οποιονδήποτε βαθμό. Γιατί με τον τεράστιο χρόνο καθυστέρησης της κύριας ανάκρισης και με τις πολλαπλές αναβολές στο στάδιο της εκδίκασης στους διαφορετικούς βαθμούς οδηγήθηκαν στην ιστορία της παραγραφής τα λαμόγια της Siemens με επικεφαλής τον Χριστοφοράκο. Άμα δεν αλλάξει αυτό, δεν ξεβρομίζει η χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

Τόνισε δε πως από πέρυσι έχει καταθέσει στοιχεία ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της πρώην Γεν. Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής για απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων και υπερτιμολογήσεις υλικών και έναν χρόνο δεν έχει κουνηθεί κανείς στην Εισαγγελία.

«Είναι δικαιοσύνη αυτή; Σαπίλα είναι από πάνω ως κάτω», σχολίασε.

Ο Μητσοτάκης είναι επικεφαλής μιας εγκληματικής συμμορίας που πίνει το αίμα της χώρας

Σε ότι αφορά στο θέμα των υποκλοπών και την προανακριτική που ολοκληρώθηκε στη Βουλή, ο πρώην Υπουργός έριξε τα βέλη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον επικεφαλής μιας εγκληματικής συμμορίας, που πίνει το αίμα της χώρας.

Μιλώντας για την προανακριτική, ο κ. Πολάκης τη χαρακτήρισε μασκαριλίκι που έστησε η ΝΔ, διότι όπως είπε « το φως παντού, ήταν σκοτάδι παντού. Δεν δέχτηκαν να φωνάξουν κανέναν από τους μάρτυρες που έπρεπε, απλά να κουκουλώσουν επικαλούμενοι το απόρρητο. Αυτή η ανεκδιήγητη Εισαγγελέας η κ. Βλάχου το όργανο του Μητσοτακέικου που υπέγραφε τις παρακολουθήσεις χωρίς δεύτερη κουβέντα με βάση ότι της έστελνε ο Κοντολέων , ο αρχιμουσικός παρακολουθητής, που έπαιρνε εντολές από τον ξάδερφο Δημητριάδη. Το Ειδικό Δικαστήριο που έρχεται κι αυτό μετά την αλλαγή την πολιτική και θα τα αποκαλύψει όλα. Θα ελεγχθεί και η κ. Βλάχου και ο άλλος Εισαγγελέας, ο οποίος κι αυτός αρνήθηκε να δώσει στοιχεία που είναι στην υπηρεσία της αντιτρομοκρατικής και επικαλέστηκαν το απόρρητο στο μοναδικό όργανο που μπορεί να τους ελέγχει, στη Βουλή των Ελλήνων».

Μάλιστα τέλος υπογράμμισε πως οι Έλληνες δεν μπορούν να εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Ο Μητσοτάκης είναι επικεφαλής μιας εγκληματικής συμμορίας, Κόζα Νόστρα, η οποία πίνει το αίμα της χώρας με απευθείας αναθέσεις, με δάνεια και deals με μεγάλους ομίλους και ολιγάρχες. Αυτό κάνει, τίποτα άλλο. Απολύτως τίποτα άλλο».

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.